| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Žijeme uprostřed přírody

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 92 [Dalších 42 >>]
vladka - tři děti
  • 
9.4.2008 17:12:50
Musím říct, že této rodině jejich žití závidím. Vždycky jsem si přála bydlet na venkově přesně v tomto stylu.
Dokonce jednu takovou vesničku znám a hrozně se mi tam líbí. Okolo chalupy teče potok, děti v něm vždy stráví celou dovolenou :-D. Na ohni opékáme buřty ....
A popravdě jediný zádrhel, který v tom vidím je, že ta chalupa nepatří mě, bohužel :-).
Myslím si, že svážení dětí do škol a rodičů do práce se dá vyřešit, i když je to někdy náročné.
Ale jak se říká ...Když člověk chce, tak to jde :-).
Katka,kluci 5 a 9
  • 
9.4.2008 17:09:15
Na vesnici se mi taky líbí, ale s tím smradem, když se topí, to je opravdu děs a běs. Kousek od nás bydlí truhlář a ten po setmění vždycky přiloží do kotle zbytky různých lepených dřevotřísek,natírané odřezky, plasty...A nikdo s ním nehne, všichni nadáváme, zavíráme okna, dusíme se....Takový smrad jsem ve městě fakt nezažila. A vůbec mi někteří lidé na vsi připadnou, že k nim ještě moc osvěty v této oblasti nedorazilo - viděla jsem na procházce maminu s prckem, jak pálí na zahradě ohýnek a mamča do toho přikládá PET láhve...Tolik ke zdravému venkovskému ovzduší. Ale jinak fajn, neměnila bych.
brzobohatka
9.4.2008 16:51:59
třeba až děti odrostou...vrátíš se ke svému snu, což?dva prošedivělí manželé sedí u krbu a čtou si knížku...za okny les...pod židlí pes :-D
brzobohatka
9.4.2008 16:45:57
:-)
Luckaaa
9.4.2008 16:44:08
no je to také o lidech tedy o sousedech. píšeš,že u Vás žije dost rodin s malými dětmi a to je asi jiné bydlení než kdyby jste byli jediní a pak třeba jiná generace sousedů....vždycky když se stěhujeme mysleme nejen na to jaký je byt či dům krásný,ale jací lidé žijí kolem,myslím že to udělá 50% z bydlení.
jinak bych byla také ráda na venku,ale to dojíždění ..je toho dost si rozmyslet.
je pravda když jsme na chalupě tak dítka milují pomáhat na zahradě,nosit dříví,ale dělat to každodenně to by asi taková zábava zase nebyla.
Miky - děti 5,5 a 3
  • 
9.4.2008 16:38:15
Já říkám, každému to jeho. Na samotě bych nikdy žít nechtěla, stačí mi, že bydlíme v domečku na okraji vesnice (místní tomu říkají město :-) s 3000 obyvateli). Kultura kdejaká žádná, hlavně že tu mají 4 hospody. Co se toho smogu týče, mno tak tedy. Valná část lidí bydlících v domech stále topí na uhlí - a to vám povím, když je pak od podzimu do jara celé náměstí, které je v dolíku, zahaleno do smradlavého dýmu od zatápění... Taky chuťovka. Ještě že jsme poslední barák na kopci, hezky pak vidím, jak se ostatní "utápí" v kouři a smradu z komínů. A my si lebedíme :-)
9.4.2008 16:32:58
Souhlasím s těmi přáteli - našla jsem si je až na střední, kdy se sjeli z celého kraje, lidi, s kterými si máš, co říct.
Spousta lidí na vsi i malém městě počítala s tím, že tak max. maturitu a pak zůstane tam, kde je..a to nebylo nic pro mě. Tady to bylo hooodně konvenční prostředí..dodnes prakticky někteří rodiče nepustí ,,dítě" na vejšku dál než do určitý vzdálenosti:-((
9.4.2008 16:20:51
..asi jsem rozmachaná no:-)
9.4.2008 16:20:17
..na vesnici, která navíc nebyla tak daleko k nejbližšímu městečku mohu říct, že i přes krásu potoků, luk a hvozdu bych se tam nevrátila. Celoživotní dojíždění, řešení jak se kam dostanu či občas až přehnaný zájem sousedů a obyvatel mi nechybí, v městě se paradoxně cítím svobodnější. O víkendu či prázdninách ráda vypadnu do přírody, ale přiznávám, že jsem ten pohodlný městský typ.
Třeba jednou změním názor..ale moc tomu nevěřím.
Každopádně pokud je rodinka spokojená..je to jen dobře.
Mimochodem - zdaleka ne všechny české vesničky jsou idylické a malebné. Těch s brizolitovými a zoufale neupravenými domky i jejich okolím, zanedbanou návsí apod. je pořádná řádka...
Janka, Mety 05
  • 
9.4.2008 15:50:03
A ještě když se v zimě zatopí, to jsme se nadechli čerstvého vzduchu až ve městě :-)
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 92 [Dalších 42 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.