| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se rodí s čerty

 Příspěvky 110 z 93 [Dalších 83 >>]
9.4.2009 8:30:41
Tak to mi nedá abych nereagovala~j~ Hance gratulace největší, že to krásně zvládli! nesuďme, nebyli jsme tam! dopadlo to dobře, tak co!
a že druhý porod je rychlejší? jistě ~2~ první trval 20hodin, druhý jen 15... u obou dětí mi praskla voda, od té doby kontrakce sice pravidelné, bolestivé... ale. no a jistě, křížové. krásné porody jsem si užila, a proto teď do třetice budu rodit rychle a bezbolestně~;)
Katka+Davídek06
  • 
10.3.2008 22:32:01
Ahoj Gábino,
moc ti děkuju za další info a radu. S tou hlavičkou přesně - ta poloha "obličejem nahoru" je na mysli ta, že dítě /před porodem nebo v průběhu porodu/ nejde ven jakoby zátylkem hlavy,ale mimi "kouká" na cestu? Nedovedu si skoro ani takovou polohu u tak malého človíčka představit. Takže chápu to správně? Mě nikdo neříkal, jakou má polohu hlavička, jen kde jsou nožky apod.
Ten epidurál versus morfium - hodně jsem slyšela a četla, že morfium nechtějí dávat kvůli tomu,že to jde hodně i do organismu dítěte a má to na dítě poté negatinví účinky a naopak mimi nechce ven. Zato epidurál se jeví jako nejšetrnější. No možná na tom něco bude, když ho přednostně téměř všude dávají. Ale nakonec to stejně u mne bylo fuk, když ho pravděpodobně píchli špatně.
Jinak ty křížové bolesti- asi jsi zde četla příspěvky i jiných maminek a jejich bohužel dost, co psali, že se tyto bolesti opakovali i u dalších porodů....bože jak já moc prosím, aby se to už u mne neopakovalo.
Budu ale určitě ráda, když zas něco napíšeš...co se týče porodů apod. Protože už lékařům přestávám v mnoha věcěch věřit. Nebo to bylo tím, že jsem nevěděla co a jak, i když jsem předporodní kurz absolvovala.
K.
gabina, 3 deti
  • 
9.3.2008 1:27:08
Krizove bolesti jsou skutecne dany polohou hlavicky ditete, nejcasteji oblicejem dopredu, takze lebecni kost miminka naleha na panevni kost mamy. Rika se ze jsou to nejhorsi bolesti...takze se vam nedivim, ze jste "silela". Ale dobra zprava je, ze druhy, treti atd. porod byva lepsi, protoze deloha uz je "roztahlejsi" a miminko ma moznost zrotovat se behem porodu lepe nez pri prvnim porodu. Nejlepe by bylo asi se zeptat doktora pri ultrazvuku na polohu ditete, zda je oblicejem nahoru a pokud ano je mnoho "cviceni" ktera je mozne nalezt na netu na otoceni miminka jeste pred porodem, abyste predesla znova tem krizovym bolestem. Epidural se moc nedoporucuje, spis jine utisovaci leky jako treba morfin, ktere relaxuji svaly a uvolnuji tak delohu...Moje treti dite bylo oblicejem nahoru, ale posledni noc pred porodem (planovanym) se, diky Bohu otocil :)
6.3.2008 19:03:16
Já rodila v porodnici, dali mne na pokoj, na sále byl frmol, tatínka poslali po návštěvách domů (já byla na pokoji sama, tak jsem si ho ve 20hod vyprosila zpět), kontrola se oddalovala (nebyl čas), tak jsem se na ni dostala kolem 23, dle doktora vše v poho klid, chtěl ještě klystýr, PA řekla, že nebude - že bych ji při něm porodila a malý byl za 20min i se sprchou venku. Nebyl to žádný překotný porod - v porodnici jsme po odtoku plodovky byli od 14:30, ale nechybělo moc a malý se narodil na pokoji...
6.3.2008 18:50:48
No asi tě úplně neuklidním. Mně oba porody začaly odtokem plodové vody a křížové bolesti byly u obou. U druhého se přidaly ještě bolesti někde ve spod... Co jsou bolesti břicha u porodu fakt nevím. Druhý porod byl sice kratší, ale o dost bolestivější (voda cca 13:30, malý venku v 18)- hodně mi pomohla sprcha a balon. Ale asi to nebylo zas tak strašné (viděno po 3,5letech) začínám pomalu uvažovat o třetím ;))
5.3.2008 18:06:13
Katko, já přesně nevím, jaká je ta poloha, ale to jsem tam myslím psala. :-D Každopádně vím, co jsi prožila. Já jsem dceru rodila 18 hodin a měla bolesti od začátku do konce po 5 minutách. Navíc jsem začala rodit večer, takže jsem nespala celou noc. Porodní asistentka mi sice řekla, ať spím, že bude hůř, ale jak to mám udělat, mi už neřekla. :-) Nezabrala jsem ani na minutu. Po víc jak 12-ti hodinách jsem si nechala píchnout epi, ale pomohlo mi to jenom na dvě hodiny a pak se bolesti vrátily. Už jsem nevěděla, co mi vadí dřív, jestli ta šílená únava nebo ty bolesti. Nakonec porod nepostupoval, takže jsem měla císaře. Ale byla jsem za něj opravdu šťastná. A bolesti jsem měla jak do břicha, tak křížové. "Úžasný". ;((
Podruhé mi už naplánovali císaře rovnou (měla jsem ještě další zdrav. problémy) a byl to super porod. Teda pro mě. Už jsem nechtěla zažít to, co poprvé. R^
Katka+Davídek06
  • 
5.3.2008 16:31:20
Ahoj Insulo,
díky za podporu. Příště to SNAD bude lepší. Někdy si říkám,jestli jsem byla fakt příliš citlivka a nedokázala křížové bolesti zkousknout a prosila o císaře. Možná to bylo vysílením nebo tou silnou bolestí dlouhou dobu...nevím. Každopádně mi tu už napsalo více maminek u kterých se kříž.bol. opakovali u dalších porodů---no těpic. Asi budu fakt posera a poprosím moji neuroložku (lečím se s epilepsií) ať příště napíše císaře v krajní nouzy. Vzpomínám si,že když mi epi zjistili v 17-letech, tak stále opakovali: S tímto onemocněním musíte mít pouze císaře!!! No a nakonec nic. Upřímně jsem se i na porod těšila, že si to pěkně odbydu a pak budu mít drobka hned u sebe. Ale nevím...
