| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Biomáma

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 307 [Dalších 277 >>]
9.3.2008 17:17:41
Nazdárek,

taky se snažím dávat svým dvěma malým (a jejich taťkovi) biopotraviny. Ale když to nejde, tak nijak netrpím:-)Myslím, že je nejdůležitější osobní přesvědčení,ať si kdo chce říká a myslí co chce. :-D
A když můžu dát svým dětem něco dobrého do života, tak proč ne? Označení BIO musí být podloženo certifikátem (a to díky osobní zkušenosti) nezíská hned tak každý a podvádí se s tím dost těžko...
Míša
  • 
9.3.2008 10:29:39
Taky řeším CO VLASTNĚ POŘÁD DOKOLA VAŘIT
hlavně hlídám aby malá nejedla místo normálního jídla oplatky, párky, salámy...kupuji to pro tatínka, tak aby mu to nesnědla :-)
a pak aby měla alespoň jednou denně jogurt, hodně pila, sladkosti jen málo, a prostě všeho s mírou. Je odpůrcem zeleniny a ovovce, tak se jí snažím každý den alespoň kousek podstrčit (podívej maminka to paá a jak je to dobrý, díky tomu toho sním více i já :-))navíc ve školce to za mě vyřešili. Kouknu na jídelníček, a vařím tak aby neměla doma to samé.
8.3.2008 22:00:06
holky určitě jste v tom hodně sběhlý, já to řeším jen napůl -jak už jsem tu četla jsem hodně ovlivněna okolím... mám dvě dcery 2roky a rok.... ráda bych vařila jen zdravě, ale nějak se nedaří - holt zvyk je zvyk (holky jsou vybíravé - děsně)... navíc občas nestíhám a tak se mi to nedaří a taky mi chybí inspirace.... pokud bych mohla poprosit o tipy - triky (zkrátka o jídelníček - malý návod - bez postupů ty si najdu, jen mi jde prostě o to co vařit, co dávat na sváču, co jako "kokina" a tak...) pokud by byl někdo ochotný zpracovat např. týdenní plán budu velmi ráda - mám kamarádku "bio mámu" ale ta mi vždy řekne jen uvař lososa :-) no copak to jde furt? pokud mohu prosit - receptíky nebo návod na týdenní menu poslat na mail pod nickem - budu velmi vděčná - děkuji mocR^
Míša
  • 
8.3.2008 20:41:41
Zrovna medvídci z gumy nejsou nic extra, to už jsou lepší besipky nebo lipo, čož je v podstatě hroznový cukr, v lékarně se dají koupit i lízátka z hroznového cukru. U nás taky sladkosti nešlo "vyloučit". Zjistila jsem, že když dám každý den kousíček čokolády nebo lipo, prostě trošku málo něčeho za odměnu, sní toho za týden méně, něž když jsem to zakazovala a pak u babičky tajně snědla na jeden zátah celý pytlík bonbónů nebo celou čokoládu. A jako takovou protiváhu si malá dobrovolně čistí zoubky. "Papám sladký, tak abych je neměla maminko celý černý"
adelain
  • 
8.3.2008 18:49:18
Chápu a podporuji Tě:-). Moje holčička má 27 měsíců, do 8 měsíce jsem ji plně kojila a suroviny na příkrmy jsem si pěstovala na tchýnině zahrádce. U nás se bohužel nedaly a pořád ještě nedají koupit čerstvé biopotraviny (myslím tím ovoce a zeleninu), pouze různé obiloviny apod, prostě sušené věci, ale kdybych mohla, krmím ji taky pouze biopotravinami. Taky jsem se setkala s nepochopením a ušklíbáním, dokonce v nejbližší rodině. Bohužel jsem nevydržela ten tlak a v něčem jsem i slevila, aby byl klid v rodině (nepřála jsem si, aby malá poznala klasické sladkosti, než se s nima setká u ostatních dětí, ale tchýně to pochopila jako útok proti vlastní osobě, že jí nechci dovolit malé dávat dobroty, aby ji neměla ráda. Očividně nepochopila mé vysvětlení, že když nahradí bonbóny čerstvým ovocem, rozinkami apod., pro malou to bude