| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se rodí s čerty

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 93 [Dalších 73 >>]
4.3.2008 14:20:56
Katko, já jsem někde slyšela, že křížové bolesti mají maminky, jejiž miminko prochází porodními cestami v určitě poloze. Myslím, že je to obličeje dopředu, ale nevím to jistě. Ale na tom ostatně nezáleží. Spíš si myslím, že ti nikdo nedokáže říct, jestli se budou opakovat nebo ne. Každopádně se nemusíš stydět za svůj "projev" u porodu, věř tomu, že takových maminek tam už určitě zažili spoustu. :-)
Katka+Davídek06
  • 
4.3.2008 0:24:02
Kačulko a Hanko, moc moc vám děkuji, že píšete svoje zkušenosti. Sice ještě těhotná nejsem,ale už teď šílím a to jsem jinak kliďas. Takže jsem zvědavá, jaké myšlenky mnou budou probíhat, až těhotná budu. V prvním těhu jsem si říkala-když bude nejhůř, je tu ten epidurál...jenže ten nezabral (nebo ho špatně píchli). Takže už ani v tomto nemám jistotu a zadní vrátka :-(
Strašně mě po porodu bylo líto, když náš drobek měl hlavu jak ufounek, vzadu velmi protáhlou nahoru kvůli dlouhé době v porodních cestách. Měla jsem strach,že mu to snad i zůstane,ale vše se spravilo. Jinak mě v průběhu porodu píchli tolikrát oxytocin,že to snad nebylo možné.To pak způsobilo hrozné poporodní stavy. Hormony mě lítali,jak kdybych měla menopauzu - šílené vedro, hrozná nálada a pak zima a chuť to vše skončit. Nemohla jsem ani mít malýho u sebe přes noc...popravdě bylo mi to jedno. Dnes toho všeho lituji. Chtěla bych mít krásné vzpomínky,ale nemám. Jen se mi vždy hrnou slzy do očí a stále to nemůžu nějak dostat ze sebe ven. Tehdy mě manžel začat hledat psychologa, už tušil jsem mimo, ale nějak se to během 4 měsíců upravilo.
Ach jo, zase se tu vykecávám. Každopádně vám strááášně moc děkuji za podporu, docela to pomáhá ;-)
Říkám si, teď sis zažila to hrozné a příště bude to pěkné....snad.
Katka
3.3.2008 22:35:41
Káťo, jak jsem ve svém článku naznačila, první porod byl děsný, několikahodinový a zakončený kleštěmi.
Krom toho ale byly i křížové bolesti, které byly tak nesnesitelné, že se to s velmi bolestnými kontrakcemi vůbec nedalo srovnat. Jedním slovem šílenost.
Druhý porod dopadl tak, jak dopadl.
O křížových bolestech nevím, nepamatuji se, takže asi nebyly:o)
A žes už nemohla a chtěla "radši zemřít" místo těch bolestí? Nikdo tě tu neodsoudí, to se rozhodně neboj, myslím, že spousta z nás zažila takové to " jen ať už to proboha skončí" a rozhodně jsme přitom nemyslely na mimi, které se nám narodí....
Kačulík
  • 
3.3.2008 18:41:01
Ahojky, já měla při prvním porodu silné křížové bolesti. Interval byl 2 a půl minuty celých 18 hodin. Zařekla jsem se., že to víckrát nebudu absolvovat. Tlačení byla pohoda, ale to před tím fakt děs. Navíc jsem začala rodit o půl jedenácté večer, tak jsem byla i hodně vyčerpaná a nevyspalá. Malá se narodila už šedivá a byla i velmi neklidné miminko. Po 7,5 letech jsem se nechala přesvědčit a 3 měsíce před porodem jsem se v noci budila hrůzou, co mě čeká. Snažila jsem se pozitivně přesvědčit, že to už nemůže být tak hrozné. Porod byl neuvěřitelná rychlovka, porodní asistentka, která mě vyšetřovala, řekla manželovi, že je ještě čas. Za dalších 10 minut už byl malý venku. Stačilo 4X poskočit ve sprše na baloně a nestíhala jsem dojít ani na sál. Křížové bolesti se vůbec nedostavili. Věřím, že potřetí to bude taky tak. Celková doba porodní bolestí - 2 hodiny 20 minut. Takže hlavu vzhůru a hlavně pozitivní přístup.
Katka+Davídek06
  • 
3.3.2008 12:24:51
Ahoj Sylvie,
strašně moooc děkuji za tvoje zkušenosti a rady. Taky sis užila :-( A kombinaci křížových a "normálních" bolestí...smekám kloubouk. Já jsem po to svém porodu už asi strašpytel. Přitom jsem se na porod děsně těšila (no asi jako každá prvorodička :-) ).
Že ty křížáky jsou kvůli posazení hlavičky uvnitř jsem taky někde četla,ale taky jsem slyšela,že prostě při porodu té dané rodičky více "pracují" záda než břicho.
Jo a o chození při křížových mi povídej, nebyla jsem schopna stoupnout z postele natož chodit. A poloha?Jen na zádech. Byla jsem trdlo,měla jsem zkusit třeba lehnout na bok,ale prostě to nějak nešlo. Byla jsem jak přitlučená hřebíkama. Ke konci 1.doby porodní mi dali ten dvojitý spojený míč,ať si sednu uprostřed- no katastrofa, nešlo to. Tak dali obyčejný jeden míč,to taky nešlo. Jediné co jsem dokázala,tak se zavěsit kolem krku manžela,který mi dělal -jak dnes důvěrně říká- "věšák". Chudák nesl tu moji celou váhu a já nějak nereagovala,že mi sděluje, že mě už neutáhne.
Taky si někdy říkám, že mě lékaři nechali s odteklou plodovkou celých 24 hodin. Vždyt se všude říká, že je riziko zavlečení infekce a pak tohle. No prostě raději nevzpomínat.
Doufám,že příště budou ty "břišní" bolesti, jak tomu bylo i u tebe. Ale asi si nevyberu.
No a zkusím aplikovat tvoji radu, tlačit na ono místo rukou, pokud to bude jen možné.
Katka
3.3.2008 11:49:02
Katko, já měla u prvního porodu křížové bolesti, u druhého břišní (heh, paráda :o)) a u třetí takovou pěknou kombinaci - sotva mi začínala končit křížová kontrakce, začala se objevovat břišní a sotva končila břišní, už se zase rozjížděla zádová... takhle bez přestávky od začátku až do konce, ale zas to byl docela krátký porod, na rozdíl od předchozích dvou ;o)

Při prvním porodu - křížových kontrakcích - mě část porodu nutili ležet na lůžku, to se fakt nedalo a taky ani porod nepostupoval (hnul se až ve chvíli, kdy jsem na chvíli dostala z lůžka dolů). jestli jsem to dobře pochopila, tak záleží na tom, jak má dítě natočenou hlavičku a jak pak rotuje - a dokud jsem ležela, nemohlo pořádně rotovat, proto ty kontrakce byly naprázdno (byla jsem otevřená, ale dítě zrotované nebylo a dle dr to nebyl nález k porození, poté změna polohy a následují kontrakci bylo dítě venku).

Co se mi nejvíc osvědčilo, jak u prvního tak u třetího porodu, byl protitlak. V místech, kde byla bolest nejintenzivnější, zároveň svými rukami zatlačit proti bolesti. No, žádný zázrak, ale aspoň něco :o) Manžel mi v tom pomoct nemohl, protože záleželo na přesném položení a načasování, kdy jak silně tlačit JInak u prvního porodu mi nejvíc vyhovoval klek, u třetího jsem musela chodit - kvůli břišním bolestem, s těma jsem klečet nemohla... ale zas si neumím představit, že bych u prvního musela při stahu chodit, to bych asi za takovou radu vraždila :o/ Takže ono to chce zkoušet, zkoušet, zkoušet... a hlavně se předem nenervovat, nikde není pravidlo, že když byly křížáky jednou, musí být i podruhé.
Katka+Davídek06
  • 
3.3.2008 11:29:54
Ajo, tak to díky, takže si mám nechat zadní vrátka otevřená, že křížové bolesti asi přijdou znovu. Já si právě říkala, jestli tyto bolesti když jsou u prvního porodu,tak se asi opakují,že prostě to moje tělo se takto při porodu chová a chovat bude i příště. Nevím jak moc se projevovali tyto bolesti u tebe (jestli jen záda nebo jak?), protože mě to postupně šlo do celého těla. Jen jsem hekala v posteli na zádech (možná to bylo i špatné) a bolest se rozšiřovala do nohou, rukou, prostě všude. Pak už jsem se v kontrakcích nebyla schopna ani nadechnout, takže jsem kousala do ručníku. Asi bych to lépe zvládala, kdyby ty nejhorší bolesti netrvali 8 hodin a zabral epidurál. Někdo ho zatracuje, ale jak já o něj prosila. Resp. mě byl nabídnut ihned, když se dozvěděli,že začínám mít ty křížové bolesti. Upřímně z nich mám hrůzu a strach!!!
A Ajo, radili ti při těchto bolestech nějaké speciální polohy? Nebo nemáš sama nějakou radu,jak na tyto bolesti? Aspon na zmírnění.
