| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Náš „očkovací“ příběh

 Příspěvky 110 z 320 [Dalších 310 >>]
25.4.2012 11:26:35
Zdravím, bohužel také velmi špatná zkušenost,dcera ve 13 letech naočkovaná na hepatitidu B, do 7 dnů ochrnula od pasu dolů. Nyní po 3 letech nejvyšší supeň postižení,průkazka ZTP/P, rozjela se ji ulcerozní kolitida, 60 stupnu skolioza, musí se docévkovávat kvůli ochrnutému močovému měchýři a mohla bych pokračovat.Do té doby naprosto zdravá holka.
Osobně jsem proti očkování a v dnešní době už můžete bez udání důvodů odmítnout bez postihu.
Ne na každého to takhle zapůsobí,ale chceme riskovat,že právě našich dětí se to bude týkat?
Viděla jsem za poslední roky v lázních, kam s dcerou jezdím, mnohem více případů, kdy děti po hexavakcině ochrnuly,nebo měly poškozený mozek,nic příjemného na dívání.
Chápu a respektuji, že očkování bylo a je největší převrat v medicíně, ale ne na každého působí stejně, nejsme stroje,jsme lidé a každý originál.
Snad jsem neodradila všechny maminky od očkování, je na každé z nás jak se rozhodneme,to,že je očkování povinné ještě neznamená,že musíme!
Všem přeji zdravé děti,i když to zní jako otřepané klišé,tak je to opravdu to nejdůležitější!
Dana,dvě holky
  • 
25.10.2008 9:08:56
Také moje holky onemocněly.Nakonec po třech měsících vysilujícího kašle MUDr.uznala,že by se mohlo jednat o parapertusi,protože proti černému kašli jsou přece očkované...Bohužel se špatné léčení podepsalo na jejich imunitě,ale zase kdyby nebyly očkované proti tomu kašli a dostaly ho,tak by asi umřely,protože i tak to bylo hrozné.
4.6.2008 21:42:57
Neprotiřečím. Myslím, že je to o té informovanosti a poté kultuře a zvycích té země. Jenže tyhle věci se musí vytvořit a stát tomu tady moc nepomáhá.

Jinak s tou registrací, jak to myslíš, odtajnila jsem si registraci? Díky za upozornění!
Myslela jsem, že si jen registruju možnost zveřejnění emailové adresy?
4.6.2008 9:39:22
Dobrý den,

naprosto s Vámi souhlasím. Mám 2měsíční dcerku a začala jsem se velmi intenzivně zajímat o problematiku očkování a zjišťuju takové věci, ze kterých mi - upřímně - vstávají vlasy hrůzou na hlavě. Pokaždé se podívám na svou dceru a říkám si: "Mám Ti to udělat ?" Co když bude mít takové vedlejší účinky, o kterých jsem četla (dítě v bezvědomí, učilo se znovu chodit apod.), to riziko je zde opravdu veliké a nemusí se projevit ani do těch 48 hodin po očkování, ale i daleko v pozdějším věku.... atd.).Nyní jsem se rozhodla posunout všechna očkování nejdříve do 1 roku svého dítěte (paní doktorkato ještě neví, ale prosadím si to, jako ostatně vše, co si myslím, že je pro mou dceu správné) a do té doby se budu snažit zjistit si naprosto všechna pro a proti očkování z knihy, z přednášek, ze svého okolí, Ústavu zdravotnických informací a statistik atd. Také nesouhlasím s kombinovanými vakcínami (v tak nízkém věku dítěte) - hexavakcíny - můj názor je ten, že přece organismus 3měsíčního, 4měsíčního dítěte takový nápor nemůže zvládnout bez vedlejších účinků. Já sama jsem jako dítě mívala velmi silné alergie a ekzémy, které jsem si vyléčila až "sama" kompletní detoxikací organismu - celostní medicína (a to mi páni doktoři říkali, že bohužel, že budu brát prášky do konce života atd. atd.)... a odstraněním infekčních ložisek.
Velmi se mě dotýká takové to "zastrašování" Krajských hygienických stanic a vůbec se mě dotýká to, že mi někdo má radit, jak mám já - matka svého dítěte, které jsem 9 měsíců nosila, znám ho více než kdo jiný, každý jeho pohyb, každý úsměv, každý pláč..., jak mám své dítě vychovávat, co je pro něj dobré a co ne (viz široké balení kyčlí, kvůli kterému jsem se velmi ostře ohradila, má dcera má ve 2měsících kyčle naprosto v pořádku, což musela paní doktorka uznat atd. atd.), "plánované kojení po 3 hodinách" - což je naprostý nesmysl, protože každé dítě je jiné atd.
Porozením mé dcery, která je naprosto zdravá, šťastná, krásná (to cítí podobně každá máma) se jakoby "spustila stavidla té mašinérie", kterou musíme my - matky podstupovat. Naštěstí jsem dost silná, abych ochránila svou dceru bez ohledu na názory ostatních lidí a "rádců" a budu ještě silnější - musím být, to vím.

S pozdravem

Věra
Líza
3.6.2008 11:40:05
Neprotiřečíš si trochu, když píšeš o tom, že v NL mají vyšší proočkovanost přesto, že je očkování nepovinné, a že zrušit povinné očkování u nás by byl hazard???

