| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Mami, co je to sedlák?

 Příspěvky 110 z 117 [Dalších 107 >>]
Juldafulda
6.5.2008 15:41:42
Henrietko bohuzel taky nemam v miste zadne hriste takze to mam 3 stanice tramvaji. celkem dost hnus, ale z Prahy bych proste do satelitu nesla. navic tech penez za blby benzin co by manzel projezdil a i ten cas.
Jíťa
  • 
6.5.2008 15:35:39
Ve své době byl nevkusný i Karlštejn a jiné hrady - hyzdily krásné přírodní kopce.
Stejně tak byly nevkusné přezdobené barokní domy vedle jednoduchých renesančních.
A funkcionalistická vila Tugendhat je z ulice nevkusná stále - holá bílá zeď (já si jako malá myslela, že je to vyměniková stanice)

Kdyby takto uvažovalo lidstvo vždycky, nikdy nic nového nevznikne. Dnes vládne v architektuře jakýsi konzervatizmus = všecno zakonzervujeme v původním stavu, když změny, tak jen minimální a radši nic nového nestavět.
katka+katka
  • 
6.5.2008 9:04:04
skutečně, vidím to jako spojení výhod města a vesnice. Ale hlavně musím reagovat na ty skákadla na zahradě - my máme domeček a skluzavku. Chtěla jsem pro Katku i pískoviště, ale to mají sousedé. Děti ostatních sousedů se k nám chodí vyřádit na skluzavku a Katka zase dělá bábovky u sousedů. Je to úžasné!!!!!!! Proč - nemusím se bát, že v písku najde injekční stříkačku, psí hovno, vajgly apod. Jako perly uvádím dvě věci, které našly děti kamarádek v normálním volně přístupném pískovišti - použitý kondom a tampon (rovněž použitý). Díky bohu za skákadla a pískoviště na vlastní zahradě
5.5.2008 12:40:25
Já jednomu nerozumím. Kam chodí lidi bydlící v centru Prahy na procházky? Vždyť tam není kousek přírody, alej lesík, nic. A kde si tam děti můžou hrát? Moje známá bydlí v Libni a s dětmi cestuje tramvají x stanic jen na blbý hřiště. Je mi jí líto, ale myslím, že v centru to je nejspíš ještě horší. Všude auta, smrad, brr. Za to bych ty prachy nedala, to bych si raději koupila vilku za městem.
Dita, Matyáš 08,Kiki 11
5.5.2008 11:56:25
Řešíš s Káčou velikost pozemku i přestože napsala, že o tom to není, že hodnotí styl bydlení, v tom jsi zaujatá, možná to napsala tak že Tě to uráží, ale vkus je jiný na vesnici a jiný ve městě, to uznej a tudíž městké baráky na vesnici prostě nepatří. Já souhlasím že i menší pozemek může být hezký, ale tady se hovoří o nevkusu satelitů a o tom jaké je v nich patrné dusno a to člověk může jen projíždět. Kdo chce bydlet ve městě ať si bydlí, ale mě se městské králíkarny taky nelíbí a to jsem v jedné bydlela, člověk nemá kam utéct, všude jsou lidi, santusáci na lavičkách s lahvema piva u nohou, jinde zase samý sprostý puberťáci, starý báby, žádná pořádná zeleň a klid a když, tak člověk musí přes půl města. Ještě mi napiš že to není pravda...někomu zas vyhovuje opak, to že má všechno u nosu a může celý dny chodit po krámech a nakupovat, cpát se s lidma v metru, MHD atd.šlapat do kdovíkolikátýho patra a koukat z okna na panelák naproti...holt Tobě to vyhovuje, ale podle mě je to hnus, holt jak píšu, každý je zvyklý na něco jinýho...ale o tom to tady je ne, aspoň to tu není takový jedotvárnýR^
Dita, Matyáš 08,Kiki 11
5.5.2008 11:40:56
Tak to je vážně gól:D To si jako podle Tebe každej kdo s tím nesouhlasí musí ty pozemky koupit?Tak to teda nevím čím přemýšlíš...Tady je diskuze o tom co se komu líbí, resp. o tom jak na koho působí novodobé stavby na vsi, kdyby si každý komu se to nelíbí měl kupovat pozemky, tak by musel být milionář, spíš by bylo jednodušší jak jsem už psala, aby se ti nevkusní měšťáci necpali do vesnic
Lenka
  • 
4.5.2008 18:57:54
no, to je hrozný s tím sousedem, takovýho chytnout :-(, mám husí kůži. Já u Svitavy bydlela :-), snad něco krásné objevím poblíž :-)).
Lenka
  • 
4.5.2008 18:55:02
Katerino nečerti se, vždyť je to tady pořád a se vším :-). Já ti rozumím, taky bydlíme v centru, schází mi zahrada, ale to snad příští týden napravíme :-). Po baráčku se díváme, ale vidím to zatím na víkendy, neb máme tak na rozbořeninu (jak jsi psala :-)). Taky asi nedokážu pochopit co Káča psala. Rodiče bydlí na vesnici, předtím jsme bydleli na malém městě, a když slyší, že bychom chtěli z města, tak jí vstávají vlasy hrůzou.
MarkétaP + 4 dcerky
4.5.2008 18:53:50
Lenko, to je fakt, a zjistit to prakticky nejde ... my měli řekla bych štěstí, z jedné strany sice uzavřený, ale minimálně k hluku přestavby vstřícný starší manželský pár, z druhé strany dvě moc milé osmdesátileté babičky, a vedle nich se spojenou zahradou prima ženská s dcerami okolo puberty a hojnými návštěvami. Ale taky jsme mohli mít někoho jako předchozí majitel, který používal zahradu jeko výběh pro agresivního psa, mrzoutského starého komunistu nenávidícího malé děti nebo italskou domácnost :))) Tak přeju dobré hledání - údolí Svitavy je pěkné, tak snad tam něco hezkého objevíte!
Lenka, 2 děti
  • 
4.5.2008 18:48:19
Tak tak, některé řadovky byly fakt dobře postavené a pro děti dobrý, je to takové malé sídliště :-). Ale třeba v Letovicích to vypadá snad hůř než takový satelit. Ono každé má svoje a nejdůležitější jsou sousedi :-), jenže jak to při výběru domu poznat, na to jsem ještě nepřišla. Zatím obhlížíme vesnice jak je která zakouřená :-).
 Příspěvky 110 z 117 [Dalších 107 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.