| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Reformy, zdražování a možnosti ušetřit

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 467 [Dalších 447 >>]
STRNADOVA,3SKOLACKY
  • 
5.2.2008 21:13:17
PRESNE A VYZTIZNE-DO SUPERMARKETU JIT PREJEZENA,SE SEZNAMEM A S MANZELEM
DENISA
  • 
3.2.2008 22:45:51
Ja jsem mozna az moc posedla ekologii, tridim jak vztekla, setrit chci samozrejme taky, ale abych si kazdy vecer "premachavala vlozky" - no fuj, stredovek uz snad mame za sebou. Nemluvim o tech do podprsenky, latkove jsem musela pouzivat, protoze jednorazove me moc skrabaly.
DENISA
  • 
3.2.2008 22:45:33
Ja jsem mozna az moc posedla ekologii, tridim jak vztekla, setrit chci samozrejme taky, ale abych si kazdy vecer "premachavala vlozky" - no fuj, stredovek uz snad mame za sebou. Nemluvim o tech do podprsenky, latkove jsem musela pouzivat, protoze jednorazove me moc skrabaly.
marie dvě dospělé děti
  • 
2.2.2008 15:00:26
Zdravím,chtěla jsem tím říct,že ty -šetřící rady - jsou k ničemu,my šetříme,výrobci tím přicházejí o zisky a tak zase zdražují,je to opravdu kolotoč,ve kterém jedu už docela dlouho,tak si myslím,že vím o čem mluvím.Možná by nebylo od věci přemýšlet spíš nad tím,jak z tohohle -kolotoče- vyskočit!?
Helča+3svišti
1.2.2008 16:06:53
Tak jak popisuješ, peru barevné prádlo, většinou stačí na 40. Pokud vím, že jsou na oblečení nějaké speciální fleky (mastné apod.), použiju navíc u barevného prádla žlučové mýdlo - přímo do pračky dám plný nalitý vršek (od Ulricha). Většinou ale stačí jenom ořechy. Pokud peru bílé nebo světlé stálobarevné prádlo, vždycky přidávám sůl na skvrny (od Ulricha) nebo ještě lépe Permon B (od Missivy), ten mi příjde účinější.
Tento způsob praní se mi fakt osvědčil - a to máme 2 letou dceru, která se umí pořádně umazat a tatínka, který to velmi dobře zvládne taky. I s těmi doplňujícími přípravky to vyjde opravdu velmi levně a ekologické je to taky.
Jenom plíny po dceři jsem prala spolu s ručníky a utěrkami v pracím programu Permon (od Missivy), protože se mi stalo, že když jsem prala jen v ořeších a v zimě sušila pleny doma a ne venku, začaly trošku zapáchat, ty ořechy nepřekryly pach. Takže proto Permon. Plíny momentálně nepoužíváme, takže v Permonu teď občas vyperu ty ručníky a utěrky nebo něco extra špinavého.
Pro zajímavost - Permon pere nejlíp ze všeho, co jsem kdy používala (mám na mysli i ty "běžné prášky - Persil, Lovela...). I když vyjde cenově stejně, jako právě ty ostatní prášky v akcích, je přeci jen dražší než ořechy, takže používám ořechy a Permon jen občas :-)
Jitta
  • 
1.2.2008 1:12:26
S tou řasenkou od Diora..bacha. I sebedražší řasenku je radno z hygienických důvodů vyhodit po PŮL roce. A to proto že při každým otevření se do ní dostávají bakterie a strkat si to do oka je (vtipně řečeno) dost krátkozraké!!
nicnic
30.1.2008 21:22:26
Konečně jsem se, Lízo, na základě tvého příspěvku, fakt (sice hořce), od srdce zasmála, normálně se od doby ukradení auta cítím efektvně mrtvá a líp bych to, než Líza, nenazvala. To je fakt divnej svět, ale cítm se od té doby tak a je to hrozně vyšťavující.
Cita
30.1.2008 21:07:08
Lizzie :-D:-D:-D:-D
Líza
30.1.2008 20:22:01
To nepopírám, určitě jsou situace, kdy to je bez auta na bednu nebo to skoro nejde. Jen oponuji tomu, že bez auta to s dětmi nejde nikdy ;-)))), že člověk s dětmi, pokud nemá auto, je efektivně mrtvej :-D
Cita
30.1.2008 20:18:01
Lízo, většinou souhlasím do puntíku s tím, co napíšeš. Ale někdy to bez auta fakt nejde. Mám zkušenosti ze dvou různých míst.

Vesnička dva kilometry od bývalého okresního města, krásně přístupná pěšky nebo na kole po rovince kolem řeky. Každodení cesty do školy, za nákupy po úřadech apod. prostě idylka s nákupem na zádech nebo v košíku pod kočárkem na sněhu či blátě i po suchu...těch ušetřených peněz, bezva fyzička a o balzámu na nervíky ani nemluvím..

No a teď městečko (2000 obyv.) asi 7 kilometrů od Prahy...Ačkoli základní vybavenost tu je, musím dojíždět skoro za vším. I jen do práce 50 min dopravou...to by ještě šlo. Ale když tě pak do příměstskýho autobusu odmítnou vzít s tím, že se vejde jen jeden kočárek a ty máš dítě s horečkou a další bus jede až za hodinu..navíc nemáš jistotu, že se ti to nestane znova...Třeba návštěva plavání s mimčem v zimě v dopravě horor, pokaždý skončil nemocný...o časových ztátách a nervech s malými dětmi při věčným přestupování už ani nemluvím. Zkrátka teď auto mam a sem za něj vděčná...

Jednou je to tak a podruhý zas jinak..
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 467 [Dalších 447 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.