| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Žijeme uprostřed přírody

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 92 [Dalších 72 >>]
Ajtakrajta
  • 
11.4.2008 10:33:45
No, na spaní v místnosti kde se vaří snad není nic nehygienického, ne? Co mají říkat všichni co bydlí v nějakém 1+kk nebo v bytech, kde to tak je uděláno?
Prach na podlaze mají lidi i ve městě.
K čistotě vesnického ovzduší však není co dodat. V zimě smrad z komínů, v létě ze sousedova grilování (takové pověšené prádlo načichlé přepáleným kuřetem...).
10.4.2008 22:22:56
No, článek zní fakt hezky romanticky, ale spát v místnosti, kde se vaří ??? a "kde se ráno zamete a večer je tam zase na podlaze prach"? Tak to bych fakt nemusela. Podotýkám, že nežiju ve městě, ale romantika by neměla převažovat nad hygienou. Jinak se přidávám k příspěvkům o "čistotě" venkovského ovzduší - máme sousedku, která když zatopí, nedá se u nás vyjít na zahradu. PET láhve, snad i staré holinky :-(
Lucie Vaňková
  • 
10.4.2008 19:01:15
Musím říct, že naprosto souhlasím. Jsem z vesnice a když jsem jezdila do školy trvalo to hodinu, stejně tak jako lidem z "králíkáren" na koncích Prahy, navíc cestování vlakem je mnohem pohodlnější než se mačkat v přeplněném metru nebo tramvaji.
Naše vesnice má jen asi 50 trvale žijících obyvatel, ale pravidelně se tu pořádají různé zábavy, plesy, soutěže. Děti sice jezdí do školy do vedlejší vesnice, kde ale můžou navštěvovat spousty kroužků (kytara, pohybové hry, jazyky, fotbal...) Navíc má vesnice jeden velký klad, když jdu na procházku potkávám lidi, kteří se na mě usmějí, pozdraví, prohodí se mnou pár slov nevídám jen uspěchané, stresované lidi. A to je strašně příjemné.
Jíťa
  • 
10.4.2008 18:25:09
Moc konkrétní nebudu, ale to zas až tak nevadí, protože to je tady skoro všude v okolí, alespoň jak slyším od kolegů v práci i kamarádek ze cvičení nebo AJ.
Žijeme na jižní Hané. Pravda neprostupné hvozdy tu zrovna nejsou, ale nějaké lesy jsou tu taky v dosahu těch zhruba 5 km, stejně jako rybníčky, ovšem při pohledu z auta je většinou neuvidíte - ze silnice to tu vypadá jako jeden obrovský lán.
Hanka 75
10.4.2008 17:50:19
Máte opravdu štěstí, protože takéto "zázemí" je asi ideální. A můžu se zeptat, v jakém kraji, oblasti žijete ? Přiznávám, že se tam nechceme stěhovat, ale zajímalo by mě o jakou se jedná oblast, už i proto, že jsem se o toto zajímala ve škole. Čím konrkétnější budete, budu radši. Děkuji
Jíťa
  • 
10.4.2008 13:30:25
Já jsem jen chtěla říct, že pokud někdo chce žít na vesnici, může si najít takové místo, kde to bude vyhovovat všem. Pokud někdo nechce, tak se nemusí omlouvat argumenty, že děti nebudou moci do kroužků a maminka s kamarádkou na zmrzlinu.
Prostě mě vytáčí věty typu: "Chtěli bychom, ale kvůli dětem, koníčkům, kultuře..." Buď chtějí, nebo nechtějí. Jediný argument, který jsem jakž takž schopná strávit jsou finance (chalupy na venkově jsou většinou staré a nutně potřebují opravit...)
10.4.2008 11:44:48
Jíťo máš pravdu jsou vesnice a vesnice.V té naší není ani hospoda,ani kanalizace,plyn,dokonce ani vodovod.Takže ve všem jsi odkázaná na sebe.Vyvézt žumpu,obstarat dřevo na otop,zajistit si aby studna fungovala.Kuli pár barákům,kde ještě žijí místni nikdo nic měnit nebude.Pojízdná prodejna sem už taky nejezdí nevyplatí se to.Mladí se tam odtud houfně stěhují,většina baráků je jen jako chalupa.Hospodářství tam má každej,právě to mě na tom láká.Ale s malým děckem tam nepujdu nejsem šílenec.Až odrostou děti tak jim mileráda necham byt ve městě a pujdu bydlet k nám do vsi.Už se na to jak budu zas chovat králíky,slepice a další havět yvloženě těším.Jen na tu krávu si asi netroufnu.
brzobohatka
10.4.2008 11:37:55
hehe," přírodu máme v parku"-to mě pobavilo...
Katka,kluci 5 a 9
  • 
10.4.2008 11:33:09
Ono jde na vesnici třeba taky o to, že kdyby třeba mému synovi "nesedla" místní školka, že prostě další neexistuje. Stále tady čtu takové to" nevíte někdo o dobré školce, škole tam a tam". No a my na vesnici máme školu a školku jednu.Hotovo. Všechno ostatní znamená ráno dítě naložit do auta a odvézt. Taky tady je jeden sport - fotbal.Máš - li holku, smůla, naložit a odvézt.
Chceš aby dítě chodilo do hudebky - nalož a odvez... atd..A to jsme na takové ideální vsi, kam jednou za hodinu jezdí MHD.Ale tu využívají až malinko starší děcka, pro samotného prvňáčka nebo předškoláka to nepřipadá v úvahu... Já bych neměnila, mě se tu líbí, ale že to není všechno jen bukolická idyla, to není.Natož ve vesničce o 30 staveních.
Jíťa
  • 
10.4.2008 11:17:42
Někde chcípl pes a jinde je život bohatší a zajímavější než ve městě. Žáleží to hodně na lidech.

A jak tu párkrát zaznělo, ta dřina už taky ve většině případů neplatí. Už jen pár starších lidí tu dře na zahradě nebo poli, slepice chovají 2 lidé ve vsi, králíky možná 3, prase si tu neživí nikdo, pokud si chce udělat zabijačku, koupí si vykrmené prase z družstva (vyjde to i levněji).

Žiju na vesnici a zmrzlinu i pohár si můžu dát s kamarádkou v hospodě na zahrádce, v zimě v nekuřáckém salonku, zahradu máme zatravněnou, o víkendech se scházíme s práteli, kulturu, bazén aj. máme 10-20 min. autem. A mateřské centrum si tu děláme sami - prostě se každý týden sejdeme i s dětmi buď v sokolovně nebo podnikneme nějakou společnou vycházku.
JE TO JEN O LIDECH, jaký si to kdo udělá, takový to má.

Někdy mám pocit, že měšťáci nás vesničany hodnotí podle filmů "Slunce, seno,..."

Nechci tím nijak hájit život na vesnici, ale prostě argumenty některých diskutujících jsou podle mě silně zavádějící. Nějak nechápu, jakej je rozdíl jestli jedu s dítětem na kroužek 1/2 hodiny metrem do centra Prahy, nebo 1/2 hodiny autobusem do okresního města.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 92 [Dalších 72 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.