| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Maminko - já chci - pochovat

 Příspěvky 110 z 123 [Dalších 113 >>]
13.4.2016 3:48:22
Kniha je o Jihoamerických indiánech a tam to leckde funguje dodnes tak, jakje to popisováno.
1.6.2008 19:31:47
Když se mojí sestře narodila holčička pořád jen plakala neusnula jinak než v nářučí maminky nebo babičky. Do dnes jsou jí 3 roku chodí spávat s babičkou nebo maminkou. Já jsem z toho měla obavy že u nás to bude to samé a nechtěla jsem takto dopadnout - ne že bych se nechtěla s miminem pomazlit, ale 3 hodiny spánku po obědě si nemůžu dovolit. Náš Pavlík od porodu se najedl na 2 hodinky usnul zase se napapal a tak pořád dokola. Dokonce jsem zvládla celé vánoční pečení sama a to měl 4 týdny. S postupem času se mění samozřejmě potřeba spánku a bdění, rádi se mazlíme (osobně bych to nevydržela aspoň jednou za 5 minut ho opusinkovat a poňuchlat), ale spává sám v postýlce usíná v celku bez problémů jak dopoledne, po obědě i večer. Je to pěkný pohodář prakticky celý den nezaplače - to už musí být něco moc naléhavého.
A sestra - ta tiše závidí. Já se jen bojím že u druhý potomek nás pěkně vyvede z míry, protože u každého je to jinak.:-):-D~j~
29.5.2008 21:25:34
ZDRAVÍM VÁS MAMINKY,JÁ MÁM 15MĚSÍČNÍHO SYNKA A JE TO PĚKNEJ MAZEL.MUSÍM ŘÍCI,ŽE NENI NIC KRÁSNĚJŠÍHO,NEŽ SE POMAZLIT SE SVOU RATOLESTÍ.NIKDY NOKDO BY MĚ OD TOHO ŘEČMA NEODRADIL,PROTOŽE TÍM SE ROZMAZLIT NEDÁ.DÁVÁME TAK NAJEVO LÁSKU K TOMU DRUHÉMU A NENI NIC KRÁSNĚJŠÍHO,NEŽ KDYŽ SI PŘIJDE NÁŠ MALEJ TOMÍK PRO PUSINKA A MAZLENÍ.CELEJ DEN SI HRAJE A MEZI TÍM SI SLEZE PO SCHODECH K NÁM DOLŮ DO OBÝVÁKU A PŘITULÍ SE.S CHUTÍ DÁVÁ I PUSINKY,AŤ MĚ ,ČI TAŤKOVI.TAKŽE MAZLENÍ DOPORUČUJI NA VŠECHNY SPLÍNY!!MĚJTE SE HEZKY
29.5.2008 12:54:53
Mám tři děti, první syn byl klidný, ale občas jsem ho také nechala samotného "vybrečet", čehož dneska lituju. Druhý syn byl ještě klidnější, a já už jsem se víc spoléhala na svou intuici. Oba spali v postýlce naprosto pravidelně a bez problémů. Třetí dítě, dcera, spí doteď s námi v posteli (byly jí dva roky), od narození byla spíš plačtivá a do roka jsem ji nosila v šátku - protože to prostě potřebovala. Je fakt, že mám zhuntovaná záda, ale ona to prostě potřebovala, tak jak to šlo, vyhověla jsem jí. Takže souhlasím s tím, že každé dítě je jiné a má jiné potřeby, ale taky s tím, že když tu potřebu mazlení má, je důležité ji uspokojit. Řídit se intuicí (kterou naše civilizace poněkud ztrácí, oproti např.indiánským ženám - těm, které nejsou civilizací ještě dotčené) a potřebami dítěte. A vždycky vědět, že důležitější je to, co vložíme do jeho psychiky, vývoje..., než kmitání kolem domácnosti. Jednou každé dítě vyroste a pak budeme mít na domácnost a podobné zbytečnosti času až až, a to, co jsme do dítěte vložili, se neztratí... ~g~
29.5.2008 0:20:34
Musím říct,že je to velmi jednoduché.Víte,jsem tak celkem pragmatická maminka,ale maminko hopiky,tak říjá moje 3-letá dcerka do náručí,už zabírá i na mně.Maminečky,chovejte svá miminka,své dětičky.Dlouho jsem se podobnénu heslu bránila,ale věřte,má to velmi pozitivní účinek.Budete štastnější a klidnější.Opravdu,chovejte a mazlete,nic tím nezkazíte.Vemte si jen,jak pro vás je to příjemné a konejšivé.A to jsme dospělé.
