| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Český druh "superžena": kdo se jí odvděčí?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 243 [Dalších 223 >>]
Petr kroutí hlavou
  • 
23.9.2008 4:30:39
Večer padne ztrhaná jak borůvka a s"vybitýma baterkama". Ráno se otřepe a začne kolotoč na novo.A léta běží VÁŽENÉ. Co vlastně chcete?
22.9.2008 21:01:39
Když jsem byla doma s oběma dětma, tak jsem odmítala jakoukoli manželovu pomoc v domácnosti, za podmínky, že na celé odpoledne zmizí s oběma dětma :-)
Každému vyhovuje něco jiného a průšvih je, když se v páru nedokážou dohodnout jak to vlastně bude, aby byli všichni když ne spokojeni, tak alespoň smířeni se svými úkoly :-)
PS: Okna meju 2x do roka maximálně a to proto, že máme nádherný výhled do kraje, takže když už přestáváme vidět...
22.9.2008 20:34:15
taky znám spoustu žen co vaří,uklízí a souloží,např,ta moje,ale je potřeba si článek přečíst pořádně.Já jsem popisoval příběh karieristky,která chce dělat dojem na okolí a ne pracovní den normální ženy.Samozřejmně vím,jak náročný den má pracující žena,i ta na mateřské.Vzhledem k tomu,že mám několik sousedek s dětmi,tak vidím rozdíly,mezi jednotlivými ženami.A o rozdílu můj článek byl.
22.9.2008 20:26:14
Já jsem příliš neprožila ani článek ani diskusi, ale aby někdo napsal, že ten kdo vaří, pleje zahradu a dělá snídani, tak zřejmě nešu*á a potřeboval by tímpádem odbornou pomoc, je poněkud sprosté. Ona totiž superžena těžko Michalovi se dvěma dětmi či komukoliv jinému prokáže svou sexuální výkonnost. A jako je despekt k vaření, je respekt k souložení. Sice by to superženské mohlo být fuk, jenže člověk je tvor společenský a nežije v ulitě a bude-li se opakovaně adorovat sex a vysmívat vaření, může ji to štvát.

Takže, nemohu mluvit za sebe, protože já neuklízím, ale moje kamarádka stíhá všechno zmíněné a 2 muže v souběhu, takže logický vztah neplatí;)
Michal,dvě malé dcery
  • 
22.9.2008 20:04:52
Taky mám jednu v okolí.Je přesně taková jak je popisovaná v článku.Ráno brzo vstane,udělá snídani,pak honem do práce.Večer dorazí z práce,honem s dětma úkoly,pak ještě zahrádka a po nocích žehlí a peče,nebo pere a zašívá.Manžel je ředitel,ona se snaží budovat karieru taky,a tohle všechno má ,aby dokázala,jak je schopná a šikovná.Můj závěr tedy zní.Těmto superženám něco chybí,jen nevím co.Typl bych,že chuť do sexu,protože aniž bych se jich chtěl dotknout,tak tohle je ideální výmluva.Jistě,jsou unavené a na nic jiného už nemají chuť.Nechť mi tyto ženy prominou,nechci je urazit,ale opravdu si myslím,že za tímhle supráctvím,je cosi,co by možná v některých případech,stálo za odbornou pomoc.
ferry
  • 
22.9.2008 16:18:40
...a kam ti to mám napsat?
22.9.2008 15:08:31
Smail tam být neměl.
22.9.2008 15:07:48
Doplním, aby to bylo srozumitelné: prabába toho přidavače byla dělat v těhu, investice - nejen do pole, ale třeba do vzdělání. Mamka chuděra bez mrkvičky - doufám, že nejsem zahořklá, jen to uvádím jako příklad chudoby. Ta poznámka o pracovitosti mě poměrně dost ťala, neznám pracovitější lidi než rod, z něhož mamka vyšla (sama si dnes práci skoro vymýšlí, a to je býv. "inteligence";).
22.9.2008 15:00:27
To není o pracovitosti. Mamčini rodiče se nadřeli do úmoru, dědovi rodiče jakbysmet (prabába přišla min. o jedno dítě proto, že kromě vlastního hospodářství ještě chodila dělat přidavače k zedníkům). Úspěch mít těžko mohli, jestliže měli od začátku málo peněz, praděda dali na vyučení, fajn, jenže jeho to řemeslo v místě, na něž měli peníze, neuživilo. Museli přikoupit políčko, jenže měli málo peněz, takže si mohli dovolit jen kamenité, málo úrodné a daleko. Tři starší dědovi sourozenci umřeli jako malí, a když se pak on chtěl jít vyučit, řekli mu "a kdo by tu hospodařil?". Byl šikovný, dřel až do sedmdesáti i tu nejtěžší práci (v družstvu, ve stavební četě, jako krmič atd.), ale ten základ - možnost investovat hned na začátku - prostě chyběl. Děti (mamka a strýc) dostávali na svačinu chleba se sádlem - ani máslo nebylo, natož masíčko. Ani si mamka chuděra nemohla dopřát mrkev, šťavnatou a slaďoučkou, tu pěstovali jen pro postonávajícího mladšího bratříčka, dostal šťávičku a mamka suchou dužinu...
Eva, 2 kluci
  • 
22.9.2008 12:45:22
Rodiče mého otce měli kdysi za války ve městě obchod se zeleninou. Vedlo se jim dobře, jezdili občas do lázní, v krajském městě v bytě měli klavír...
Předci mé mamky měli veliký statek v podhůří, čeledína, děvečku, občas se uskrovnili, častěji vráželi majetek do zařízení - zemědělské stroje, rekonstrukce statku apod. a užívali si dosytosti vepřového, skopového, telecího apod. :-))
Není to o tom, zda jsou lidé z vesnice nebo z města - tam se prostě žilo jinak, spíše v pracovitosti a úspěchu dotyčných...
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 243 [Dalších 223 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.