| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Náš „očkovací“ příběh

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 320 [Dalších 290 >>]
zooza,syn 6
  • 
26.5.2008 19:50:52
Přidávám naši anabázi:
Ve zkratce naše trable s očkováním......Vše začalo,když mému synovi byli 2 roky.Měli jsme ukončeno veškeré očk.dle kalendáře (bez komplikací) a chybělo nám jen přeočkování na TBC ve 2 letech(v porodnici bez jizvičky).
- Naočkovali nám TBC,po kterém mu dalšího 1,5! roku zůstala nehojící se rána o průměru 6cm,přidal se atypický generalizovaný ekzém.
- Při objíždění kontrol nám sdělili,že asi není něco v pořádku :-) a odeslali nás k imunologovi (Mlynářská)
- Ve 3 letech synovi zjistili alarmující imunodeficienci...
- Dodnes neznáme její původ-po roce od očkování mi mezi řádky imunoložka řekla,že zřejmě došlo k selhání imunit.systému po očkování vakcínou tbc-někdy se to stane,ale prý tak jedno dítě z 5-10 tisíc
- Začali aplikovat série injekční terapie imunoglobulinem,kt.prakticky nezabírali a po 3 sérii se začala projevovat alergie na vakcínu.V Mlynářské se nás rychle zřekli a předlali nás do Motola s odůvodněním,že se nám tam dostane lepší péče s ohledem na možné další komplikace....(Že by si soukromé zařízení krylo záda?:-).
- V Motole také na nic nového nepřišli,jen nám přerušili léčbu a konzultovali s USOL Motol a doporučili doočkovat mrtvými vakcínami na meningokoka a pneumokoka-aby byl chráněn mj.před zápalem plic,atd.
- Loni na podzim jsme dostali pneumo.zápal plic (ha ha ha),stále máme těžkou poruchu imunity,jsme bez medikace, syn by podle doktorů prakticky neměl chodit mezi ostatní děti...
Závěrem:syn byl 1 rok kojený do 2 let byl syn naprosto zdravý!!!!
I přes tuhle anabázi nejsem odpůrcem očkování,ale mělo by se dostatečně informovat možném nebezpečí zvláště pak u živých vakcín....
26.5.2008 18:42:55
Leni, co na to říct??????A proč necháš očkovat své dvě děti ,potažmo všechny děti, aby jsi se nenakazila a nenacháš očkovat sebe?????;((;((;((;((;(( Asi by to bylo rozumější, nemyslíš????
Ivana
  • 
26.5.2008 18:02:24
Renco,
to je skoda, Pro me je z ruky i Sydney, kde je vetsina ceskych mamin. Nekdo pobliz me tady chybi. No, nikdy nevis, nekdy mozna na to kafe zajdeme :)
Renata
  • 
26.5.2008 17:45:12
Naše pediatrička je taky dost opatrná, očkovací kalendář měli oba kluci dost posunutý kvůli atopickému ekzému. Starší měl už na první dávku záškrt-tetanus-dávivý kašel velkou místní reakci, 11cm bolestivou zduřeninu, která ustupovala pozvolna 2 měsíce, ale teplotu neměl. Proto nás konzultovali právě v Motole, ale shledali, že není důvod k obavám a s měsíčním posunem se pokračovalo. Podruhé bylo zduření menší, ale už s teplotou. V té době začaly potíže s kojením, hůře jedl a míň přibýval, ale nic se na něm nenašlo (ani ve výtěru z konečníku) a přičetlo se to vývoji a potom zavádění příkrmů... Před zmíněnou obrnou byl úplně v pořádku. Že 3.měsíc mírně zlobí a poplakává při jídle, když je vyšetřen a v pořádku - dokonce ani mě nenapadlo, že je to signál problému. Měli jsme po tom všem veliké štěstí, že to takhle zvládl... A jsem přesvědčená, že kdyby se toto stalo znovu, zase bychom na to nemuseli přijít... A mimochodem, po této vakcině se začaly u malého projevovat autistické rysy, naštěstí se neprohlubovaly a není autista, ale jeden čas to nebylo až tak vyloučeno...