S pozdravem Silva.
razol
27.5.2008 20:03:20
Ahoj,s pláčem nespokojeného dítěte má zkušenost asi každá máma.Také jsem měla trauma z toho,že pro věčné chování nic neudělám a nestihnu.Když jsem slyšela jiné maminky,jak říkají,že častým chováním miminka se rozmazlí,srdíčko mi říkalo něco jiného.Až později jsem si někde přečetla,že "vychovat dítě" je od slova "chovat"..To mluví za vše.Naše babičky byly moudré.I když někdy je to těžké,naše mladší,je chovací až moc,takže se mi i stalo,že jsem vysávala byt se spícím dítětem v baby vaku.Mě bolel každý sval,Hani není zrovna drobek,zatímco ona si spokojeně v chrupala v příšerném randálu vysavače:o)
Děkuji za tip na knihu,určitě si ji přečtu.Olina
26.5.2008 21:27:09
VŠECHNY ZDRAVÍM,JE HEZKÉ ČÍST,ŽE NEJSEM JEDINÁ,KDO TAKTO USPÁVAL SYNKA.VŠUDE JSEM SLYŠELA,TY SI HO ROZMAZLÍŠ,NEBUDE TI CHTÍT SÁM SPÁT....A DO JEDNOHO ROKU S NÁMI SPAL V POSTELI.PAK PŘIŠEL VELKÝ ZLOM.UDĚLALI JSME MU POKOJÍČEK KTERÝ SI MOC OBLÍBIL A PROTOŽE VELICE BRZY ZAČAL CHODIT,NAŠEL SI V POKOJÍKU OBLIBU.MÁME V BYTĚ SCHODY A ANI TY MI NEBYLI V ROCE PŘEKÁŽKOU,BRAVURNĚ JE ZVLÁDAL PO ČTYŘECH NAHORU A DOLU.VE13MĚSÍCÍCH JSEM UDĚLALA POKUS A PŘESUNULA POSTÝLKU DO POKOJÍČKU A DALA HO TAM SPÁT SAMOTNÉHO.A TUTO NOC MI POPRVÉ CELOU PRSOPAL,DO TÉ DOBY SE MI 2-3 ZA NOC BUDIL.OD TÉ DOBY MI SPÍ CELOU NOC,AŽ NA VYJÍMKY,KDY HO ZLOBÍ ZOUBEČKY.DNES JE MU 15 MĚSÍCŮ A SÁM I USÍNÁ.DOSTANE PUSU NA DOBROU NOC OD TAŤKY A PAK OD MAMČI,ULOŽÍM HO DO POSTÝLKY A V KLIDU ODCHÁZÍM.TOMÍK BEZ PROBLÉMŮ USÍNÁ A TO JSEM HO PŘE 14DNY ODSTAVILA.MUSÍM ŘÍCI,BEZ JAKÝCH KOLIV PROBLÉMŮ.PRO MĚ BYLO HROZNÉ NECHAT MALÍHO BREČET V POSTÝLCE,KDYŽ VÍM,ŽE STAČILO HO VZÍT DO NÁRUČE,POCHOVAT A NEBO HO DÁT K NÁM DO POSTELE.TAK JSEM TO I PRAKTIKOVALA.JSEM RÁDA,ŽE JSEM SI DO TOHO NENECHALA KECAT,PROTOŽE JE TO NAŠE DÍTĚ.TOMÍK NÁM TO OPLÁCÍ VELIKÝ MAZLENÍM,JE TO OPRAVDU MAZEL.OBČAS MÁ I DNY,KDY SEJDE K NÁM DOLŮ JEN ABY SE MOHL POMLUCHOVAT.A TO JE PŘECI K NEZAPLACENÍ!!TAKŽE MAMINY-MAZLETE SVÉ MILÁČKY,JAK JEN TO JDE.
  • 
25.5.2008 21:29:19
Ahoj.
Taky mám v okolí jen jednu maminku, která si dává dítě do postele - při prvním ranní kojení. A nemám v okolí žádnou maminku, která své dítě aspoň neplácla. Nevím, jestli jsou tyhle děti plačtivější, ale rozhodně nejsou samostatnější nebo poslušnější:-). Taky jsem cítila pochybnosti, zda své dítě nerozmazluji, člověk to slyší ze všech stran. Ale to je pryč:-).
Lusika
24.5.2008 22:56:29
http://www.alternativnikomunikace.cz/:-)
 Příspěvky 110 z 123 [Dalších 113 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.