| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kdy, jak a proč vlastně odstavit?

 Příspěvky 110 z 138 [Dalších 128 >>]
Lenka
  • 
5.4.2011 14:57:25
Tak to Vám závidím tchýni.Já jsem byla nabádána tchýní, že když jsem se merozkojila do konce šestinedělí a že když už dávám malé odstříkané mlíko z flašky,že se mám na to kojení prostě vykašlat.Dcera se přisála ve třech měsících, od té doby kojení miluje a je jí právě rok.Tchýně s tchánem se na mě dívají už znechuceně, že jsem s kojením dosud nepřestala. Dcera kojení miluje, kojím ji teď v roce jen 2x, občas 3x denně. Nijak mě to neobtěžuje a vím, že dcera kojení miluje.Tak jsem si řekla,že ji zkusím odstavit v roce a půl, pokud se neodstaví sama dříve. Nejdéle do dvou let,později by mě už rodina sežrala.~8~
MAMINA JANULA
5.3.2011 22:37:19
dobry vecer jsem jedna ze zoufalych...muj syn je jedno z tzv.klistatek!ma 20 mesicu v techto poslednich 3dnech se snazim prestat kojit....napred jsem zkousela ziskat zhruba jeden den... vymlouvat zabavit a rikala jsem ze uz vsechno mlicko spapal sceny rev...nasledovala oblibena pohadka,dudlik....zase par hodin klid...koupila jsem sunar a ve fazi jeho opravdoveho hladu jsem mu ho podstrcila jako piti....trapila jsem se odstrikavala i presto ze jsem kojila pres den kdykoliv to pozadoval,to je i 5-6krat...oddalovala jsem zabavovala a kdyz ja sama vahala a proc mu nedat zjistila jsem ze to me bude chybet ta jeho zavislost pomazleni,co kdyz se mi bude oddalovat uz se tak nepomazli,zjistuji ze ne a to me udrzuje v tom zdarne pokracovat...dostala jsem tablety PARLODEL mela jsem vedlejsi ucinky usinani,zvraceni tep srdce az v krku a nikde na netu podobne zazitky....doktor rekl pokracovat protoze jinak nez hormonalne to nepujde.prsa spise bradavky trochu boli na dotek malej to zkousi kojit" ale zabavim ho sunar podstrcim a zatim to zvladam...mam pred sebou tyden ale uz nemuzu couvnout a vzit to zpet...pisi vam maminky protoze sama jsem bojovala se sebou a nikde zadna rada....ja zkusila i panenku su-su co place ruzne rady ale jen mluvit pomohlo zapominame ze nam rozumi kdyz chteji tak aspon pro me nejmene stresova situace a hlavne pro dite....z velikosti 6.mam ted " 2 prsa uz to i pro me bylo dost kazda se pak stavime pred zrcadlo a ten pohled nic moc tak zachranuji co se da...strasne jsem se bala jestly to zvladnu a zatim""se drzime...tak preji vam vsem hodne stesti,pa JANA~g~
Eva + Vládík 10/03 + Andulka 1/06
  • 
5.3.2008 22:10:06
Také si myslím, že rok je úplně ideální. To já jednoho dne přišla ke své oblíbené dětské doktorce, že mám děsnou migrénu při mensturuaci a co si můžu vzít, když kojím. Ona mi doporučila nekojit! Prý si mohu vypěstovat pořádné migrény na celý život. A to musím doplnit, že jsem nikdy dříve na bolesti hlavy netrpěla! No, vyděsila mě tak, že jsem přestala kojit ihned ten den. Andulka 2 noci docela prořvala, třetí noc se pouze jednou probudila a od té doby spinká pěkně. Jí, na co přijde a to po 2 hodinách (přezdíváme jí otesánke, fakt sní úplně všechno a jí pořád) a migrény se úplně ztratily. Takže děkuji své doktorce za záchranu zdraví, zdravého rozumu i za dobré rady!
Misa, tadeáš-4roky, anežka-9měsíců
  • 
5.3.2008 0:12:45
Já se přiznám, a možná mě za to někdo odsoudí, že jsem syna odstavila přesně v jednom roce a s dcerou plánuji totéž. Je fakt, že syn byl od asi 10.měsíce kojený jen na noc a pak případně v noci, když se vzbudil, ale i kdyby to tak nebylo, prostě jsem chtěla s kojením v roce skončit.
Myslím, že to záleží jen a jen na mamince kdy se ona rozhodne, že už dál kojit nebude.A nenechte se ovlivnit okolím, které nemusí vaše dlouhodobější kojení schvalovat.Setkala jsem se s paní, která své dítě odstavila v 5 letech a nijak to ani jednoho z nich nepoznamenalo, a pokud ano tak jen v tom pozitivním slova smyslu.
