| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku S malými dětmi na turistický pochod? Ále, to teda jděte...

 Příspěvky 110 z 67 [Dalších 57 >>]
  • 
27.6.2008 23:06:02
Vemte je. Budou prosit škemrat a hrdině se vrhat do kopců prolezat roštím a škemrat, že chtějí ještě. Boty od bahna a promočené trika nevadí a na jídlo prostě neni pomyšlení. Kilometry vůbec neregistruji a stále se derou lesem kupředu do nejstrmějších svahu s usměvem na tvaři. A dotazy kdy už tam budou nepadnou ani jednou. To neni Sci-fi ale prostě jen nadšení ze hry geocaching. Pro děti je to dobrodružství. Kdo jednou otestuje nechce jinak. o co jde ? Děti prostě hledaji poklad. Opravdový poklad. V ČR je jich registrovaných vice než 6600. A koho to zajimá ? Tak šup šup na www.poklady.com www.geocaching.com nebo jen navigovat.cz zabava pro všechny kdo mohou chodit.
http://navigovat.mobilmania.cz/clanky/AR.asp?ARI=112930
Tak jděte do toho. Udělejte to !

:-)

Pěkné leto přeje TOREX
Sabina
  • 
26.5.2008 22:39:08
My jsme v tomhle věku nosili v krosně, v kočáru to taky nešlo, museli jsme sice dělat přestávky a trasy podstatně zkrátit, ale krosna se osvědčila
25.5.2008 21:50:47
Ahoj tak mi za sebou máme dva pochody.
1. s KČT z Velkých Opatovic do Javoříčkav v sestavě 20měs. (kočárek), 4, 5 a 13 let po svých a spousta dospělých. Pro "pomalejší" jel autobus do místa vzdáleného jen 7 km od cíle. Propřenášeli jsme kočárek zhruba 2km, ale nosičů jsme měli dost a trasa nebyla tak dlouhá, že by nás to zmohlo. Zpět nás vezl autobus. I tak jsme si užili na trase krásných pohodových 9 hodin s návštěvou indiánské hospůdky ve Vojtěchově (připravené i pro děti) a jeskyně v Javoříčku.
2. pochod jsme dali minulý týden Za zdravím kolem Svitav. Pořadatelé byli opět připraveni pro děti, 7 km + soutěže pro děti. Celé sjízdné. Sestava 15, 21 měs. (2 kočárky), 3, 4, 6 let + dospělí. Na soutěžích se vyřádili všichni včetně dospělých. Tentokrát jsme to dali jen za 4 hodiny, ale to jsme spěchali na oběd domů :-)
Nenechte se odradit od pochodů...
Půlka psa
23.5.2008 15:01:54
Dobrý den všichni,
Jsem maminkou tříleté holčiky z Prahy a je mě 27 let. Před narozením dcery jsme hodně jezdili chodit po horách, na výlety, lézt, na vodu, na kolech a podobně. Rádi bychom se k tomu vrátili, jenže chceme jezdit i s malou, a tak se nechceme přidávat k našim bezdětným kamarádům, abychom je nezdržovali. Naše kamarádky s dětma vyráží spíše na písek, na nákupy a sem tam za kulturou a na dovolenou k moři. Na nic dobrodružnějšího nějak nemají náladu. Ráda bych se tedy seznámila s aktivní maminkou nebo skupinou maminek, která něco podobného podnikají, případně by rády podnikaly, ale nemají s kým. Hledám kamarádku třeba aspoň na výlety na kolech a pochody v okolí Prahy, ale ráda se s malou zůčastním i něčeho daleko vzdálenějšího a dobrodružnějšího.
Těším se na všechny odpovědí a přejí pěkný aktivní víkend :)
S pozdravem, Helena ( helenaaa@email.cz )
Beezi,V+J
22.5.2008 20:56:12
Děkuji všem za nápady a tipy na různé zajímavé akce. Pevně věřím, že nejen pro nás se tu najde pár užitečných tipů a že se třeba s některými z vás na cestě potkáme.

