| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Náš „očkovací“ příběh

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 320 [Dalších 280 >>]
Andrea Štechová, syn očekávaný v létě
  • 
26.5.2008 13:20:31
Ahoj maminky i budoucí maminky,..
přečetla jsem si tento příspěvek a hned se mi vybavil velmi smutný příběh "Hamili". Nechci tady nikoho strašit očkováním a hrůznými dopady. Dívala jsem se, že už tu "Hamili" také byla, jen nevím, jestli tady svůj příběh také psala, tak ten odkaz na její příběh sem dávám: http://www.mimiangel.cz/story/milenka
Čekám miminko koncem července, vím, že ho budu muset dát také očkovat, ale také už díky Hamilinýmu příběhu vím, že to může být i nebezpečné. Ten odkaz sem dávám ne kvůli tomu, abych Vás odradila od očkování, ale kvůli tomu, kdyby se nedejbože někomu přihodilo něco podobného - stejná reakce děťátka na očkování - budete vědět, že můžete své děťátko zachránit, když lékaři sami nebudou vědět diagnozu. Je to takové poselství co nám Milenka dala a já ho posílám dál.
Neli, jeden certik
  • 
26.5.2008 13:04:16
Mila mamicka,
tazko vam radit, no i tak by som vam asi radila najst ineho pediatra, s ktorym bude lahsia komunikacia. Vsetko sa da, len treba mat veeeeela trpezlivosti. Moj certik sa narodil predcasne, mal len 1,2 kg, a preto ho neockovali. Iste chapete, ze pre dieta, ktore nezvlada zakladne zivotne funkcie a dycha zanho ventilator, je ockovanie strasna blbost, navyse v podmienkach inkubatora, a takmer sterilnom prostredi, zbytocne. Ked sme uz boli doma, nasa lekarka o ockovani ani len neuvazovala, az v roku sa zacala pytat, kedy ho zacneme ockovat. Dovtedy bol neockovany, a cuduj sa svete, jedine co mu bolo bol obcasny soplik z nachladenia... Ina lekarka, ktora poznala Certika od narodenia, ale este odporucala pockat, vraj mu to netreba, a netreba mu ani zatazovat organizmus. Zacali sme teda s ockovanim v roku a stvrt, a aj to mame dost zmeneny ockovaci kalendar, takze pre dieta svojho veku rozhodne nema absolvovane vsetky ockovania. Vakciny ktore dostal, ma vsetky kupene, okrem jednej, za vsetky sme platili, pretoze vieme, ze ockovacie reakcie vedia byt naozaj nebezpecne, tak sme za bezpecnejsie vakciny. Manzel je zastanca neockovania. Napriklad zistil z nejakeho vyskumu, ze ked sa skumala ista ockovacia latka, ktorou sa ockuje vyse 30 rokov, tak povinnostou skumajucich je sledovat mysky, ktorym sa latka vstrekla 48 hod. Potom sa mysky zabiju a zhodnotia sa vyledky. Zial, nenechaju ich zit dlhsie, aby pozorovali dalsi zivot mysiek. Isty institut ale tento test spravil a mysky nechal zit. Prva umrela na treti den po ockovani. V naslednom slede dalsie. Z piatich nakoniec tusim prezila jedna, ale mala volajake nasledky. Dost dlho mala oslabenu imunitu a ani po ockovani sa nepreukazalo, ze by sa imunita zlepsila. Ledva dosiahla urovne ako predtym.
Zo synovho zivota poznam naozaj kopu zdravotnikov. Divili by ste sa, kolko z nich nie je za ockovanie, niektori sice su "za", ale rozhodne by zmenili ockovaci kalendar... Vid Japonsko, kedysi jednotka v umrti deti na SIDS, a teraz ked presunuli ockovanie deti na neskor (po druhom roku zivota), su zrazu v tejto statistike na opacnom konci! Je preto zarazajuce, ze sa u nas tak horlivo ockuju tak male deti, ktorych organizmus ma tak velky problem zvladnut tieto ockovacie latky. Opytajte sa niektoreho z rodicov deti, ktorym takto zomrelo dietatko (samozrejme sprava z pitvy povie, ze je to neobjasnene), ci by radsej nenechali ockovat neskor... Podla mna by rodic mal mat moznost vyberu.
Podla mna ma kazdy tabor, aj ten ockovaci, aj neockovaci v niecom pravdu. Len pravda je aj ta, ze nikto nema ucelene informacie o rizikach ockovania, a ani o vyhodach... Ved keby ste si mysleli, ze davat deti ockovat im nezaruci, ze v buducnosti vase dieta chorobu nedostane, a jedine co si odnesie budu dni v horuckach, tak by ste svoje deti asi neockovali...
A naopak, ak by ste si mysleli, ze svoje deti ohrozujete, ked ich ockovat nedate, tak by ste naopak k lekarovi asi hned bezali, a nechali si deticky zaockovat...
Preto si myslim, ze nad vsetkym sa treba dobre zamysliet... Kazdy pokrok ma svojich odporcov... aj svojich zastancov.
Renata
  • 
26.5.2008 12:47:07
Problém je, že to, zda je miminko "normálně zdravé", v tomto případě jestli má v pořádku imunitu, není navenek prostě vidět. Dokud se to nezkusí, nevíte.

