| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Náš „očkovací“ příběh

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 320 [Dalších 300 >>]
29.5.2008 7:13:25
Renatko......přece vyšší potence nevznikají protřepáním,to se jen aktivuje léčivá složka,vyšší potence vznikají,když s lékem bouchnete o podložku,třeba o stůl....:-))
29.5.2008 7:08:28
vím,že každý má své osvědčené metody,ale jen vám šetřím peněženku a dolitím buď převařené vody nebo destilkou je účinek pravda vyšší,ale není to riziko,léky co mám mi stále takto dobře fungují a je to přesně podle homeopata,který již praktikuje několik let,nevím kolik přesně,ale dost na to,aby si to mohl dovolit,také přednáší a píše do časopisů,ale jméno uvádět nebudu..tak asi tak:-))
vera
  • 
28.5.2008 23:15:49
Ahoj, jako clovek, ktery vystudoval imunologii, se hodne divim castemu pripadu, kdy pediatri ockuji i deti s predpokladem snizene imunity (atopie v rodine, atd.) klasickymi typy vakcin. Takove deti by meli dostavat vakciny specialni, stejne jako je dostavame my - samozrejme po predchozim imunologickem vysetreni. Bohuzel tato praxe neni dosud u pediatru obvykla a vzhledem k narustajicimu poctu zejm.alergii v populaci pribyva reakci po ockovani, ktere mohou mit znacne negativni nasledky. Ockovat ano, ale az po predchozim imunologickem rozboru. To je muj nazor.
Lenka, tri dospivajici dcery
  • 
28.5.2008 14:40:01
Jenom obrna je povinna v Belgii. Pokud ale nemate doporucena ockovani, nevezmou vam dite do jesli.

Dans les années cinquante, le virus de la poliomyélite a fait de nombreuses victimes parmi les enfants belges, handicapant certains d""entre eux pour leur vie toute entière.
Depuis 1967, la vaccination contre cette terrible maladie est donc la seule qui soit devenue obligatoire. Grâce à cette politique, plus aucun cas de poliomyélite n""a
été recensé depuis dix ans en Communauté française.
Cela dit, si l""enfant fréquente une crèche ou tout autre milieu d""accueil agréé, il devra bien entendu se soumettre au programme de vaccination officiellement recommandé par l""O.N.E.

http://www.one.be/docs/DOSSIERS/vaccination1.htm

Renata
  • 
27.5.2008 14:22:10
Mili, to já jsem zmínila i tady, že celý svět nám závidí systém, kde je každý povinen absolvovat očkování, zejména to, že prakticky všechny matky opravdu chodí do poradny s kojenci a očkování absolvují bez shánění a uhánění. To je ve světě opravdu nezvyklé. Asi jsem to měla dát spíš do uvozovek, protože uvědomme si, kdo za koho mluví: hygienici a vládní úředníci jednotlivých zemí nám závidějí dosažený stupeň kontroly v této situaci. V rozvinutých demokraciích nemají možnost toto prosadit v takovém měřítku, jako u nás, neb jsou vázáni souhlasem zúčastněných.
Rozhodně neříkám, že nám toto závidějí občané těchto jednotlivých zemí či konkrétní lékaři, a už vůbec neříkám, že se situací, jaká je u nás, takto souhlasím já.
27.5.2008 9:38:17
Původně jsem si myslela, že my jsme ta naprostá výjimka, která doplatila na očkování, ale jak to tady tak čtu, až taková výjimka zase nejsme, když jen tady na Rodině se ozvalo tolik maminek, jejichž děti také doplatily na očkování. Snad jen že ona jediná je mrtvá, ty ostatní tady z diskuse pod článkem sice přežily, ale mají dlouhodobé někdy i celoživotní komplikace a následky. Něco by se určitě mělo změnit, jestli nám tohle závidí celý svět, tak to mě dost překvapuje. Když si vzpomenu, jak jsem se našeho bývalého pediatra ptala, jestli bychom Milence měli raději zakoupit tu šetrnější vakcínu a on opáčil proč jako a já mu říkám, že jsem slyšela, že to může být nebezpečné, že moje sestra mi říkala, že k nim na rehabilitaci chodí i postižené děti, jejichž anabáze končící postižením, začala právě očkováním a on se mě vysmál a sestru obvinil z šíření poplašné zprávy, prý jemu se to za celou praxi ještě nestalo. Jsem tak hloupá, že jsem od něj neutekla hned, jak tuto větu vyslovil. Možná si to myslí dodnes, protože spojit si s očkováním smrt na encefalitidu je u nás stále tabu. Sice mezi 4 očima tuto možnost lékaři připustí, ale oficiálně v dokumentaci rozhodně ne, cítím z nich strach, že by se shodili před kolegy. Očkování je svatá věc, na tu nám nesahejte, závidí nám ji celý svět, že.Rv
Milena, 3 děti, dcera s atypickým autismem
  • 
27.5.2008 6:42:32
zvažujme pečlivě, kdy a čím necháme naše děti naočkovat, zda je to opravdu v jejich zájmu. Zvlášť v těch případech, kdy mají oslabenou imunitu - například u předčasných porodů, porodů císařským řezem. U nejmladší dcery, která se narodila výše popsaným způsobem, očkování odstartovalo autismus. Velmi prudká reakce zvrátila vývoj jiným směrem.
Chci Vás ještě upozornit na článek z LN, který vyšel 26. 5. 2008, najdete na http://www.lidovky.cz/problem-s-ockovanim-04b-/ln_noviny.asp?c=A080526_000002_ln_noviny_sko&klic=225615&mes=080526_0

Držím Vám všem, kterým není budoucnost jejich dětí lhostejná, aby jste měli sílu a odvahu prosadit svůj názor a ochránit svoje děti. V archivu vysílání ČT1 v poledních zprávách dne 13. 5. 2008 byla odvysílána reportáž o očkovací kauze v USA.
Mějte se hezky Milena
Piru
26.5.2008 21:29:32
Myslíte, že kojení jako posilování imunity opravdu funguje? Taky jsem si to myslela. Do doby než můj tehdy 5-timěsíční a plně kojený syn dostal plané neštovice od staršího brášky. Podle Dr je dostat neměl, já je v dětství prodělala a tudíž by měl mít moje protilátky. Nestalo se. Osypal se až hrůza, hlavně pod plínkou byl samý pupínek, dodnes má několik jizev. Nejsem zastáncem všech očkování, ale ta povinná, pokud nejsou přehnané reakce, proč ne. Je to lepší než léčit těžké a často smrtelné nemoce. Kojila jsem 18 měsíců ve snaze udělat pro něj co nejvíc, ale všemohoucí není ani to mateřské mléko.
26.5.2008 21:06:51
Ono je to prakticky jedno, či predkladáte očkovací preukaz, alebo vám lekár na zadnú stranu prihlášky potvrdí, či je dieťa riadne očkované...
26.5.2008 20:32:56
Je pravda, ze ockovani proti TBC nekomu dela hrozne jizvy. Dcera to nemela zahojene vice nez rok a i po letech ma na rameni centimetrovou bouli (na vysku, plochou je to jeste vetsi). Je ji 17 a ta jizva ji hodne mrzi... jenze jsem kdysi neriskla odmitnout ockovani, kdyz byla tuberkuloza v rodine (u babicky ze strany jejiho otce...).
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 320 [Dalších 300 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.