| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Bude nás pět?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 514 [Dalších 494 >>]
emma
  • 
29.9.2008 21:12:21
Stano, mela jsem skutecne husi kuzi pri cteni tve reakce! Kamen do ruky urcite neberu!Vystihla jsi to presne!Ja bych to tak v par vetach popsat nedokazala!Diky za skvely nazor!!!
  • 
28.9.2008 21:39:53
Mám dvě malé děti a je mi 40. Na jaře jsem nedostala menses, což se mi stalo pouze 2x v životě - vždy, když jsem otěhotněla. Překvapilo mě, že ta situace (neplánované otěhotnění) se řeší stejně špatně v 18-ti, jako ve 40-ti, a stejně špatně svobodné jako vdané. Velmi nerada bych šla na potrat, a nikdy bych se s tím nesmířila. Přesto (manžel dítě už nechce a já se cítím velmi velmi unavená), jsem šla na gyndu s rozhodnutím - jdu na potrat. Byla to velká úleva, že došlo jen k hormonální poruše. Že bych děti připravila o sourozence, o tom jsem skutečně nepřemýšlela. Já sourozence mám, nevyrůstal se mnou, a nestýkáme se spolu, přestože o sobě víme a bydlíme blízko sebe.
Iveta
  • 
26.9.2008 23:26:18
Katuš,jak tak pročítám ty naše příspěvky a snažím se pochopit tvé stanovisko, mám pocit - nemáš trochu problém s přijetím - druhých ˇ,- dětí?
Víš, bereš je automaticky jako rušiče života, nežádoucí element, jakousi zátěž, která druhé odvádí od životních radostí.
Mně třeba hlídá děti moje máma a dělá to ráda. Ďokud neměla vnoučata, nebyla šťastná, přesto, že i ona je profesionálka a práce ji baví (pracuje ted na zkrácený úvazek a já taky).
Zrovna tak i já, doufám, budu jednou ráda chovat vnoučata.
Je to o lásce.
Můžeme mít rádi druhého víc než svou vlastní realizaci nebo pohodlí. I když nadáváme, že nám dítě ruší poslech oblíbeného seriálu, no, i když nám zruší daleko víc věcí, stojí nám to za to. I s tím, že víme, že nám to třeba nikdy zpátky nevrátí. Představ si. I když jsem někdy přetažená nebo si zakleju, což je fakt, a často se cítím jako Bellana na dětském hřišti, ráda dávám a jinak bych nechtěla.
I já mám zodpovědnou profesi,kde je třeba se stále vzdělávat, a svou práci miluji. Ale bez lásky bych ji dělat nemohla. Nedává mi smysl, starat se o zdraví a životy lidí a jiné lidi, tedy děti(ani tady tak nehraje roli, že jsou moje, přijala bych i nalezence) přitom nemít ráda a odepsat.
Mohla bych mít pohodlí, klid, seberealizaci i hmotné zajištění, ale ten cit mi dává víc.
Prarodič, který je ochoten vzít vnoučata na čtrnáct dní v létě, ale jinak dětem vysvětlí, že jeho starost nejsou a tímto se odmítá citově angažovat, to je zvláštní a zdá se mi, že tam jde o nějaké uzavření, nějaký blok a o samotu. Možná ten člověk nepociťoval sám dostatek opravdu úplné lásky.
Té se nic nevyrovná. Co já vím.
Nevím, jestli bych k takové babičce nebo dědečkovi, kteří by o mne mimo vymezené kalendářní dny prostě jednoznačně nestáli, jezdila na ty prázdniny ráda.¨
Není to myšleno jako kritika, nestavím se vzorem, protože ten. kdo to tak necítí, by to stejně nepřijal. Nejsem ani právě opičí matka, ale snažím se dát dětem všechno, co si myslím, že je podstatné.
Samozřejmě že starání se o někoho nese s sebou plno odříkání. Ale dokážeme-li mít někoho rádi,jsme jako by propojeni. To, co děláme pro něj, děláme vlastně i pro sebe.
Např. to, že se dětem nebo někomu jinému, koho mám ráda, někde líbilo, má pro mne větší cenu, než kdybych si místo té činnosti dělala svou vlastní, pro mne daleko přitažlivější program. A tak dále.
Nemyslím si, že k vnoučatům bych z nějakého důvodu byla chladnější jen proto, že jsou to vnoučata a ne mé vlastní děti. Jistěže budu unavenější, ale spoluzodpovědnost za ně cítit pravděpodobně budu.
Iveta
  • 
26.9.2008 22:33:31
kéž Vám dětˇátko přinese tolik radosti, že to za tu námahu bude stát. Věřím, že kluci budou ze sourozence nadšení. Asi k sobě všichni měli patřit. Vím, že finanční stránka věci je ne úplně příjemná, ale alespoń pro mne a mé rozhodování, lidský život má hodnotu před penězi. Peníze jsou v zásadě často věc přechodná,někdy dokonce imaginární( viz současné miliardové pády ve světovém hospodářství), lidský život hodnota existující, trvalá a většinou hodnoty přinášející.
Vím, že to zní jako planá filosofie, zejména ten týden před výplatou, ale věřím, že se najdou možnosti, jak vyjít - jako je našli všichni ti v podobné situaci, co psali před vámi.
helena 6
  • 
26.9.2008 11:40:44
Držím pěsti ať se mimčo zdravé a v pohodě a Vy také!
Stáňa 3 děti
  • 
25.9.2008 19:41:35
Tvůj názor je dobrý, proč kamenování?
Souhlasím, že následky si musíme nést. Dneska je děsně moderní, ze všeho se vykroutit. Ještě, že existuje antikoncepce, jinak tu máme hejna těhotných "holčiček". Společnost je benevolentní a humanistická. Vždyť ať si děti užijou....musí poznat víc partnerů....No a kdyby něco, medicína je pokroková.....co třeba raději výchova k zodpovědnosti....
No, jen můj názor....není mířen na Metty, to je dospělá ženská, která se k problému postavila čelem. A že i ona uvažovala o potratu? Uvažovat můžu o čemkoli, hlavní je, jaký bude můj čin...

Třeba teď taky schytám nějaký ten kámen, co?
Teraza Horáková
25.9.2008 19:34:10
METTY, VEEEELIKÁ GRATULACE R^
Stáňa 3 děti
  • 
25.9.2008 19:29:22
MOc Vám blahopřeju, a fandím Vám! Určitě to bylo těžké rozhodování, když tě to dohnalo až sem na rodinku. Jsem přesvědčená, že jste se rozhodli dobře. Manžel je kádr, když se mu do toho nechtělo, ale respektuje tvé rozhodnutí. Klidně bych se vsadila(a to nedělám), že maličké bude jeho mazlíček. Užívej si těhotenství a těším se na nějakou informaci, až se miminko narodí. Takže... už jen hodně sil do tloustnutí. pá
*Niki*
25.9.2008 15:02:30
Gratuluji k rozhodnutí, moc vám to přeju :-)
Nás je také 5 a poslední těhotenství jsem také řešila, zda ano či ne... no a mám Sáru, svou vysněnou holčičku... :-)
A přemýšlím, zda by nás nemohlo být i 6... nebo 7... kdo ví?
25.9.2008 13:27:25
Metty,přijmi gratulaci!!¨

¨Přeji celé rodině štěstí a radost z nového člena!
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 514 [Dalších 494 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.