| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Maminko - já chci - pochovat

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 123 [Dalších 93 >>]
Iris
  • 
22.5.2008 9:15:57

Mám dojem, že některé indiánské kmeny to měly tak, že dítě se kojilo do šesti let a mělo matku absolutně pro sebe. (Nevím, jak to měly s partnerem, možná tam fungovalo mnohoženství.)Z toho dovozuji, že minální věkový odstup mezi sourozenci byl 7 let. Ale kdybychom měli možnost nějaký indiánský kmen navštívit, možná bychom se dost divili, možná tam bylo hodně věcí dost jinak. Postřehy z jiných kultur mohou být inspirující, ale nedají se bez rozmyslu aplikovat v úplně jiné kultuře. Jinak jedno moje dítě mělo neustálou potřebu se nosit a tulit. Druhé skoro vůbec, až jsem se bála, že bude autista, no není :). Je fakt, že to tulivé víc poslouchá.
22.5.2008 9:00:16
Mám tři děti,všechny jsem od miminka měla u sebe,v náruči, v posteli....Mezi třetím až pátým rokem sami od sebe opouštěly mou naruč i postel.Nemám pocit že jsem je rozmazlovala,prostě to potřebovaly a maminka jim to dopřála.Nechápala jsem,jak se některé maminky zlobí,že to jejich miminko chce chovat a sát z prsu a že nic jiného neudělají.Já zas nechápu,když děťátko,které je v bříšku v těsném kontaktu s mámou, někdo chce pak odložit do postýlky a chce, aby to vydrželo samo ...Článek moc pěkný,díky.
22.5.2008 8:54:08
A bude to ještě lepší, až začne chodit. Vojta, když lezl a chodil jen s oporou chtěl na ruce pořád a teď co chodí sám už minimálně. TAky jsem si vyslechla, že jsem ho naučila to či ono, ale naše matky byly prostě někde jinde (manžel nebyl vůbec kojenej a někdy v roce šel do jeslí, následky to na nmě naštěstí moc nenechalo)
22.5.2008 8:45:41
Taky jsme se cítili zpočátku trochu provinile, když Vojta skončil u nás v posteli (původně spal v kolíbce, kde se mu tedy moc líbilo). Ale osvědčilo se to, sice se pořád v noci budí na kojení (je mu 15 měsíců), ale já vůbec nejsem unavená a on hned usne. Taky si myslím, že do určitého věku nemá cenu snažit se dítě udělat samostatným, času na to bude ještě dost, snažím se též inspirovat výchovou přírodních národů - hodně Vojtu nosíme (je to mnohem praktičtější než kočár, zvláště při cestování). Nedávno jsem četla Malého tyrana od Dr. Prekopové, moc doporučuju, sice mě to trochu vyděsilo, ale zase jsem si potvrdila, že láskyplná výchova rozhodně neznamená rozmazlenost a manipulativnost. Jo a vyřvat bych ho nikdy nenechala.
22.5.2008 8:19:20
Super!Zrovna jsem si říkala,jak bych to dělala,kdyby se mi třeba narodily dvojčátka.Tak na tom asi začnu pracovat:-)
22.5.2008 7:56:17
I já souhlasím se Žlanabou a děkuji za tenhle článek,protože jsem vždy ráda,že nejsem jediná,se kterou spí dcera v posteli,chovám ji tak často jak to je jde a když to nejde,mám ji v šátku.A roste z ní samostatná nevystresovaná bytost,žádný rozmazlený ,,spratek",jak často slýchám ve svém okolí.A už jsem si poslední dobou říkala,kam se poděly ty maminy,které jsou jako já.Bohužel v mém okolí jsem tak trochu za podivínku,vlastně až na pár vyjímek,se kterými jsem se seznámila tady na rodině neznám nikoho,kdo by měl miminko v posteli.
Nechci soudit,ale všimla jsem si,jak jsou ty děti více uplakané-ani ne tak ty,co spí ve své postýlce v ložnici s rodiči,jako ty které spí ve svém dětském pokoji už od ranného věku.
Neměnila bych.Mít u sebe stále to bezbranné a krásné stvoření jakým je každé dítě je prostě neopakovatelné.
Petra Neomi
  • 
22.5.2008 0:19:35
Obávám se, že spousta současných indiánských žen nerodí bez problémů a jejich děti také nejsou bezproblémové. Indiánská populace má dnes problém s alkoholismem, nadváhou, domácím násilím... Každá teorie je hezká, praxe nikdy není ideální.
Bumbi&05,08,10
21.5.2008 23:06:45
a další stránky od dvojčecích maminek o nošení dvojčat:

http://www.thebabywearer.com/articles/HowToO/Twins.htm
http://reviews.ebay.com/Babywearing-TWINS-in-Slings-Pouches-Mei-Tais-and-Wraps_W0QQugidZ10000000001399167

http://www.betterbabysling.co.uk/slcarry5.html

http://www.mamatoto.org/Default.aspx?tabid=77

novorozená dvojčátka nošená v jednom babyvaku:
http://members.aol.com/ljcblue/twins.htm


tady i video, jak na to:
http://www.youtube.com/watch?v=MkpT4ocG6pw&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=9OYcmkPbLT8&feature=related

stačí trochu progoooglovat a obrázků, návodů a zkušeností rodičů, kteří tím prošli, najdeš dost a dost
Bumbi&05,08,10
21.5.2008 22:55:20
zdroj obrázků:

http://www.mimishop.cz/dvojcatka/
Bumbi&05,08,10
21.5.2008 22:54:14
Hanko,
tady máš nějaké obrázky, jak nosit dvojčata v šátku ;) pro inspiraci:



[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 123 [Dalších 93 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.