Prostě pokud kojit chcete kojte a až budete mít pocit, že stačí tak skončete.Někdo děti odstaví v roce, někdo v 5 letech, důležitý je že toho svýho mrňouska máte ráda.
Adelain, Anička 27měs.
  • 
4.3.2008 17:40:43
Jsem na tom podobně jako Ty, až na to, že moje malá má už 27 měsíců. Taky pije celkem často, hlavně ale před spaním a po probuzení nebo když ji něco trápí. Jí i ostatní věci, někdy víc, někdy opravdu málo, ale prospívá velice dobře:-). Myslím, že kojením jí neuškodím a jelikož sama mám stravu dost pestrou, tak se nebojím ani toho, že bych nějak uškodila sobě.
Ani mě kojení nějak neobtěžuje, spíš mi to přijde s ním jednodušší.
S divnými pohledy a názorem, že na kojení už je malá dost stará se setkávám dost často, stejně tak mám kolem sebe snad i dost chápajících lidí:-).
Jediné, co mi není jasné (a zatím se mi to nechce řešit:-))je, jestli se časem odstaví sama (jako spousta dětí) a hlavně kdy to bude (abych nekojila ještě ve škole:-)).
2.3.2008 12:59:13
Ahojiky, já odstavila sna před měsícem, bylo mu 19 měsíců. Měl v té době průjmy, až nám v nemocnici doporučili vynechat úplně mléčmou stravu včetně kojení. No a kupodivu průjem se upravil, Toník začal spát celou noc, lépe usíná jak púřes den, tak i večer, takže nám to hodně pomohlo.
Jinak byl taky závisláček, navíc máme alergii na mléko, soju a bílek, tak kojení bylo aspoň na doplnění živin. tEĎ MUSÍME vymyslet alternativu, ale kojit už nezačnu, myslím, že 19 měsíců je docela dobrý.
Ale mám kakarádku, která kojí kloučka už téměř 3 roky, no podle mě by s tím už mohla přestat, protože klouček je už ve fázi, kdy kdykoliv přijde k mamce, tak mu dá prso, a to už je docela hodně, myslím, že už to u něj ani není o pití ale o zlozvyku.
Milada.
1.3.2008 22:30:00
Kojení samozřejmě nebrání otěhotnění i když MS není!
Lusika
  • 
1.3.2008 18:19:16
Kojení brání otěhotnění jen dokud se nenavrátí mensturace, ne? Jsi 29 měsíců bez menstruace? Já ji dostala v Lucinčině roce a půl, kojila jsem ji tehdy mockrát denně. Člověk odvykl:-). L.
Lusika
  • 
1.3.2008 13:56:05
Ahoj, u nás to bylo podobné - tříhodinový interval v roce a půl. Jako novorozenec pila každou hodinu a půl..
Důležité je, aby jsi si ty pevně uvědomila, že už opravdu tolik mléka nepotřebuje. Zní to asi divně, ale je to tak. Dokud jsem si myslela, že to tak možná opravdu potřebuje, nešlo to.
Pak jsem zavedla pravidla - mléko až po "opravdickém" jídle a pití, místo ranního kojení vycházka. Jakmile se začala dožadovat, vyrazili jsme ven. A vzhledem k tomu, že už si nevzpomněla, nebyla to opravdická fyzická potřeba živin. Důležité je, aby pořádně jedla a pila a nenudila se. Lucka např. vypije 2x tolik, co kojím jen 1-2x denně. Ven chodíme 2x denně. Není to snadné, ale jde to, aniž bys jí uškodila. Přišlo mi to pracnější, než jí prostě dát prso:-). Tak hodně štěstí. L.
Lusika
  • 
1.3.2008 12:13:27
Zase na druhou stranu často slýchám, že po odstavení začnou děti častěji trpět na virózy, takže jistě to nějaký vliv má i ve vyšším věku. Je otázka, zda jen na momentální odolnost proti virům nebo na dlouhodobou imunitu třeba kvůli alergiím.

U nás je to obdobné, omezila jsem před 6 týdny kojení z 5x denně na 1-2x denně. Od té doby máme na střídačku týden bez rýmy nebo týden s rýmou či hůř. Takže zvažuji, že jí dopřeji mléko 3x denně, jak by se jí to líbilo. Teď odvádím od touhy po prsu pozornost, takže kojím většinou jen jednou, ona by chtěla třikrát.

Ale beru to i logicky, do tří let věku by dle mojí lékařky děti měly mít 2-3 mléčné dávky denně. Takže jogurt a sunar, nebo jogurt a MM? Lusika a Lucinka 2r
 Příspěvky 110 z 138 [Dalších 128 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.