Jinak jestli jsou tyto bolesti způsobené, že mimi jde ven obličejem- to nevím. Jen vím,že měl hlavu strašně protáhlou (zadní část), tak nevím, zda-li by poloha obličejem ven toto způsobila. Já právě někde četla,že je to tlakem hlavičky na zakončení páteře, kde jsou všechny ty nevry.
Hm,tak uvidím příště.
K.
Lusy + Lucka 01/06
  • 
5.3.2008 13:56:57
Ahoj,
podla mna si to zvladla vyborne a gratulujeme ti. Ja by som sa asi bala, ale clovek nikdy nevie co sa stane. Nám hovorili, ze hned po odteceni plodovej vody mame prist do porodnice. Mne voda odtiekla o pol deviatej, dosla som asi o pol druhej do porodnice, vynadali mi, ze mala sa moze kazdu chvilu narodit, bolesti nikde, hladna som bola, unavena a nakoniec sa mala narodila o pol tretej v noci, takze az po 18 hodinach po odteceni plodovej vody. Nedali mi najest, kazali mi lahnut a spat. Ale vecer okolo pol siestej sa zacali take bolesti, ze spat som nemohla, na epiduralku zevraj bolo neskoro...
Kazdy porod je iny a kebyze si mam teraz vybrat, tak to spravim asi tak ako ty. Az na poslednu chvilu...
5.3.2008 13:54:52
Zdravím mamky, tak já měla slušné křížové bolesti u obou porodů. Oba porody mi začaly skoro stejně-bolesti začaly odpoledne kolem 16.h, byly cca po 15-20min. U druhého porodu mi navíc kolem 17.h začala odtékat i voda. V obou případech mě přijali do porodnice asi ve 21,30h. První- dcera Verča- se narodila až druhý den před pátou ranní, syn Tobiáš ještě týž den ve 23,35h. V prvním případě jsme jeli do porodnice s bolestmi po 5min. a otevřená jsem byla na 3-4cm. Podruhé jsem měla bolesti už po 3 min. a otevřená jsem byla na 5-6cm. Ani v jednom případě jsem nedostala epidurál, poprvé jsem ho nechtěla a ani by mi ho nepíchli, že prý asi porodím dřív, než zabere ( nakonec asi hoďku před narozením Verči jsem si nechala píchnout něco od bolesti, už jsem to nemohla vydržet). Podruhé jsem ho taky nechtěla, ale něco na bolest jsem prosila, jenže mi stejně nic nedali. Poprvé jsem hned po narození dcery cítila neskutečnou a nepopsatelnou úlevu, že už to mám za sebou, ale zároveň jsem prohlásila, že to stálo zato, a že za 3 roky jdu do toho znova. No, při druhém porodu (o 5,5 roku později), oč rychleji probíhal, oto bolestnější byl. Už jsem měla strach, že snad malého nevytlačím, jak jsem byla vysílená. Taky jsem v průběhu tlačení už ani nerozeznala bolesti v břiše, protože ty křížové je úplně přehlušily a navíc jsem je cítila bez přestávky. Když byl malý konečně venku, jen jsem se otočila na manžela a oznámila mu, že tohle bylo naposledy. Ale dlouho mi to nevydrželo - už po 1 měsíci mi těhotenství začalo chybět a nejraději bych ještě jedno mimčo někdy v budoucnu chtěla.
Dana, dvě děti
  • 
4.3.2008 17:30:46
Taky bych byla při prvním porodu souhlasila s useknutím hlavy a císaře jsem nevyprosila. Placentu jsem měla přichycenou a kyretáž jsem absolvovala dvakrát.
Napodruhé jsem byla rozhodnutá rodit jedině císařem, což se mi podařilo vyjednat také díky psychiatrovi, ale naposlední chvíli jsem si to rozmyslela a s císařem v zádech jako s rezervou jsem 17 hodin rodila přirozeně.Bohužel i podruhé s křížovými bolestmi. Císaři jsem nakonec neunikla, porod se zastavil.
Takže doporučuju totéž, co autorka: dobře se domluvit se zdravotníky.
 Příspěvky 110 z 93 [Dalších 83 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.