| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Mami, co je to sedlák?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 117 [Dalších 97 >>]
Katerina
  • 
4.5.2008 18:42:53
A tvoji drzost neomlouva zhola nic!!! A bez smajliku.

Kde jsem zaujata? A myslis, ze kdyz je nekdo z Prahy, tak nikdy nevidel satelit nebo dum na vesnici? Me se proste jen nelibi, jak se tady nekdo ohani vkusem, jako by to byla nejaka univerzalne platna kategorie a vsechno, co je jine je spatne a nevkusne. A s touhle debatou koncim, jak rikam, at si kazdy bydli, jak se mu libi a na co ma!
MarkétaP + 4 dcerky
4.5.2008 8:31:38
:) Tak zrovna jednu řadovku z roku 1975 rekonstruujeme ... má to jednu výhodu, zatepluješ jen dvě strany ;) Je to docela prima čtvrť, spousta zeleně, les nedaleko, blízko na metro, , pro mrňata zahrádka a starší děti tu můžou (a nemusí) mít kamarádskou partu podobně jako ne vedlejším malém sídlišti, kde bydlíme teď ...
Lenka, 2 děti
  • 
4.5.2008 8:25:13
Hezký :-). Je to vlastně stejná diskuse jako domácí porody versus porody v nemocnici :-)). Spousta hájí jen to svoje a nepřipouští nic jiného. Já osobně bych brala nějakou secesní vilu blízko centra města s krásnou velkou zahradou :-))))). Ještě někde sebrat těch 30 melounů. V tom výčtu domů, barokních vil, satelitů a paneláků jsme zapomněli na výstavbu řadovek :-)). Někde jsou celé čtvrtě z 80. tých let minulého století :-)). Myslím, že to je ještě "lepší" než satelit. Ale někdy závidím i tu řadovku :-), někdy jsem zase ráda, že jsem v bytě v centru. A děti z paneláku to mají podle mě taky super. Pro ně je tam fakticky aspon vyžití. Všechno mají blízko, je tam spousta dětí, a když jsou větší mohou jít samy ven.
Lenka
  • 
4.5.2008 8:19:29
Podle mě je zaujatá Káča, neboť králíkárna je špatná, tudíž to znamená, že jen dům a zahrada je to pravé a ořechové, nejlépe na vesnici mimo satelit.
Teraza Horáková
2.5.2008 21:48:16
jak by si povzdechla Němcová "šťastná to žena"...... ono, když chceš bydlet (a já jsem holka ze vsi a mívali jsme prasata a fakt rodiče chovali i býka, aby ho následně mohli zavraždit - ne, nejsem vegetariánka, bifteky byly super), tak docela dost koukáš i na cenu toho bydlení. Rodiče vlastní dům - poměrně rozsáhlý - se zahradou - ještě rozsáhlejší. Kdyby věděli, že tu budeme chtít jako dospělí žít, těch parcel koupili víc:-))))

Ne, každý, kdo koupí "satelitní" dům, potřebuje betonové chodníčky a anglické trávníčky.... právě řešíme otázku, jak k tomu domečku, co snad už začneme stavět (jenomže blízko jsou domy s rovnou střechou, tak se musíme přizpůsobit, alespoň ten pocit máme), připojit další, protože prostě chceme "starou zahradu". Na vzrostlé stromy máme rozpočet, který krájíme na nevkusném baráku....

U mnoha lidí je to prostě pocit "vlastnictví", potřeba domu s prostorem na grilování a na prolítnutí dětí a psa a finančních možností.
Jíťa
  • 
2.5.2008 21:47:13
No pokud je jen jeden, tak to skutečně přeměna na satelitní městečko nehrozí.

A pokud je jich víc, tak jsi určitě měla možnost ty domy nebo pozemky koupit a zachovat tak ráz vesnice.

