| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Den učitelky v MŠ

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 294 [Dalších 254 >>]
29.12.2007 22:29:55
Zato tvůj postřeh o neskákání do řeči je objevný, původní a nadčasový, hoden učitele. O co ti jde?
Poznámka o tom, že je krávovina se přít o slušnosti neznámých osob na základě obecné teze, že někdo má domluvit a další je na řadě, není ta, za níž bych až tak styděla, chytrolíne.
Ondra, 3 děti
  • 
29.12.2007 19:44:57
Právě, nic víc... :-(
Káčulinka
  • 
29.12.2007 19:17:18
Práce učitelky v MŠ je nesmírně náročná, celé dopoledne je ve třídě pouze jedna učitelka, co dělat, pokud musí odejít např. na WC? Nechat děti o samotě? Žádná osoba nesmí pohlídat děti za vás, ulizečka nebo kuchařka v žádném případě. Pokud se něco stane, smůůůůůla:-( V zimě obléci 26 dětí, obléci 26 prstových rukavic, zavázat minimálně 15 párů bot na tkaničky a zvládnout obléci sebe tak, aby vám nebyla venku zima, opět co s dětmi, když je učitelka ve třídě sama a šatna se nachází na konci chodby? Druhá učitelka přichází v době, kdy jsou děti již venku.......
Nejvíce mě mrzí na všech rodičích, že dávají nemocné děti do školky. Uvědomte si, že takto ničíte své děti! Není nic hrozného, než dítě, které od rána poplakává a z nosu mu vyloženě teče tak, že nestačíte přikládat to, co máte právě po ruce. Děti totiž nenosí kapesníky. Některé chodí málo oblečené, nad tím by se také rodiče měli zamýšlet. Nemyslím si, že změním svět, ale tato práce je opravdu hodně náročná, učitelky jenom nehlídají děti, jak si veřejnost myslí, ale musí samy vymýšlet plány TVP, stanovit si cíle, složitě evaluovat, účastní se porad s vedením, vše musí být promyšlené. Školky jako pamatuje většina z nás, jsou už dávno minulostí.
29.12.2007 0:04:08
Plyne z toho, že nikdo neví jestli byla neslušná učitelka nebo otec, autorka se pokusila o humor a tatínek se nevyjádřil.
A my ostatní se tu rozohňujeme nad vlastními představami a na základě vlastních zkušeností. Mně to připadá zábavné, nic víc jsem neřekla.
Fabián
28.12.2007 22:31:08
Moc děkuji autorce článku za milý popis toho, co rodičům často zůstává skryto, ale asi když by měli místo svých 1 až X dětí dětí rovnou 20 asi by se řada z diskutujicích zdržela svých kritik a spíše se zamyslela nad uznáním profese učitelky v MŠ. Přeji Vám mnoho optimismu do budoucna a myslím, že stát je učitelkou v MŠ je pro mladou ženu podobné jako stát se matkou - mě taky spousta věcí na tom mít dítě zaskočila a musela jsem se obrnit notnou dávkou trpělivosti a to bylo jedno, moje a milované..... Je to prostě fuška :-) Hodně síly. Myslím, že Váš článek je vtipný a není třeba reagovat na všechny v diskusi, zbytečně se tím deptáte. S pozdravem REN a Fabík
Katka,kluci 5 a 8
  • 
28.12.2007 10:23:01
Taky to mám tak. Mamka je uč. ZŠ v důchodu, tchýně uč. MŠ v důchodu. A mamka mě vždy dostane, když je u nás,já se v půl šesté vrátím z práce a ona řekne:
"to je hrozný, něco se stalo, žes tam byla tak dlouho?"A já : "ne, nestalo se nic, ráno jsem vedla prcka do školky a do práce jsem dojela v 8.30. Takže do pěti je to normálních 8 hodin a půl hoďky mi trvá cesta...."
Ondra, 3 děti
  • 
27.12.2007 21:00:49
Děkuji, diskuzi jsem pročetl celou, takže vím, co se tu řešilo. No a? Co z toho plyne? Nechápu...
Ondra, 3 děti
  • 
27.12.2007 20:58:01
Nevím o tom, že bych křičel ;-)
Z článku vyplývá, že paní učitelka tam byla od 7:00, zatímco ke scéně s tatínkem dochází nejdříve v půl osmé, spíše později. Další věc je, že tatínek nebo maminka si snad přijdou pro dítě odpoledne, jestli tatínek spěchal, šlo ten dotaz klidně odložit. A tak dále - jak říká níže Libík, ta situace mohla mít tisíc různých podob (což je taky jediné smysluplné sdělení, jaké jsem v té zmatené odpovědi našel :-))
Podstatné pro mě je, že COKOLI, co chce řešit se svou učitelkou kterékoli z dětí, i kdyby jí chtělo převyprávět včerejší večerníček, má v tu chvíli stejnou váhu, jako libovolný problém dopělého, a určitě větší důležitost, než tatínkův dotaz na fotky. Rozhodně tedy pro dítě, které neumí rozlišovat mezi "vážnými" starostmi dospělých a těmi svými, a kvůli němu tam paní učitelka je, ne? :-)
27.12.2007 11:45:29
Předpokládám, že učitelky v MŠ s dětmi komunikují a nemlčí jak zařezané, takže tatínek měl tedy zřejmě získat pořadí, snad vyvolávacím systémem? Dobrá je také gestikulace "technická" dle poslanců. Skákat někomu do řeči je velice zavádějící pojem.
Původně se zde ovšem kritizovala přezeměstnaná a veledůležitá učitelka, protože její pohled a tón bylo to jediné, co popisovalo situaci. