| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Biomáma

 Příspěvky 110 z 307 [Dalších 297 >>]
29.5.2009 13:51:03
Prosím o překlad, co to je Urina?Klidně bych to na rýmu zkusila,jelikož naše dcera má s rýmou šílené problémy, žádné nosní kapky jí nesednou...už jsem z toho zoufalá. Vždycky se jí zduří tak sliznice, že ji pak nemůžeme dát tři měsíce dohromady po odeznění rýmy.
mc
  • 
29.5.2009 13:07:18
Ja na decku i na sobe pouzivam osvedcenou metodu.Kdyz zacne jen naznak bolesti v uchu okamzite nakapu 2-3 kapky uriny -stredni proud a vykapavam tak casto jak je potreba. Vzdy se timto zanet rozehnal. Pokud jsem mela zanet dutin pomohly mi tampony do nosu namocene ve 3 denni urine. Na rymu pouzivam bud urinove tampony nebo si kapu do nosu-kazdy musi sam odzkouset jak stara urina na nej zabira nejlepe. Tahle metoda urcite neomraci doktory,je totiz zadarmo
18.5.2008 23:17:15
Tak jak je to se školkami v Brně vám můžu napsat. Pracuji u firmy, která prodává biopotraviny. Nedávno jsme dělali nabídku mateřským školkám v Brně na závoz biopotravin, od rohlíků (cena 3,50 Kč) až po maso nebo ekodrogerii. A hádejte kolik školek má zájem? Pouze jedna jediná!!!! Přitom mohou objednat třeba jen 1x za měsíc např. biojogurty nebo rohlíky. My jim to přivezeme chladícím vozem až do školky. Naše bio pro školky je dražší jen o 20% vč. dovozu. Nechápu. Mám děti vě školce a jsou pořád něčím osypaní. Prý školky nemají peníze, tak nakupují levné potraviny. SUPER! Asi s tím budeme muset udělat něco my, rodiče.... Nebo my, Biosféra, budeme dál vozit biorohlíky koňům, protože nám pekař, kterého jsme donutili k výrobě bia, dal denní minimální odběr, který my neprodáme. Tak takhle to je.;((
4.4.2008 20:08:20
holky asi vám už polezu nanervy, ale co teda pořád vaříte- mám 2,5 letou dceru a 11měsíční druhou :-) tak mi prosím napište alespon tip na ten jídelníček - opravdu ráda to vyzkouším, ale stále prostě nevím jak na to...

jo a Madlenko - k tomu co je "bio" bych zas až tak životní styl netahala, např nyní Bio banány v TESCU jsou odněkud hodně daleko, takže sem přiletěly a navíc je pak rozvážejí autama ... takže to mi moc "BIO" jak říkáš nepřipadá... víc BIO mi přijdou jablíčka od tetky z dědiny :-) chich....~j~ )BIO a životní styl);)
22.3.2008 20:44:35
Někdy mám pocit,že i pediatři nějak ,,zamrzli".S názory,že dávat dítěti Bio věci je zbytečné,protože v pubertě budou jíst hamburgery, se setkávám často.A takoví lidé nechápou a asi ani nechtějí pochopit,že čím déle bude jíst dítě(i dospělý) zdravé bio věci,tím déle mu vydrží takový ten zdravý základ.A pak už si klidně může dát hranolky.
No a taky nejde jen o jídlo a o zdraví.Co takhle životní prostředí?To k tomu přece patří také...ale některých se příroda a životní prostředí prostě netýká.Žijí si svůj konzumní život,ničí si své zdraví a ničí prostředí i nám ostatním. A nás bio matky soudí jako ty ,,zřeštěné".
Jsem ráda,že tady v té diskusi jsem našla spousty lidí,kteří jsou jako já:-)
  • 
17.3.2008 17:32:25
Dobrý den,
přečetla jsem si něolik příspěvků a potřebovala bych radu. Už nejsem na mateřské (to bych měla pravidelný příjem)a od tohoto měsíce budu mít konečně stálý plat 11 tisíc hrubého. Mateřskou jsem měla 3.5 tisíce a k tomu brigády, bydlíme ve 33m čtverečních, ale na biopotraviny jsem neměla peníze předtím ani teď. A o dopřávání si nákupování jinde než to nejlevnější v supermerketech si mohu nechat zdát. Ale na biochleba za 60 Kč to fakt nestačí, jediné co občas kupuji je biomléko, které už není o 100% dražší. Zkusím se podívat na ty farmy, ale jestli víte o cenově dostupných obchodech s bio v Praze, dejte mi vědět. Mé bioúmysly vždy ztroskotají na cenách.Předem děkuji za pomoc Veronika (ani)
anielik
17.3.2008 12:23:03
dobry den,mna uplne do bezvedomia vytacaju reci pani doktorky venujucej sa dojceniu o tom ako pokracovat v stravovani deti po 6 mesiaci. Ze je zbytocne davat detom bio veci, ved aj tak neskor budu v MS alebo ZS konzumovat nebio veci...
no to ako mam dietatu davat postupne alkohol lebo aj tak ho bude ako dospely pit? Stretli ste sa uz s takymi nazormi?
som velmi smutna z toho, ze takyto nazor zastavaju aj pediatri, ktori by sa mali riadit doporuceniami WHO o vyzive.
Aj vacsina clankov o Bio veciac konci tak,ze je to fajn ale je to zbytocne a prilis zatazujuce rozpocet rodiny atd... ako hovoril pan Satinsky - Slak ma ide z toho trafit :)
14.3.2008 17:01:19
Moje maminka přišla v těhotenství do styku se zarděnkami a já jsem se narodila s vrozenou vývojovou vadou - rozštěp rtu a patra. Tak nevím. A jsem ráda, že dnes už se proti zarděnkám a dalším nemocem očkuje.Obě moje těhotenství proto byla sledována genetikem a naštěstí mám obě děti zdravé. I když bio nekupuji:-)Ale příkrmové skleničky Hipp vlastně jsou bio. Nakupovat přímo nemáme od koho a biovýrobkům v supermarketech moc nevěřím, výrobce si tam může dát co chce.
Marcela
12.3.2008 15:28:43
Markéto,tak tohle mi v hlavně taky leží už nějakou dobu.Babičky jsem snad zpracovala,ale ta školka!!!Sladkosti,přemíra masa,sladký čaj...no,možná budu jednou ,,prudící matka".Ale trochu doufám,že než moje dcerka doroste do věku,kdy půjde do školky,tak že se snad něco změní.Já doufám,že celý systém výchovy ve školkách.Ale to je asi na jinou diskusi.
Marka
  • 
11.3.2008 22:06:40
Sidi, prosím tě, pěstujete také brambory? Mohla bys mi napsat, jak vypěstovat brambory a vůbec je nestříkat? My jsme také zemědělci, nemáme označení bio, protože manžel nechce mít nervy z těch neustálých kontrol, ale všechno se snažíme bio pěstovat. Jen ty brambory chytnou plíseň, když se nepostříkají. Je pravda, že ostatní zemědělci je stříkají nejméně 8x a my tak dvakrát, vyjímečně třikrát, ale kdybychom věděli, jak na ně, určitě bychom to využili.
 Příspěvky 110 z 307 [Dalších 297 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.