| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kdy, jak a proč vlastně odstavit?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 138 [Dalších 118 >>]
Lusika
  • 
1.3.2008 8:46:27
Díky.
Prý jim to přestane chutnat, ale to se říká i o menstruaci a to bylo Lucince jedno. Je hodně saveček.
L.
28.2.2008 16:41:25
Ahoj,
moje dcera je taky hrozná "přísavka" . Plně jsem kojila asi do devíti měsíců, ale potom to s jídlem taky nepřeháněla. Dostala jsem do ní dvě lžičky jídla a potom vyžadovala opět kojení. Teprve před měsícem začala víc jíst. Náš pediatr říkal "však ono to jednou příjde a bude jíst".
Taky jsem si říkala, že budu kojit do dvou let, tak uvidíme jak to dopadne.
Mimochodem, jak některá z vás psala o velikosti prsou a množstvím mléka, tak mám velikost F a mléka mám dost a dost.
S jeho příchodem se mi naštěstí nezvětšily, to už nevím kde bych kupovala podprseky.
čau :-D
  • 
28.2.2008 12:23:46
Milá Maruško, mluvíte mi z duše. Mám už třetí dítě, ale ještě jsem si nenašla "vhodný" způsob. Rad ze všech stran mám dost, ale žádná pro mě není ta pravá. Prvního syna jsem kojila dva roky, o narozeninách jsem mu řekla, že už je na mlíčko velký a vzal to naprosto v pohodě. Druhý syn na kojení trval až do čtyř let, teprve potom se cítil na to, vzdát se prsa. Dceři budou dva roky v březnu a zatím to tedy nevypadá... Přestože s jiným jídlem to není žádná sláva, vypadá velmi dobře živená a je celkově veselá a zdravá. Proč to vlastně píšu? Snad jen jako podporu nám "líným" a "měkkým" matkám, které nemají sílu nechat dítě uřvat a raději jim to prso ještě dají :-)
27.2.2008 22:35:47
Jak jsem už psala, také odstavuji až ted - 21 měsíců. Ale na druhé straně názory na délku kojení se dost různí. Můj gynekolog i má dobrá známá - špičková gynekoložka v Čr oba tvrdí, že kojení po jednom roce života dítěte nemá žádný výživový význam. Dítě už si živiny bere samo ze své stravy a matku už to dost vysiluje, ač to třeba nepocituje. A takových názorů od lékařů mám kolem sebe víc. Takže s tím posilováním imuniti takto starého dítěte bych to moc neviděla......
27.2.2008 16:44:24
Já odstavuju právě ted, synovi je 21 měsíců a už mi to přišlo hodně o jeho psychice, navíc si v noci chtěl cucat atd. myslím, že tohle je pro nás správná chvíle, už mu to můžu vysvětlit a víceméně( až na noc) to chápe. Ale první dva dny jsem si zalepila bradavky náplastí:))Když viděl, že fakt nemám, spokojil se s tím. Další důvod odstavování kromě toho spánku je to, že pomalu plánujeme dalšího potomka. Na jednu stranu jemi to líto, ale myslím, že jsem mu dala snad dost:))))pro jeho dobro.
Mínuška, Daník (11/07) + bříško 25. týden
  • 
26.2.2008 22:30:37
Ahoj, já stále kojím svého 15ti měsíčního syna a říkala jsem si, že už ho kojím moc dlouho a je nejvyšší čas ho odstavit, ale po přečtení článku a reakcí zůstávám klidná. Každopádně už asi stejně budu muset odstavit, protože je mi kojení vzhledem k citlivým bradavkám v těhotenství někdy značně nepříjemné, někdy Danečka musím úplně násilím odtrhnout, jak mi to sání vadí. A nechci kojit tandemově, chtěla bych si i druhé miminko užít "jen pro sebe ", co se kojení týče. Myslím, že Danečkovi už to stačilo, zatím vůbec nemarodil a je strašnej pohodář... Doposud jsem kojila moc ráda a spíš i z lenosti, protože když ráno Dáda vstane, nechce se mi hned běžet do kuchyně a jít chystat vše k snídani, takhle si zalezeme do postele a ještě si poležíme :-) Kojím ještě tak 4x denně - po probuzení a pak třeba po obědě a před spaním. Jinak v 1 roce jsme jej Danečka přemístili do pokojíčku a od té doby spí celou noc, cca od 21:30 do 08:00, což je úžasné a já se krásně vyspím.
26.2.2008 21:09:51
Taky momentálně řešíme kdy a jak odstavit naši 20-ti měsíční maličkou:o). Zkusila jsem to v roce a půl, náhradní mlíka razantně odmítla a u večerního a ranního kojení si to vyloženě užívá. Vždycky, když si po pití spokojeně říká - mňam mňam, tak je mé odhodlání odstavit pořádně nahlodané:o). Na druhou stranu - kromě mé občasné únavy mě kojení nijak nezatěžuje, máme s maličkou pravidlo, že mlíčko je jenom večer a ráno, přes den se mlíčko vaří. Jenom občas před známými ukáže na moje prsa a prohlásí - hami :o))). Já jsem si dala nejzazší termín do dvou let, takže v létě uvidíme:o)
26.2.2008 14:20:55
Ahoj, tak to je fakt hustý - kojit abych se pojistila před rodinou. Rodinné vztahy jsou někdy fakt na palic.
Já taky tchýni ustupovala a ustupovala, snažila se být milá a vstřícná - až pohár přetekl. Zpětně si myslím, že je to i má chyba, posouvala jsem pevné hranice. A kojení je pro mě intimní záležitost mezi matkou a dcerou, některé hranice jsou nedotknutelné. Lusika
MarkétaP + 4 dcerky
26.2.2008 14:04:56
Pokud kojení trvá, je tělo zvyklé a miminku to nic neudělá. Docela často se starší děti v těhotenství samy odstaví (kamarádčin syn to poznal dřív něž těhotenský test, ale bylo mu 10 měsíců), některé se kolí třea do 4, 5 měsíce a pak samy přestanou. Někomu to vydrží a kojí pak obě děti, to ale s tříletou dcerkou už pravděpodobně tak nebude.
26.2.2008 14:00:58
Ahoj, jak často můžu kojit, když už chci další těhotenství? Vím, že kojení stahuje dělohu, tak bych nerada ohrozila další mimčo.
Lucinka (2r) by chtěla 3x denně, dostává jednou, vyjímečně dvakrát. Noční kojení jsem odourada poměrně pracně asi před měsícem. Nabídla jsem jí vodu a sušenku, během 14 dní už nechce žádnou náhražku a nebudí se. Jen se začne převalovat a kňourat a zase sama usne.
Vím, že ta sušenka nebyla nejšťastnější, ale měla jsem pocit, že v 6,00 už jí budil hlad. Což možná nebyla úplně pravda, teď už se většinou nebudí. Ale ráno se vzbudí hladová jak vlk:-).
Eva
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 138 [Dalších 118 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.