Můj syn dostal polio (obrnu) na lžičku v 8.měsíci, kdy několik měsíců o něco hůře jedl, na váze přibýval méně, ale jinak mu nic nebylo, stolička pravidelná a normální. Hned večer po očkování horečky přes 40st., trvalo to 4 dny, po obrně je to netypické, ale v nemocnici nemohli najít žádnou příčinu. 5.den se objevila infekce v moči (den předtím byla ještě moč čistá) a vyvinul se prudký zánět ledvin. Z výtěru z konečníku se zjistilo, že trpěl delší nerozpoznanou střevní nerovnováhou, díky které tak těžce zareagoval na vakcinou podanou "přes střevo", a střevní bakterie volně prostoupily do dutiny břišní a tudy i do močového systému. Bylo to zlé, byl i v bezvědomí, ale uzdravil se. Pořád tedy trvá problém, že některé potíže našich dětí prostě nejsou vidět... a zjistí se až po očkování.
Renata
  • 
26.5.2008 12:29:49
Bobby, nevím, jestli ty jsi homeopat, ale všimla jsem si, že každý homeopat léčí a dávkuje trochu jinak. Já vodím děti k homeopatce-praktické lékařce, je velmi dobrá, studovala a studuje tak, že přímo překládá přednášejícího z ciziny pro ostatní posluchače, což mi přijde perfektní, nic jí neujde špatným překladem. Její dávkování je vždy po 3 kuličkách, je to asi celkem jedno, ale co rozhodně jedno není, tvoje doporučení "vždy trochu nechat, dolít převařenou vodou a protřepat" - to bych si tedy nedovolila, dalším ředěním a třepáním vznikají vyšší a vyšší potence, a to by bez rady homeopata rozhodně být nemělo.

Pokud homeopatika, rozhodně doporučuju vyhledat zkušeného homeopata a držet se jeho rady.
Renata 2 piskoti
  • 
26.5.2008 11:48:26
Ivi, my jsme v Melbourne. Skoda, na kafe asi nezajdeme :), mame to obe trosku z ruky.
Ivana
  • 
26.5.2008 10:52:52
Renco,
v NSW, Blue Mountains.
A vy? :))
Renata 2 piskotci
  • 
26.5.2008 10:36:53
Ivi, ve ktere casti aus jste??
26.5.2008 9:53:01
Dobrý den,
a co takhle individuální přístup??? Syn (31 měsíců)je naočkovaný, krom MMR vakcíny (zatím odložena na neurčito). Ale třeba informovat maminky, že pokud kojí mají děti protilátky do cca 15 měsíce???Proč to mnoho z nás neví a pediatr jim to neřekl??? Proč očkovat TBC hned v porodnici??? Třeba Japonsko očkuje až po 2.roku života a úmrtnost?? nejnižší na světě!
Osobně čím víc se o očkování zajímám ,tím větší nechuť mám očkovat dle našeho očk. kalendáře... Pokud budu mít to štěstí a narodí se mi další děti, budu očkovat s větší rozvahou a přihlédnutím k aktuální situaci...
Naříkám neočkovat vůbec, ale proč hned v porodnici :-© a potom co nejdříve:(, taky nechápu očkování proti zarděnkám na co ??? (pro nejsou očkovana jen děvčata která je neprodělala v cca 12-ti letech???), vždyť třeba já kojila dlouho a syna jsem mohla začít očkovat mnohem později, kdy by to pro jeho nervový a imunitní systém bylo dozajista šetrnější.....
Ivana
  • 
26.5.2008 6:27:09
Renco,
ja ziju v A. take a rekli me na plicnim temer to same, ze pokud zijeme ve zdravem prostredi a dite se stravuje dobre, tak ockovani neni treba :). Pry az se vratime zpet do Cech, ze mame nechat male nabrat protilatky a podle vysledku se uvidi, zda bude ockovani treba. Tak jsem docela rada, ze nemusim druhe mrne, ktere se narodi velmi brzy, hned pri narozeni ockovat.
Renata 2 piskoti
  • 
26.5.2008 4:38:36
Luci, jestli Vam muzu doporucit tak ockovani TBC odlozte az bude mit zakladni ockovani za sebou. Jelikoz jsem v Australii a tady se TBC neockuje, zjistovala jsem v Cesku zda a kdy ockovat. Na plicnim mi rekli ze mi dceru naockuji pokud mam zajem ale bude to lepsi az skonci zakladni ockovani. Ze uz i tak ma telicko co delat aby se se vsim popralo tak pry ho nechteji jeste vice zatezovat.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 320 [Dalších 280 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.