| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku S malými dětmi na turistický pochod? Ále, to teda jděte...

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 67 [Dalších 47 >>]
Linda
  • 
22.5.2008 17:37:12
Ba ne, já hodnotím celou akci velice kladně, jenom přidávám svůj názor (pro ty, kteří to třeba neznají), že pro malé děti to není. Jak říkáte, je to DÁLKOVÝ POCHOD a každý musí ohodnotit, jestli se na to cítí. My jsme parta už dospělých lidí a i ty kratší trasy do 30 km jdeme celý den (s několika kratšími přestávkami). Třeba má někdo rychlejší tempo a pak ty děti nemusí tolik sedět v kočárku a mají víc času na šmrdolení kolem...:-). Paní v termínu porodu si teda trochu zahrává, asi měla "přítele na telefonu", který by v případě problémů pro ni zajel... Jednou jsem to šla s angínou (ten den mi začla), došla jsem se 40 horečkama - mj. proto, že uprostřed trasy zrovna není moc možností, jak odjet domů (a manžel ten den měl jinou akci, přijel pro mě až do cíle). Tu organizaci pochodu nijak nekritizuji a Vám, obětavým dobrovolníkům děkuji. Za to, že Prčice jsou malá ves, na kterou je 20 000 lidí zkrátka moc, za to vy nemůžete. Ani za služby Českých Drahy (zpoždění v řádku hodin - nechápu!!!). A je mi jasné, že kdyby byly opravdu krátké dětské trasy, nával v Prčicích by byl zase ještě o dost větší....
  • 
22.5.2008 15:20:47
http://www.lisny.cz/lisenskepochody/index.php?akt=trasy

Prijdte pobejt! Tohle jsou taky kvalitni, tradicni a zname pochody, no fakt. Verili byste tomu? :-) A je tam fakt kraasne! Termin skoro stejnej jako Prcice, vzdalenost od Prahy taky... No fakt! A smi se tam i s malejma detma, ktery to i zvladnou ujit, no je to vubec mozny? :-))))

My to chodili s nasima jako prcci, me asi 6, brachovi 4... no fakt! A zacinali jsme s trasou 13 km a v pohode jsme ji usli. A to jsme ani nijak netrenovali (teda krome telocviku ve skole a skolce), no fakt! A pak jsme rok po roce pridavali kilometry.

Nebo zkuste kouknout na http://www.kct.cz do kalendare, tam vam je spousta primovejch akci po cely zemi, ktery taky maji tradici a zvuk a dokonce jsou i pro deti, no fakt!

A nebo tam muzete zkusit najit nejaky pohadkovy les nebo detsky den, toho je ted v kvetnu a v cervnu taky spousta, no fakt! A to by se tem detem v kocarku i bez nej mohlo fakt libit. To uz je snad uplne k nevire :-)

A az vase mile ratolesti zvladnou v Lisnem 22 km, zvladnou i 23 z Votic do Prcice. A nebude tam napul hystericka pani pokrikovat v sedm rano na poradatele, jakym pravem nechteji pustit na detskou trasu s jednim ditetem ctyri dospele. Je to totiz PRAVEM PORADATELE. Povinnosti pochodnika je respektovat pravidla. A to, ze pani se skoro vari, neni argument, to je smesna scenka, no fakt. A az budou ty deti umet trochu chodit, tak si bude pani moct vzit dve a to uz ji podle pravidel vychazi, no fakt. Neni to uzasny? :-))