I tobě, Jakube Noho, děkuji. No fakt. Není to úžasný?? :-)))
Beezi,V+J
22.5.2008 20:49:20
Omlouvám se, zapomněla jsem si při psaní příspěvku vymazat text toho, na který reaguji.
Beezi,V+J
22.5.2008 20:48:08
Martino, omyl. Paní Beezi by prostě chtěla, aby na ten Everest spolu s ní mohly i její děti. :-D Ale upřímně, moc nevím, co to má společného se Simoniným příspěvkem. Užijte si to poosmé v Prčici. ;)
Beezi,V+J
22.5.2008 20:47:59
Naprostý souhlas s Vaší reakcí. Paní Beezi by prostě chtěla, aby někdo ten Everest udělal menší, aby na něj mohla taky. Příští rok v Prčici ahoj (půjdeme posedmé)

Martino, omyl. Paní Beezi by prostě chtěla, aby na ten Everest spolu s ní mohly i její děti. :-D Ale upřímně, moc nevím, co to má společného se Simoniným příspěvkem. Užijte si to poosmé v Prčici. ;)
Beezi,V+J
22.5.2008 20:42:27
Simono, mrzí mě, že jsem se vás dotkla. Připouštím, že "pivní" část článku byla lehce provokativní, měla jsem v úmyslu vyvolat debatu o tom, proč beermeni na PPP přípustní jsou a rodiny s malými dětmi ne. Nebylo mým cílem se dotknout vás, kteří to, jak píšete, "s Prčicí myslíte vážně". Asi proto, že jsem měla pocit, že ta nechuť k pivní turistice nás s takovými, jako jste vy, spojuje. Přiznávám, nenapadlo mne, že si to vezmete osobně. Takže se omlouvám.

Věřte, že to ale taky myslím vážně. Budeme mít asi rozdílné názory na to, co se s malými človíčky dá a nedá podnikat. Můžu vás ujistit, že nepohodlí v podobě vedra a slunečního žáru či plískanic, je opravdu nevystavujeme. ;)
Beezi,V+J
22.5.2008 20:28:52
Mirku,

také děkuji za názor a pokusím se pro úplnost jen pár věcí ujasnit.

1.Pravidla jsem právě četla velmi pečlivě a bohužel tam to pravidlo o omezené účasti na vozíčkářské trase nenašla. Jistě se na to dá říct, že když je trasa nazvána "vozíčkářskou" je jasné, že je jen pro vozíčkáře (ani to ale přece není pravda - je pro držitele ZTP/P, tedy i jinak než jen pohybově postižené). Jenže když se nějakou dobu pohybujete po světě s kočárkem, tak si prostě zvyknete na to, že v dost případech (aspoň tedy v posledních letech) na místech, kde se objeví symbol invalidního vozíku, je tím zkrátka myšlena bezbariérovost obecně, a tudíž i ty kočárky - pro příklad výtahy v pražském metru i jinde, bezbariérové toalety, které jsou zároveň zařízeny i pro přebalování mimin atd. Takže opravdu nejsme zas takové trubky, jen jsme to prostě pochopili takto a vzhledem k tomu, že omezení, týkající se dětské trasy, v pravidlech uvedeno bylo, nás ta zrada zkrátka nenapadla.

2. Žen mezi organizátory na startu, trase i v cíli PPP jsem si samozřejmě všimla a nepřehlédla je. Takže rozhodně netvrdím, že je pochod mužskou záležitostí. Jen jsem do této aktuální diskuze zaznamenala ze strany pořadatelů pouze mužské příspěvky (s výjimkou Běly). Proč tomu tak je, to si netroufám soudit, ani tomu nepřikládám zvláštní význam (jen reaguji na vaši poznámku).

3. Opravdu si myslím, že střevíčkem jsem od samého začátku nedupala. Ano, neodpustila jsem si v článku lehkou provokaci, jejímž účelem bylo vyvolat podobnou diskuzi (prosím jen konstruktivní a bez urážek). Takže mám, co jsem chtěla. :-D
Pár věcí jsem pochopila a změnila názor (vyznávám myšlenku, že jen blbec nikdy nemění názor - kdo to říkal, Horníček?). S některými věcmi i nadále nesouhlasím, ale to je zkrátka můj problém a dokážu s tím žít. ;)

4. Za nabídku "vyzkoušet si to" děkuji. Pokud ještě získám pocit, že je myšlena vážně a že by ze strany ostatních pořadatelů nebyla taková snaha spíš zpochybňována, třeba to zvážím (šílenec jsem na to, troufám si říct, dostatečný, a pár dalších podobných šílenců mám kolem sebe). Zatím ale, promiňte mi to, hlavně z diskuze na vašem fóru, tento pocit nemám. A jít do něčeho takového přes otevřený nesouhlas těch, kteří by měli být na stejné lodi, o to zas tedy nestojím.

 Příspěvky 110 z 67 [Dalších 57 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.