Já už tohle fakt v životě nechci. Bylo to všechno moc dlouhé a jelikož to trvalo od 3.30h ráno,tak jsem nebyla vůbec vyspaná a bez sil. Po porodu dané antibiotika a hrozné stavy vedra a depresí...fuj. Mám bohužel špatné vzpomínky na svůj porod a velice mne to mrzí. Doslova závidím maminkám,co měli pohodový porod nebo na který aspon rády vzpomínají. No snad mě to taky někdy potká :-)
Díky za odpověď
Katka
aja
  • 
3.3.2008 8:35:25
Katko, nic moc prijemneho, ja mela priserny krizovy bolesti pri obou porodech.Pri druhem jeste horsi nez pri prvnim:-((Ale sla bych do toho potreti..
Katka+Davídek06
  • 
3.3.2008 2:07:04
...jak úžasný článek a příspěvky (až na tu Evu :-( ). Všem maminkám i těhulkám přeji krásná a zdravá miminka. A těm těhulkám zároveň rychlé a bezproblémové porody.
Mám teď na vícerodičky dotaz, i když je to trochu mimo tuto diskuzi- rodila jsem přesně 24 hodin a to konkrétně, že porod začal prasknutím plodové vody a dostavili se postupně silné kontrakce, nejsilnější trvali 8 hodin a to křížové- absolutně nesnesitelné. Epidurál píchnutý,ale bolest stále nesnesitelná. Za 2 hodiny znova daný epidurál,ale opět nic. Asi by mě někdo odsoudil, ale posledních 5 hodin před narozením Davídka jsem v bolestech jen hlasitě řvala a prosila, ať mě raději zabijí. Už jsem nebyla schopna cokoliv vnímat, ani to, že se nám narodí miminko. Prostě jsem to chtěla jakýmkoliv způsobem skončit. Nepomohla ani opakovaná prosba o císaře. Pomáhal psychicky jen můj manžel, který po porodu vypadal jak nedozrálý zelený rajče (byl asi na tom podobně jako já-téměř bez sil). Po porodu nešla placenta ven,takže nakonec stejně narkoza a provedena kyretáž.
Už v životě bych nechtěla zažít to, co jsem zažila. A zde konečně můj dotaz- pokud jste některá zažila křížové bolesti, opakovali se při dalším porodu???
Někdo mi říkal,že prý když jsou jednou,tak pak už né. Ale moje gyn to nějak nepotvrdila.
Nevím totiž, jak bych znovu takový porod zvládla, i když tajně doufám, že ten druhý bude o něco kratší a snad bez křížových bolestí.
Všem maminkám za případnou odpověď děkuji a přeji zdravé dětičky.
Katka a Davídek 18měs.
Katka+Davídek06
  • 
3.3.2008 2:04:14
...jak úžasný článek a příspěvky (až na tu Evu :-( ). Všem maminkám i těhulkám přeji krásná a zdravá miminka. A těm těhulkám zároveň rychlé a bezproblémové porody.
Mám teď na vícerodičky dotaz, i když je to trochu mimo tuto diskuzi- rodila jsem přesně 24 hodin a to konkrétně, že porod začal prasknutím plodové vody a dostavili se postupně silné kontrakce, nejsilnější trvali 8 hodin a to křížové- absolutně nesnesitelné. Epidurál píchnutý,ale bolest stále nesnesitelná. Za 2 hodiny znova daný epidurál,ale opět nic. Asi by mě někdo odsoudil, ale posledních 5 hodin před narozením Davídka jsem v bolestech jen hlasitě řvala a prosila, ať mě raději zabijí. Už jsem nebyla schopna cokoliv vnímat, ani to, že se nám narodí miminko. Prostě jsem to chtěla jakýmkoliv způsobem skončit. Nepomohla ani opakovaná prosba o císaře. Pomáhal psychicky jen můj manžel, který po porodu vypadal jak nedozrálý zelený rajče (byl asi na tom podobně jako já-téměř bez sil). Po porodu nešla placenta ven,takže nakonec stejně narkoza a provedena kyretáž.
Už v životě bych nechtěla zažít to, co jsem zažila. A zde konečně můj dotaz- pokud jste některá zažila křížové bolesti, opakovali se při dalším porodu???
Někdo mi říkal,že prý když jsou jednou,tak pak už né. Ale moje gyn to nějak nepotvrdila.
Nevím totiž, jak bych znovu takový porod zvládla, i když tajně doufám, že ten druhý bude o něco kratší a snad bez křížových bolestí.
Všem maminkám za případnou odpověď děkuji a přeji zdravé dětičky.
Katka a Davídek 18měs.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 93 [Dalších 73 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.