Kamaradi, mame vas radi! :-))) No fakt.
Martina
  • 
22.5.2008 14:14:24
Jestliže to děti neujdou, tak s nimi přeci na pochod nemá smysl chodit. To je vše. Pokud dítě ujde jen deset kilometrů, tak s ním samozřejmě nebudu běhat po trase 23 km, ale na kratší trasy na jiných pochodech nebo neorganizované výlety.
Tutenstein
22.5.2008 12:34:51
asi nejsem raketa,takze se mi nikdy nepodarilo byt v cili driv nez opilci (to ze pak s nima jeste musim absolhovat cestu do Prahy je jina).
Ptam se tedy,jak to delate,ze vám 3-6ti leté deti tu nekratsi vzdalenost ujdou?
Ciste ze sve zvedavosti,stale mam problem,jak dostat do cile "petiletaka"a na zadech ji neunes u.A do kocaru nenervu
A rozhodne si nemyslim,ze bych byla nejaka silena a dite v kocare mucila.Jsou zvykle byt cely den venku (i v lete)...A zadne nasledky to na nich nezanechalo:-)
Typy na ruzne akce jsou super.
Ucite nektere vyuzijeme:-)))
Martina
  • 
22.5.2008 12:05:12
Naprostý souhlas s Vaší reakcí. Paní Beezi by prostě chtěla, aby někdo ten Everest udělal menší, aby na něj mohla taky. Příští rok v Prčici ahoj (půjdeme posedmé)
Martina
  • 
22.5.2008 11:59:25
A už jsi zkusila na KČT navrhnout, že vytvoříš do Prčice trasu vyloženě jen pro kočárky? Nezkusila, že? Tak jsi jen obyčejná remcalka. Když si pročteš fórum, zjistíš, že vozíčkáři to přesně tak udělali. Stejně člověk, díky kterému byla letos poprvé trasa z Pikovic.
Martina
  • 
22.5.2008 11:42:23
Po přečtení zprávy o tom, že na tomhle webu se nachází článek o Prčici jsem nelenila a přečetla si ho. Musím říct, že nestačím zírat. Když je někde napsáno "vozíčkářská" trasa, je normální předpokládat, že je pro vozíčkáře - komu to nedošlo, ten se zeptal na fóru a hned zjistil, že tato trasa pro kočárky není. Pokud jde o pivní skauty na trati, máte bezpochyby pravdu, že jejich chování je občas nepříjemné. K tomu stačí jediná věc: vyrazit na start hned při jeho otevření. Pak se vás tyhle potácející se postavy vůbec nebudou týkat. Pokud jde o to, kolik vaše dítě ujde, tak to musíte vědět sama. Jestli je pro něj 23 km moc, tak holt na Prčici jít nemůže. Tenhle pochod se koná už 43 let, takže je pravděpodobné, že jednou i vaše dítě bude moci trasu ujít.
Eva, Evička, Vašík
  • 
22.5.2008 11:26:05
Já doporučuji Aprílovou noční dvacítku. Pokud je krásně, je to super akce. Malí spí v kočárcích a větší mají zážitek, jde se večer, s baterkou. Nejkratší trasa je šest km, start v šest večer, takže tuto trasu lze zvládnout v pohodě do osmi. Tato nejkratší trasa je kočárkem průjezdná
22.5.2008 8:56:29
Ahoj,
chci vám dát tip na akci v jičíně. jediná nevýhoda je, že se pořádá relativně brzy na jaře (březen-duben) a bývá ještě někdy sníh. Jmenuje se Rumcajsův pochod, nebo tak nějak. Určitě o ní informace najdete na webu Jičína. Absolvovali jsme jí s dětmi, pochod má několik tras a jsou na nich stanoviště zejména pro děti (malování, koně, lanovka, prolézačky, soutěže). děti to moc bavilo.
Osobně nevyhledávám jakékoli davové akce a do prčic bych nešla. Ale nesouhlasím s tím, ež tyhle akce nejsou pro malé děti. děti v kočárku, krosničce či šátku, jsou-li zvyklé, to zvládnou v pohodě. Jasně, že si na akci nepamatují, ale já si taky nepamatuju na akce v raném dětství, přesto ve mě zanechaly určitý "dobrý pocit".
Navíc nechápu, proč bych měla sedět s dětmi doma, když jsou moje děti nejspokojenější právě na cestách. myslím, že autorka článku nepožadovala nějaký extra servis ani ohledy. prostě jen chtěla jít určitou, jistě veřejnou, cestou a pochybuju, že by vozíku překážel kočárek. jak to dělají v rodinách s dítětem na vozíku a např. zdravým sourozencem? Ti na trať pro vozíčkáře mohou nebo musí s vozíčkářem tatínek a se zdravím dítětem maminka jinou trasu? Myslím, že myšlenka všech takových akcí by měla být soudržnost, podpora přátelství, rodiny a sportu. To se mi pak ale takovýmhle rozdělením poněkud vytrácí.
Pavlína, syn 17, dvojčata holky 12
  • 
22.5.2008 8:27:56
Pro matky, které mají nutkání vozit děti v kočárku na turistické pochody po různých stezkách a kamenitých cestách přidávám případ, který se stal v Českém ráji. Mladí manželé se synem v kočárku absolvovali celodenní pochod a byli velmi spokojení jak miminko spinká. Jenže když spinkal ještě druhý den ráno zašli k doktorce a malý měl otok mozku. Jsou akce, které pro děti v kočárku nejsou.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 67 [Dalších 47 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.