| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Biomáma

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 307 [Dalších 287 >>]
Markéta - tři kluci
  • 
10.3.2008 21:01:54
Také patřím k matkám, které své zatím kojence krmí Bio zeleninou a ovocem - a že je to někdy fuška všechno nakoupit. Bio zeleninu máme převážně od tety z jihu Moravy, ze zahrady, kde se hnojí jen přirozeným hnojivem. V létě máme zeleninu vlastní,ze zahrady bohužel však ve městě.
Ale co dál až děti nebudou kojenci a nastoupí do školek, kde mají stravu? Pokud jsem měla možnost zjišťovat, školky z Bio zeleniny nevaří- ani Zdravá mateřská školka. A vzdělání o zdravé výživě vedoucích kuchyně je mnohde v době kamenné- celkem běžně se tříletým dětem podávají uzeniny, slazené nápoje, kakao, buchty s řepným cukrem atd....
Víte někdo, jak toto řešit?
10.3.2008 20:50:14
Jen bych se chtěla vrátit k těm sladkostem. Dceři je teprve půl roku,začínám jí dávat zeleninové příkrmy a když vidím nálepku bio,koupím ho raději než nebio,ale vysloveně po tom nekoukám... O sladkostech jsem sice ještě nepřemýšlela,ale jestli v něčem není sůl nebo cukr,mě zajímá hodně. Myslím si,že minimálně do roka,by se měli ty ubožátka tomuto ubránit... Nevím,je například cukr v kojeneckých sušenkách-sunarka,hipp...? Asi bych byla radši kdyby holčička sladkosti moc nejedla,ale já jí rozhodně nebudu dobrým příkladem,něco sladkého si dám každý den určitě,někdy mě to chytne a je toho nakonec i docela dost...:-) Takže myslím,že jí moc dlouho neuchráním,bohužel,protože nejlepší výchova je dobrý příklad rodičů. Ale kdybych jí třeba kupovala jen kvalitní čokoládu dobrých značek...:-)
10.3.2008 20:40:20
tak jsem se zas dozvěděla spoustu nových informací - děkuji ohledně objasnění "bio" potravin.... je to zajímavé - klidně hod další článek - ráda si přečtu jak to chodí...

ale potřebovala bych opravdu napsat ten jídelníček - prostě doslova - snídaně - svačína - oběd - svačina - večeře a mezitím nějaké to "kokino"
může mi prosím někdo konkrétně napsat? děkuji moc neb sama si opravdu rady nevím - možná bych to sestavila max. na 3 dny, ale víc nevím - takže rozmezí 14 dní je pro mě fakt tabu.... :-) děkuji ~j~
10.3.2008 20:33:52
tak jsem se zas dozvěděla spoustu nových informací - děkuji ohledně objasnění "bio" potravin.... je to zajímavé - klidně hod další článek - ráda si přečtu jak to chodí...