BTW změň si registraci, odtajnila sis registrační údaje.
  • 
3.6.2008 11:06:53
Téda, tady je živo a já si toho všimla až teď...

Nejprve bych chtěla všem říct, že od určité doby do očkování dost "šťourám", a přestože nejsem lékařka, myslím, že jsem slušně informovaná.

Nejdříve k té povinnosti očkovat - ve většině zemí sice neexistuje povinnost očkovat, ale jsou jiné donucovací prostředky - třeba Vám nevezmou dítě do jeslí, školky, starší do školy a na tábor... Nedávno jsem slyšela, že třeba v Holandsku není povinnost očkovat, ale dosahují vyšší proočkovanosti než je tomu v ČR. Navíc mají pneumokoka a meningokoka.
Chápu ale ty, kteří mají výhrady proti očkování proti TBC. Nedávno to sice bylo krásně vysvětleno na blogu Lidovek, ale i tak mám stále pochybnosti a příště bych to dětem už nenechala píchnout v porodnici, ale až v těch 6 týdnech...

Trivivac, po které měl syn pisatelky reakci, bohužel tyto reakce způsobuje docela často. Nechápu, proč jste si nepřiplatila za Priorix, který je údajně šetrnější. Je to jedna z mála zbývajících živých vakcín, ty jsou vždy rizikovější než ty neživé. Chápu, že ho někdo chce dát později. Myslím, že je to důležité očkování, ale ty nemoci obvykle dělají velké problémy až v pozdějším věku. I když asi taky jak kdy, protože prý nedávno byla epidemie spalniček v Rakousku...

Každopádně mi přijde nezodpovědné kvůli reakci na vakcínu odmítat celkově povinnost očkovat. O přínosu očkování není pochyb, na reakce by Vás měl připravit lékař, přesně jak tu už někdo psal. Jakmile by se povinnost naočkovat zrušila, mělo by to katastrofální důsledky, protože je v ČR nízká informovanost o důsledcích (pediatři na tom taky mají svůj podíl...). Stačí se podívat na údaje o zhoršení dětského chrupu po zrušení povinných školních prohlídek. Někdo řekne, že pár kazů navíc nikoho nezabije, jenže kazy u prvních zubů mají vliv na kvalitu druhých zubů, mluvení, paradentózu a tuším i nějaká další onemocnění... A v případě očkování se bavíme o chorobách, které běžně dokáží usmrtit, nebo mají trvalé následky. A v populaci vždy bude určité % těch, kteří být očkovaní ze zdravotních důvodů nesmí. Pokud k tomu navíc připočtete ty, kteří neočkují, aby nezatěžovali tělo malého děťátka (... mimochodem, pěkná blbost, stačí jedny ATB a zatíží dítě daleko víc!), může se jakákoliv nákaza začít rychle šířit. A je velmi naivní se domnívat, že se tak nestane díky lepším hygienickým podmínkám. Vážně musí taková situace nastat, aby lidi přišli k rozumu?????!!!!!
Raduza
31.5.2008 13:38:04
Moje prababička - babička mého otce :-)) měla taky tuberu. Bydlela s námi v baráku, mezi lidi nesměla :-). Každý rok jsme jezdili na štítkování, divím se, že nesvítím. Protilátky proti tuberkuloze při přeočkování jsem neměla žádné. Bouli jsem měla snad do dvaceti. Pak zmizela, takže dceři možná taky zmizí - to jen pro uklidnění :-).
29.5.2008 19:23:25
Věro, můžete mi prosím na Vás napsat mail?
Děkuju.
29.5.2008 18:43:24
Výcuc ze zákona: "Pravidelné a zvláštní očkování se neprovede při zjištění imunity vůči infekci nebo zjištění zdravotního stavu, který brání podání očkovací látky (trvalá kontraindikace). O těchto skutečnostech zdravotnické zařízení vystaví fyzické osobě potvrzení a důvod upuštění od očkování zapíše do zdravotnické dokumentace."

Takže trvejte na tom, že očkování nenecháte provést, pokud neověří, zda tu není trvalá kontraindikace a že k tomu máte důvod. Nebo vyžadujte, aby Vám lékaři potvrdili, že v případě komplikací nesou neomezenou odpovědnost za škody na zdraví dítěte (což samozřejmě nepodepíšou). Tím tedy můžete argumentovat, aby vyšetření provedli, pokud nejsou schopni zaručit, že Vaše dítě mít zdravotní následky nebude... a že vy jako rodiče dítě znáte nejlépe a máte vážné podezření z komplikací.
Nehledě na to, že očkování můžete odmítnout i tak, ale vystavujete se pokutě. Záleží na vašich prioritách, zda chcete očkovat či nikoliv, ale NEMUSÍTE.
Renata
  • 
29.5.2008 13:36:35
Vero, vaše slova vytesat do kamene, ale mohla byste říct, jak se má běžná mamka podobného postupu domoci? Má v případě atopie na imunologický rozbor nárok? Nemůže pediatr argumentovat neochotou třeba pojišťoven taková vyšetření hradit?
Ptám se proto, že jestli je to jen nedostatečnou obeznámeností s postupy, můžete přítomným maminkám návodem velmi pomoci.
 Příspěvky 110 z 320 [Dalších 310 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.