| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku S malými dětmi na turistický pochod? Ále, to teda jděte...

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 67 [Dalších 27 >>]
21.5.2008 9:38:15
Janusino, bohužel, o této akci nic nevím. Párkrát jsme sice U Zbuja byli, ale sólo jen s našimi dětmi. Zkoušela jsem hledat na netu, ale s nevalným úspěchemRv. Možná poradí některé jiné maminky ...
Beezi,V+J
21.5.2008 9:24:40
Peggy, neskromně si dovoluju tvrdit, že tímto pocitem (že si přede mnou musí všichni sednout na zadek), netrpím. Jen (jako dnes asi čím dál vic maminek) jsem toho názoru, že mimino a později předškolní dítko ještě není důvod, aby si člověk kecnul doma na zadek a vytáhl paty maximálně na pískoviště.

Takže prostě vymýšlíme, hledáme, zkoušíme. Jsou akce typu těch různých pohádkových lesů, na které tu také jsou odkazy a které jsou určeny primárně pro děti. Fajn, to je určitě super a samozřejmě nevynecháme. Ale, ruku na srdce, občas bychom rádi podnikli i něco, při čem se budou bavit i rodiče (a nás prostě turistika pohyb na vzduchu baví). Ze zkušeností vím, že většinou není potřeba o moc víc, než jen dobrá vůle, aby se takové akce daly podniknout i s dětmi.

V případě Prčic jsme holt narazili, ano to se stává. Máme holt o iluzi méně.;)

Tak třeba může tento článek sloužit jako varování dalším, kteří ještě "nevědí". A diskuze pod ním už je zase teď zásobárnou dost slušných tipů na více či méně podobné akce, kam je možno se s dětičkami vypravit. A to je asi největší plus! R^R^R^
Beezi,V+J
21.5.2008 9:15:06
Jíťo, to bych ráda. Včera jsem se asi tři hodiny bavila tím, že jsem se snažila vložit příspěvek do toho jejich fóra. Marně. Můžu poslat ještě mail (asi pošlu), ale nedělám si iluze, že by to k něčemu bylo.

Pokud se někdo chcete pobavit (no, možná to ani moc k smíchu není), http://ppp.nipax.cz/?action=forum. Zalistujte úplně dolů a počtěte si, jaký mají pořadatelé názor na kočárky, malé děti, ale také stárnoucí pochodníky, kterým už také ubývají síly. ~g~
Peggy*
21.5.2008 8:53:55
Organizátorům? Těm jsou nějaký kočárky ... nechci říct kde .... :-) Ale už jsem to "obrečela"
A pro Beezi - tak vidíš :-( Mně to taky bylo líto, ale holt třeba naši s náma taky prvně vyrazili na pochod, když mě a bráchovi bylo 12 a 9, takže vlastně v době, kdy bylo jasný, že ujdeme tu nejkratší trasu (tenkrát to bylo 25km).
Já to beru tak, že prostě pro děti se pořádá spousta jiných akcí a sem holt až s těma většíma, až si to třeba taky sami zasloužej :-)
Ono my na tý mateřský občas sklouzneme k pocitu, že my s kočárkama můžeme všechno a že si z nás musí každej nutně sednou na zad...
Jinak abych jenom nepindala a přispěla svým tipem, v podhůří Orlických hor se pořádá pochod "přes 3 hrady"
http://www.sopotniceeu.emartinka.cz/default.asp?IDKategorie=2&IDClanku=8042102. Pěší trasy od 5ti km.
Janusina
21.5.2008 7:40:19
Hryzalko, prosím Tě, nemáš náhodou informace i o akci, která je pořádaná jako hromadný výlet s kočárky ke Zbujovi? (Jde se okolo Sepetné). Je to dva roky zpátky, co jsem náhodou potkala peleton rodičů s kočárky (sama jsem šla s prckem v sedačce a tohle se mi zalíbilo...) Kdybys o tom něco věděla, byla bych mooooc ráda:-)
Linda
  • 
20.5.2008 22:42:16
Ahoj, chodím do Prčic od svých 8 let, vždycky se mi to líbilo, a tak jsem taky chtěla vzít dcerku v kočárku s sebou. Když měla 7 měsíců, tak jsem to opravdu zvažovala, ale vzhledem k tomu, že ten pochod znám, tak jsem to nakonec vynechala a vloni a letos absolvovala bez ní (má 2,5 roku). Podle mě je i ta 23 km trasa pro děti moc dlouhá, a to i pro ty v kočárku/krosničce. Zdá se mi, že se to nedá stihnout (malé dítě člověk co chvíli kojí a přebaluje, větší dítě nevydrží celý den sedět - nebo holt "vydrží", ale je to pro něj spíš trápení). Na jednu stranu mě taky štve, že nejsou nějaké trasy pro kočárky, na druhou stranu si říkám, že ono to prostě opravdu pro malé děti není - ten binec v cíli, narvané vlaky na cestu zpět, ožralové...Osobně bych taky byla pro, aby se dělaly trasy i pro kočárky (seniory, bruslaře,...) - ale asi by to bylo těžko technicky zvládnutelné (už teď ten nápor lidí nezvládají ani Prčice, ani vlaky ČD).
Máří2
20.5.2008 21:51:01
Pěší turistice se věnuji od dětství, v současné době občasně s dětmi (menší předškolák + batole). Osobně jsem zastáncem toho, naplánovat si výlet samostatně, třeba s partou známých nebo v rodině, není třeba organizované davové akce. Co se kočárků týče, docela se osvědčuje používat i cyklistické trasy... když nejde o organizovaný pochod, nikdo vás z té cesty nepošle... do Prčic :-).
Jíťa
  • 
20.5.2008 20:55:37
A co napsat organizátorům?

Třeba by to pomoho a v dalších ročnících by kočárky dostaly vyjímku.
20.5.2008 20:42:13
díky za tipy na stránky!

ještě donutit mého přítele :))
Beezi,V+J
20.5.2008 20:36:20
Peggy, myslím, že říct "proč není to a to" by se říkat mělo. Co se pak udělá následně, to už je druhá věc. U nás nejspíš z těch tvých variant zvítězí ta první (jak jsem ostatně psala už v článku).

Udělala jsem teď totiž to, co jsem asi opravdu měla udělat dřív, než jsme na Prčice byť jen pomysleli - přečetla si část fóra na tom jejich webu. A přístup pořadatelů na mne opravdu nedělá ani nejmenší dojem, že by se vůbec s nějakými slepicemi s kočárky měli chuť bavit (i kdyby ty slepice chtěly pomáhat něco organizovat)...
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 67 [Dalších 27 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.