ale potřebovala bych opravdu napsat ten jídelníček - prostě doslova - snídaně - svačína - oběd - svačina - večeře a mezitím nějaké to "kokino"
může mi prosím někdo konkrétně napsat? děkuji moc neb sama si opravdu rady nevím - možná bych to sestavila max. na 3 dny, ale víc nevím - takže rozmezí 14 dní je pro mě fakt tabu.... :-) děkuji ~j~
nomen
10.3.2008 10:12:19
Já svou holčičku (14 měsíců) také stravuji bio výrobky a označení biomáma by mi vůbec nevadilo, protože moje holčička je zdravé a hodné dítě, což přičítám i zdravé výživě a bio výrobkům. Naproti tomu jsou maminky, které se s despektem staví ke způsobu stravování mého dítěte, ale jsou to právě ony, které se diví, jak to, že jejich dítě je stále nemoscné, má atopický ekzém, který nikdo v rodině neměl, je alergické, přitom pochází z rodiny, kde alergie namají. Když se jich zeptáte na výživu dětí, tak dětí jsou v roce života na omáčkách, knedlozelovepřu a párkách...To je opravdu bez komentáře.
10.3.2008 9:50:34
moje řeč a Madlence dík, že mě tak hezky nastartovala:-)
10.3.2008 9:26:00
Geryčko, i biozelenina je jenom zelenina, a jestliže ji supermarket či hypermarket neskladuje správným způsobem, pak jí ani biopůvod nezabrání v tom, aby snihla. To je problém velkých obchodních řetězců a my ekozemědělci se kvůli tomu mezi sebou pořád dohadujeme. Můžeš totiž do hypermarketu dodat špičkovou zeleninu, ale jestliže oni nedodží určitá pravidla pro to, jak s ní zacházet, pak můžeš v obchodech narazit právě na to, co jsi popsala. ekozemědělství to pak dělá špatnou reklamu. Ale chápu, že člověk jako normální zákazník nemůže pořád dokola něco omlouvat. jestli tedy máš možnost, nakupouj radějirovnou někde na ekofarmě, tam za menší peníze dostaneš vždy vysokou kvalitu.
10.3.2008 9:17:58
Jsme s manželem ekologičtí zemědělci, a tak mohu s klidem říct, že biopotraviny nejsou podvod. Neustále podléháme nějakým kontrolám - kromě každoročních pravidelných a předem avizovaných kontrol nás může přepadnout kontrola z kontrolní organizace (KEZ, s. r. o., Boikont, ABcert, GmbH, SZIF) kdykoliv během roku. Kontroloři mají právo odebírat vzorky půdy, plodin,čehokoliv, co se jim zamane. Většina pesticidů, herbicidů, antibiotik a jiných látek zanechává rezidua, která se dají zjistit i po velmi dlouhé době. Nemůžeme si tedy dovolit použít žádnou chemikálii, protože by nám neustále hrozila nějaká sankce. Sankce v tomto úpřípadě nejsou malé, někdy mohou mít i likvidační charakter. Abychom něco mohli prodat jako biopotravinu, musíme nejprve prokázat splnění všech zákonných podmínek, pak požádat o certifikaci potraviny a teprve po obdržení certifikátu ji smíme jako biopotravinu označovat. Seznam certifikovaných biopotravin i upozornění na falzifikaty lze najit napr. na www.biospotrebitel.cz ci na www.kez.cz a dalsich webovych strankach. O certifikat na potravinu se musi zadat kazdy rok. Nemohu tedy vyprodukovat jednou potravinu, ocertifikovat si ji a pak uz ji do smrti vydavat za bio. Musim to kazdorocne dokazovat. Jako bio take nelze oznacit cokoliv a kdo to udela, je sankcne postihnutelny - kontrolni organizace maji seznam certifikovanych ekologickych zemedelcu ci zpracovatelskych organizaci a ti co na tomto seznamu nejsou a oznaceni bio ci eko pouzivaji, se mohou dostat do velkych problemu. Tak uz se to napr. stalo spolecnosti Danone, kdyz zacala prodavat jogurty bio, ktere ale nebyly z bioprodukce. Ted se jmenuji Activia.
Jinak jeste k tem chemikaliim -mnozeni skudcu a plevelu lze v ekozemedelstvi predejit spravnym osevnim postupem. Kdyz chci tedy pestovat neco, co nema silnou pokryvnost a kde mi hrozi zapleveleni, dam tam rok pred tim napr. vojtesku, hrach, oves ci jinou plodinu, ktera dovede plevel potlacit. Pak si mohu dovolit na to same misto dat dalsi rok plodinu, ktera v boji s plevelem neni tak uspesna. takhle se da resit temer vse - spravny pristup k pude a ke stridani plodin dokaze chemii uplne vyeliminovat.
Zkratka ekozemedelstvi ma hlavu a patu a ti, co rikaji, ze je to podvod, o tom vetsinou moc nevedi.
10.3.2008 9:04:43
Mystiku, dej si do vyhledavace Ekofarma rodiny Abrlovych. Jsou to ekologicti vinari, zivi se tim uz nekdy od devadesatych let. Tam se dozvis, jak moc se ekovino musi strikat. Bez chemie to jde. Dulezity je postup, jakym danou vec pestujes. Mnoha chorobam se da predejit volbou spravneho postupu. Bylo by mozna dobre si neco o ekozemedelstvi precist, nez je budes smahem odsuzovat jako podvod.
lenka410
  • 
9.3.2008 19:35:19
Kez by bylo mezi nami vice takovych rozumnych maminek jako je pani Madlenka Samozrejmne ze nejde pro deti varit vyhradne z biopotravin Ale pokud se jim podari do jidelnicku alespon jednou tydne nake biopotraviny zaradit tak je to skvely Ja to u sveho dvou a pul leteho syna delam taky tak Zrovna dneska jsem vykoupila DM drogerii kde maji vyborny bio ovocny stavy Jednu za 45korun Po otevreni se maji do tri dnu spotrebovat Vzhledem k tomu ze ja synovi redim vodou tak mu jedna vydrzi akorat tak na ty tri dny Takze kdyz se to rozpocita tak to ani nevyjde draho Pri pohledu na deti ktery pijou chemicky obarveny a slazeny napoje typu Jupik Kubik apod. primo z lahvicky mi vstvaji vlasy hruzou na hlave Myslim ze minimalne do tri let by rodice detem v ramci svych moznosti meli kupovat kvalitni zdrave potraviny
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 307 [Dalších 287 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.