mít úplně stejnou hodnotu (pokud už nebude "závislá" na cukru) a hlavně bude to zdravé. Jenže pro ni co je zdravé = není dobré. Takže jsem povolila 1 lízátko za týden a "přírodní" gumové medvídky. Je to necelý rok a výsledek? Malá by nejradši jedla lízátka a bonbóny od rána do večera a já to neumím zarazit. Z gumových medvídků jí vyrazil atopický ekzém, ale trvfalo mi dlouho, než jsem přišla na to, z čeho to je, takže jizvy na tváři má dodnes. Proto apeluji na všechny maminky, které chtějí pro své děti jen to nejlepší a opravdu se snaží - nenechte se zviklat ve svém názoru a vydržte, zdraví vašeho dítěte za to určitě stojí.
zuzana
  • 
8.3.2008 18:40:01
Tak to pozor, on mekac zacina byt hrooozne zdravej, bio mleko, salaty, ovoce.... Jen jeste neznam nikoho, kdo by na salaty a ovoce a bio mleko do mekace chodil :-), ale az budou ty bio hranolky a hambace z bio kravicky... :-).
7.3.2008 18:53:05
Tak jsem dnes na procházce s kočárkem dostala chuť na nebio zmrzlinu;) a v Mc Donaldu jsem objevila zajímavou věc-Bio mléko pro děti.Tak třeba za pár let,bude moje dcera sice chodit do ,,Mekáče",jak mi hodně lidí předpovídá,ale dá si tam Biohranolky:-):-):-)
Lusika
  • 
6.3.2008 20:46:17
Občas něco BIO maso mají v Delvitě. Kuřecí a občas vepřové. Lusika
Monika
  • 
6.3.2008 13:26:29
Ahojky!! Vidím,že příspěvků k třem písmenkům BIO je opravdu hodně. V některých je určitě kus pravdy,ale v některých taky jenom řeči o ničem. Mám dvě dospělé děti a teď 8 měsíčního chlapečka.Po přečtení článku Biomáma jsem se docela dobře vžila do role pisatelky a okamžitě i ztotožnila.Jsem přesně taková. Chci pro našeho chlapečka jenom to nejlepší.Když jsem měla první dvě děti skoro před 20 lety, bylo všechno úplně jiné. Dneska máme daleko více možností dát svým ratolestem na žačátku jejich života o hodně více konfortu a to ne jenom ve výživě.Také kupuji Bio výroky.Určtě jenom nekoupím a víc mě nezajímá,nejdříve se zajímám a pak koupím. I přesto si někteří známí i neznámí udělali na to svůj názor.Pravdou je, že to je všechno,co mohou. Nemají právo nikoho soudit. Je to jenom moje rozhodnutí a přesvědčení a nikomu ho nenutím. A také o co jsem horčí máma než ta ,co láduje své dítě knedlíkama a svíčkovou.Jsem ráda, že můj partner má na věc s Biopotravinami stejný nároz jako já a můžeme se doplňovat.Zkuste strávit pár dní na Biofarmě. Naberete hodně sil a určitě i přesvědčení,že to má něco do sebe. Mimochodem,jsem bývalá hygienička, tak i já zase vím, o čem mluvím. Taková kontrola v masokombinátu nebo mlékárně, to je jen kousek k tomu stát se vegetariánem. Doufám,že jsem se tímto nikoho nedotkla, jen zastávám, že by si měl každý zaméct před vlastním prahem,než začně soudit.
Žluťásek.
5.3.2008 19:23:29
Zvýšené riziko- neznamená samozřejmě, že jsou to jediné situace, kdy k tomu může dojít.

Náhlá situace- většinou před tím jsou bolesti nebo krvácení. Ono je to docela logické, že než něco praskne, tak to bolí.

Ultrazvuk odhalí mimoděložní těhotenství často ještě dřív než nastane cokoliv, jasně, že je to vlastně prevence, jenže vždy se musí posuzovat, zda převáží nevýhody nad výhodami, tak je to se vším.
Mě se nelíbí, když se na lékařské zákroky a metody vyšetřování kouká nekriticky, málokdy je to jednoznačné plus.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 307 [Dalších 277 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.