| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Názor: Na co vše je člověk schopen a ochoten si zvyknout

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 416 [Dalších 396 >>]
Bara
  • 
17.5.2008 16:32:27
HOLKY, A KDO VAM HLIDAL DETI, kdyz jste byli na kurzech?? A KDO vAM TO VZDELANI PLATIL?? jA TOTIZ BYLA SKORO CELOU MATERSKOU JEN TECH 2600, AZ POSLEdnich par mesicu 3700... Jinak moje dite bylo taky dost nemocne, v noci bohuzel moc nespalo (a ja taky ne) a pritel pracuje i v sobotu do odpoledne, babicky hlidaji poskrovnu a deda muze jen nekdy ve vsedni den.. tak jak to delate??

katka+katka
  • 
15.5.2008 6:56:13
Ano, souhlasím. Popravdě nová verze se mi dost líbí, nikoho neomezuje v tom, kdy jít pracovat a konečně se zohledňuje plat předtím.
čaroda
12.5.2008 23:29:22
Díky moc!!!! To se mi vážně ulevilo. Zatím PP neskončil - mám smlouvu do konce srpna a chceme tou dobou zadělávat na další :)) Abych dostala prodloužení musela jsem rozjet další nový projekt (takže další studium) a urychleně dopisuji disertaci - měla jsem to udělat v 9. měsíci, ale holt jsem hnízdila tak na to nějak nebyly myšlenky..a po narození "nespavce" zase čas~j~ Ale to všechny znáte. DÍKY ZA DOBROU ZPRÁVU..mám zase energii sedět nad "vědou" do noci za kapesné;)
SnowWhite
12.5.2008 22:10:42
Ano a budou též platit pojištění a patrně poplatky za daleko více věcí. Nyní za své děti máte platit vy, nikoliv stát. V čem je tedy problém?
SnowWhite
12.5.2008 22:02:13
Nikoliv. Za dítě jsi odpovědná ty jako rodič, tak proč bys tu odpovědnost neměla nést do důsledků? Příspěvky jako porodné, rodičovský atd. přece též přijímáš, ne? Proč se tak strašně bráníte platit za své děti? Proč by péči měly dostávat zdarma???? Třicet korun je prd, nemyslíte?
12.5.2008 18:28:23
Čarodo, jj. Jestli ta původní smlouva neskončila a byla prodloužená, tak se ti bude další PPM počítat z doby plného výdělku - pořád ti trvá ten jeden původní pracovní poměr. Pokud by ale smlouva skončila, tys byla nějakou dobu bez smlouvy, a pak jsi sepsala novou, tak by se nová PPM počítala jenom z té nové smlouvy (starý PP skončil, tys byla nezaměstnaná, uzavřela jsi nový PP).
MarkétaP + 4 dcerky
12.5.2008 18:00:16
Čarodo, nejsem Sylvie, ale jsem ve stejné situaci - podle nového doplnění zákona od roku 2008 (a zde znovu blahořečím Sylvii, že mě na to upozornila) se nová PPM stanoví jako vyšší z těch, kterou bys normálně pobírala a kterou jsi pobírala na předchozí dítě do čtyř let věku. A z čeho mám ještě větší radost, uznali mi to "předchozí dítě do 4 let", i když jsem mezitím měla ještě jedno, na které jsem pobírala PPM z částečného úvazku.

Konkrétně jde o zákon č. 88/1968, §8, část 1, věta druhá, k přečtení třeba zde.
čaroda
12.5.2008 14:01:18
Chápu jak to funguje když má někdo na dobu neurčitou. Já mám ale na dobu určitou (jako asi všichni vyučující na VŠ) a aby mi smlouvu prodloužili (zase o 2 roky) vrátila jsem se do práce na malou část úvazku. Nevíš pls náhodou, zda budu posuzována jako kdybych pracovala za celou výši platu a při případném dalším mateřství budu mít nárok na PPM (u 1. jsem měla), mám mateřskou na 3 roky, malému ještě nejsou 2. Ráda bych navázala dalším dítětem. Díky za odpověď.:-)
Repulsion
12.5.2008 9:51:00
Navíc v ústavě stojí toto:

"Občané mají na základě veřejného pojištění právo na bezplatnou zdravotní péči a na zdravotní pomůcky za podmínek, které stanoví zákon,"

Což je fikaná formulace, která člověku nezaručuje v podstatě nic.

Už když jsem se ve špitále povaloval se zlomeninou, tak jsem se podivoval nad tím, že se tam za jídlo nic neplatí. Přitom člověk by jedl i doma, tudíž tohle byly peníze, které letěly celé ty roky oknem. Ovšem podle toho to "jídlo" vypadalo. Kolikrát to bylo naprosto nepoživatelné a já to nechával být (takže dvojnásob vyhozené peníze) a chodil si něco koupit do kantýny.

Ovšem že ti lidi, co to všechno připravují, jsou banda kreténů, co pokazí, na co sáhnou, to je druhá věc.

A další věc je uvedení zákonů a předpisů do praxe, kde nastupují další kreténi...

Třeba platby za jídlo ve špitále - OK, jak už jsem řekl, jsem všemi deseti pro - ale v tom případě si chci vybrat alespoň ze tří jídel a požaduji odpovídající kvalitu (cena může odpovídat té kvalitě a výběru).

Nebo jedna kamarádka byla nedávno v nemocnici, a při odchodu po ni chtěli poplatek za televizi na pokoji, přestože si žádnou televizi neobjednala a nikdo se jí neptal, jestli ji chce, nikdo ji neupozornil, že to bude muset platit.

Tahle poslední - praktická část - ovšem už hodně záleží na nás, pacientech. Přinesou nedobré jídlo - sorry, ale to nežeru. A nehodlám to platit. Přineste mi něco poživatelného. Platit televizi? Ale o ničem takovém nebyla řeč. Ta televize mě tam celou dobu lezla šíleně na nervy, protože spolupacienti chtěli čučet furt jenom na Novu, kterou nesnáším... atd...
MSteflova
12.5.2008 9:02:00
Henrietko, mně osobně se reforma zdravotnictví v té formě, v jaké probíhá, také nelíbí.
Ovšem zdá se mi, že stále dost lidí netuší, co je to slovo "pojištění". Pojišťujeme se proto, abychom byli schopni uhradit případné drahé a komplikované zákroky, jako například transplantaci srdce, operaci slinivky, dlouhodobé léčby nádorů a jiných zákeřných záležitostí. I kdybychom sečetli, kolik jsme za svůj život na pojištění zaplatili, stále bychom nebyli schopni to v celé míře "zatáhnout". Proto pojištění. To, že si zaplatíme poplatek za recept či 30Kč za návštěvu specialisty je věc jiná - i když stále levná v porovnání s ostatními službami.
Nikdo neremcá, že si platí povinné ručení za auto a přitom rve během roku do auta minimálně tisíce za základní údržbu. Tedy ještě jsem neslyšela, že by někdo řekl - proč si musím platit výměnu oleje, když za povinné ručení vypláznu tolik a tolik(?).
Všichni tvrdí - zdraví je to nejdůležitější. Ovšem platit za to odmítáme, na rozdíl od čínského zboží na tržnicích, dovolených a jiných záležitostí, které většinou nepotřebujeme.
Osobně jsem pro, aby se zrušily poplatky za malé děti a upravily pro těžce nemocné, kteří si léčbu skutečně dovolit nemohou.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 416 [Dalších 396 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.