|
|
21.9.2008 13:59:17
Jaano, já mám na gymnáziu 3 děti (19, 17 a 13 let), ale ani u jednoho jsem se nesetkala s tím, co popisuješ. Kluci značkové oblečení nenosí, neřeší to, stejně tak značky mobilů a podobně. Fakt nevím, jestli to je konkrétními školami, nebo osobnostními rysy, ale prostě to není obecný jev. Jen pro upřesnění, kluci chodí každý na jiné gymnázium, jeden z nich na soukromé.
|
Milada. |
|
|
21.9.2008 13:32:12
Cherokee se to jmenuje.
|
Lenka |
| • |
21.9.2008 12:32:03
Kraken, ono by ta mateřská hned byla příjemější, kdyby si i na tom hřišti mohla ženská promluvit s jinou ženskou "jako dospělý člověk" - tj. ne o tom, kdy Mareček a Lucinka začali chodit, ale třeba o tom, jaké má ráda knížky a hudbu, kam by ráda jela na dovolenou, co se jí líbí...
Rešit pořád jen kakánky a čuránky mě osobně ubíjí, je toho za celý den dost, nemusím se o tom ještě s někým bavit. |
Lusika |
| • |
21.9.2008 11:37:06
Já myji jen okno do obýváku - přeleštím nasucho od prachu. Tak 4x ročně, ostatní možná 2x ročně.
Podle mě je důležité zachovat základní hygienu a vlastní spokojenost ). Mě třeba pije krev bordel v kuchyni, ale hromada oblečení v ložnici je mi fuk..Lusika |
Lusika |
| • |
21.9.2008 10:57:11
Nebyla to náhodou má tchýně??
![]() Vždycky mě potěší, že nejen já mám takovou obětavou a okázala trpící ženu v rodině. A v očekávání hlasitého a opakovaného díku. A máte pravdu, skutečné emoce ji nezajímají, jen "fyzické" zabezpečení rodiny a vzhledu rodiny pro okolí. Ale jak jste zmiňovali, sebeoběť k upřímnému díku nevede. Je teď sama a její dospělé děti k ní "jezdí rády, ale je to náročné". Snad o mě něco takto diplomatického nebudou říkat. Lusika |
Bram |
| • |
21.9.2008 10:53:38
Jojo, muj manžel je úžasnej, všechno zvládá sám - právě uplácal knedlíky k rajské... ale maminka ho taky nic nenaučila, když se mnou začal chodit, tak ani NEVEDEL, že se myje záchod, on si myslel, ze kdyz se to spláchne, tak to stačí. V životě to nedělal a asi ani neviděl mámu to dělat. Dodnes když k ní přijdou, tak si sednou (má 3 syny) a čekají, až je někdo obslouží. tomu jsem se vysmála hned jak jsme spolu začali bydlet, naštěěstí byl ještě pořádně zamilovanej a od té doby mu to přijde samozřejmé. Mám malou dceru, je jí 10 měsíců a už ted spolu každý večer uklízíme hračky. Zatím jí to baví. Už ví, že se to večer musí udělat. Postupně jí ukážu všechyn domácí práce a jestli bude mít bráchu, tak tomu to ukážu ještě důrazněji. Přijde mi, že v ČR se jinak vychovávají chlapci a jinak holky. Holka je holka, musí se naučit.. kluk, radši si běž hrát. Bude to tím. Snad to změníme.
|
|
|
21.9.2008 10:37:17
IMHO se za nás děti v pubertě budou pravděpodobně stydět taky - nějaký důvod se vždycky najde
.A ještě k tomu značkovému oblečení - já ještě pořád nevím, jestli je za značku považováno cokoli, co má na sobě nějaký známější nápis (už to zmiňované HaM, CaA nebo třeba to, co prodávají v Tesku, teď si nemůžu vzpomenout), nebo "renomované" značky jako Adidas, Lacoste a na další si taky nevzpomenu. Nevidím absolutně nic špatného na tom, když se někdo chce oblékat podle vlastní kapsy hezky. Problém bych viděla až v tom, kdyby dítě rodičů na hranici sociálního minima nutně muselo z důvodů zapadnutí mít tričko od Adidasu za nevím kolik stovek, ačkoli by to bylo daleko za možnostmi dané rodiny. |
|
|
21.9.2008 10:07:53
já myslím, že většina z nás se ráda oblíká hezky i jako dospělí
, takže mi přijde vcelku normální, že se mlaďoši - kterým na vzhledu záleží strašně - chtějí hezky oblíkat. Značkové a kvalitní věci... tam vidím zatracený rozdíl v tom, jestli všichni musí mít tričko od Lacosta, jinak nejsou IN, a nebo jestli je za "značku" považováno i třeba HaM nebo CaA či jak se to píše, kde lze slušné kousky získat ve výprodejích za hubičku a když si někdo může dovolit nakupovat v sekáči, tak může tam klidně taky. Ten první případ s Lacostem bych považovala za těžkou snobárnu, ten druhý za vcelku normální chování ![]() |
|
|
21.9.2008 9:45:16
Kudlo, nemáš náhodou na mysli něco jako podstatu přísloví "kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde"? Konkrétně můj život je naprosto jasným příkladem, kdy dobré úmysly dláždí cestu do pekel. Viděla jsem, co ubíjelo moje sebevědomí, a tomu jsem se ve výchově vlastního dítěte snažila vyhýbat - nahradila jsem to technikami, o kterých jsem předpokládala, že povedou ke zvýšení sebevědomí. Jenže je to stejně k ničemu, takže se jako bulda snažím praktikovat méně účinné metody - odstraňování klacků z dosahu případných agresorů. Nic jiného mi totiž momentálně nezbývá.
|
|
|
21.9.2008 8:47:36
Lindě díky za zkušenost s Angličany z dovolené... Celkově bych teď řekla, že by se mi líbilo, kdybychom si z těch Anglánů (jako příklad) vzali aspoň a jen sem tam něco. Jde asi vážně o nějaký ten balanc. Většina ženských u nás to s péčí přehání(a já ji vlastně vidím fakt hlavně na písku, jak je to pak doma, o tom už se tu diskuse vedla). Jde mi spíše o celkový postoj a přístup, ne tolik o jednotlivosti. Kohnová a Lenka to vystihly. Už bych se opakovala.
Teď mě napadá, chtěla bych na tom hřišti sice vidět houf maminek s dětma (to je v pořádku), ale chtěla bych se tam setkat i s ženskýma. Tím mám na mysli, že mě potěší, když člověk, se kterým se tam setkám, je nejen máma ale i ženská a má to v sobě aspoň do určité míry oddělené. Je to stále o tom stejném, jen jinými slovy. Jinak se snažím neřekla bych že hřišti se vyhýbat, ale přidávat k němu dcerce alternativy-furt něco vymýšlíme.. ) |
Štědrý den v Zoo OlomoucOlomouc
Advent na KarlštejněBeroun
Předsilvestrovský výstup na BrdoKroměříž
Pražský Nový Svět pod rouškou nociPraha 1
Tříkrálový průvod PrahouPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.