Mladší dostával poslední dávku očkování až po 3.roce, samozřejmě jsem připlatila za vakciny šetrnější a nechala zvlášť očkovat hepatitidu, ne s tetanem a ne hexavakcinu. Pokud budu mít další dítě, budu se snažit dohodnout i na posunu TBC. Mili, tvůj příběh je opravdu pohnutý, moc ti přeju co nejlepší roky příští. Zažila jsem ten pocit, kdy dítě stojí na samé hraně...
26.5.2008 16:02:20
Mili, já jsem asi dítě štěstěny, protože jsem matka už mnoho let, původně jsem měla spádové pediatry(bez možnosti volby), některé protivné až hrůza, ovšem tohleto měli společné.
26.5.2008 15:58:38
Libiku, souhlas, hlavně si myslím, že je třeba dát pozor na ty reakce a pokud se objeví třeba ty horečky, měl by to být signál, že toto dítě je ta výjimka, která se musí očkovat jen s největší opatrností nebo vůbec.
Jinak ti závidím tvojí pediatričku, i když naše nynější dr. je na nás také opatrná, jenže možná taky jen proto, že ví, co se u nás stalo.
26.5.2008 15:31:40
No tak to já mám asi mimořádné štěstí, protože už od dob socialismu, kdy se očkování nijak nezpochybňovalo, mám od lékařů zafixováno, že se zásadně neočkuje, není-li dítě ve své kůži, tedy i v případě, že v noci nějak kňouralo. Druhé spalničky stále nemáme a to malá měla (ťuk, ťuk) zatím 2x rýmu a jednou tedy salmonelu.
Posledně mi neočkovali, když jsem sdělila, že dostala v posledním týdnu žihadlo(bez reakce) a musela to ze mě vypáčit neb bych takovou "banalitu" ve svém mozečku nedocenila.
Ale asi je pravda, že vychytat všechno nelze, inkubační doby jsou různé. Stále víc mi z toho vypadává, že by očkování mělo předcházet laboratorní vyšetření, protože, když to náhodou "neklapne", je to strašné. z druhé strany asi nejde se vzdát očkování jako takového.
26.5.2008 14:50:04
Náš syn měl po očkování 3 dny vysoké horečky až 41C naše paní doktorka nám řekla aby jsme ho stále měřili a sráželi horečku zábaly.Nožičku měl hrozně nataklou tak jsme dávali obklady.Paní doktorka kontaktovala distributora vakcíny a hned se nám ozvala nějaká doktorka a chtěla vědět průběh potom si nás dali do registru.Teď nás čeká další očkování tak jsme zvědaví jak to dopadne.
26.5.2008 14:18:35
To jsem přesně chtěla napsat, Milenka byla zdravá až do té reakce na třetí dávku záškrt, tetanus, dáv. kašel. Potom sice byla často nemocná, ale byly to běžné virosy, 2x bakteriální infekce a podle doktora zřejmě nic, co by očkování bránilo. A nemyslím si, že náš bývalý dr. byl až taková výjimka v tomto přístupu.
Znovu musím napsat, že u nás dost běžný přístup očkovat všechny za každou cenu je špatně, očkovat jen opravdu zdravé by podle mě vyžadovalo podstatně důkladnější kontrolu a vůbec změnu náhledu na očkování, zacházet s ním jako s něčím, co je užitečné, ale může být i nebezpečné a vyžadující opatrnost. A tímto způsobem se k očkování u nás rozhodně ve většině nepřistupuje.
  • 
26.5.2008 13:59:53
Ahoj Šárko,

tvůj problém je mi velice blízký. Po narození naší dcery jsme se s mužem začali o téma očkování intenzivněji zajímat. Předtím jsme pracovali jako preventisti, takže zdravotní problematika nám navíc není úplně cizí ;-). K rozhodnutí ODLOŽIT do pozdějšího věku očkování u naší dcery a VYBRAT k naočkování lapidárně řečeno "to nejdůležitější", nás přiměly hlavně informace od mnoha našich blízkých ne nepodobné těm, které uvádíš; nejen akutních problémů se týkajících, ale i chronických, bohužel. Za další důležitý milník v našem rozhodování bych uvedla informovanost a jistotu v našem konání, na základě které jsme se nenechali udolat ani pediatrem, ani zástupci sociálního odboru, ani hygienou (nutno podotknout, že jsme museli absolvovat všechny stanovené povinnosti, na popud sociálky proběhl občansoprávní soud, který nám udělil Napomenutí, což je ve skutečnosti jen kus papíru, víceméně něškodý, a v neposlední řadě nás očekává pokuta od Hygieny v řádu tisíců. Do všeho jsme šli předem obeznámeni, takže žádné překvápko a jelikož je náš právní systém nastaven jak je a přetrvávají v něm mnohá totalitárních rezidua, tak těch pár administtrativních nepříjemností rádi překousnem v zájmu naší dcery i příště.

Moje poselství je nebát se diktátu zdravotnického ani jiného systému...vždyť za své děti zodpovídáme jen my sami!

Přeju Ti hodně síly, Šárko.

P.S. mrkni na stránky občanského sdružení Rozalio, snad si tam najdeš něco, co ti eventuálně dá smysl.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 320 [Dalších 290 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.