Zákon trhu. Majitelé to prodali a nový majitel má právo nakládat se svým majetkem jak uzná za vhodné. On ti určitě taky neříká, aby sis se svým domem něco udělala, aby pohled na něj neurážel zrovna jeho JINÉ estetické cítění.
Dita, Matyáš 08,Kiki 11
2.5.2008 21:38:51
Problém je ale v tom, že aspoň mě tohle obtěžuje, pokud někdo mění ráz vesnice na satelitní městečko, potom tím obtěžuje všechny co jeho styl neuznávají, což je zajisté většina těch, co na té vesnici bydlí...;)
Jíťa
  • 
2.5.2008 17:15:15
Kdyby lidstvo po celou svou existenci uvažovalo takto, tak dodneška žijeme na stromech a jíme banány.

Každý snad má jiný měřítko pro to, co se mu líbí a co se kam hodí! Pokud tím nějak neobtěžuje okolí, tak ať si dělá co chce.

Mě se prostě nelíbí, že jen proto, že jsem se narodila na vesnici, tak bych měla mít na zahrádce brambory a na dvorku slepice, aby měšťáci měli pocit, že vesnice zůstala stejně romantická, jak si to pamatují z dětství.
Dita, Matyáš 08,Kiki 11
2.5.2008 13:32:05
Kateřino možná jsi trochu zaujatá, to že bydlíš ve městě v centru Prahy Tě ale omlouvá, nemůžeš pochopit co tím chce Káča říct...~j~
Dita, Matyáš 08,Kiki 11
2.5.2008 13:19:15
Jíťo možná jsi nepochopila co tím chce básník říci, člověk který na vesnici vyrostl a bavil se tak jak autorka uvádí to určitě chápe. Rozhodně nechce říct, že by na vesnici nemohl být u domu anglický trávník, ale myslím že srovnává hlavně způsob života a vůbec lidí, kteří se tam stěhují. U nás ve vsi je většina domů starých, včetně našeho, jistým způsobem se musí rekonstruovat snad vždycky a každý dům, ale ten hnus, co stojí asi o 6 baráků vedle, co bylo nejspíš staré stavení, je teď tak trošku připomínající sídlo firmy, oranžový barák, před ním jen zámková dlažba, malý kousíček anglického trávníku, před barákem zřejmě příprava na bazén, semtam ty kroucený vrby, ktetý jsou sice krásný, ale zamořit z nima dvůr...od branky k domu asi tak 30m, zámkovka samo i před brankou a vjezdem do elektricky ovládaným vrat...no humus největší a o tom si myslím že autorka píše, o tom jak takovýhle nevkusný lidi ničí původní venkov tím, že takhle zprzní stavení. Když chtějí mít takhl nechutný baráky, tak ať bydlí v nějaký čtvrti boháčů ve městě a necpou se na vesnici.Tohle mi taky vadí, jo a mimochodem, my máme taky pod meruňkou a vzadu na zeleninové zahrádce udržovaný trávník a řešíme dilema kam s pergolou a jaký vjezd do stodoly(garáže) pro auto, aby to nevypadalo právě tak hnusně a zapadlo to do vesnického stylu, taky mám před barákem vysazenou magnolii, která nemá absolutně žádný efekt krom toho že dělá parádu a máme 2 psi kteří ustavičně po dvoře rozsévají bobky, vadí mi že pálí trávu pod meruňkou a když si nedá člověk pozor, tak si často do něčeho šlápne, protože se mi nechce každý den chodit a sbírat, máme malý mimčo, který až bude běhat samozřejmě bude běhat venku s hafikama, asi tady nebude mít kamarádské vyžití, je tu zatím jen jedna mladá rodina s děckem jinak samý důchodci, ale většina nad hrobem takže postupně se to tady zalidní mládím, vesnice má cca 20domů a vedou do ní dvě cesty, každá úplně odjinud, do školy to máme 6km, ale jsem radši když moje dítě bude vyrůstat tady, v přírodě a doufám že mezi normálními domy s normálními vesničany...s autorkou plně souhlasím hlavně proto, že je to vidět snad v každé vesnici, jak se to každý měšťák co se tam nacpal snaží změnit co nejvíc právě na ten supermoderní městský domek, ale s přírodou za zády..z toho je mi blbě:-©
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 117 [Dalších 97 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.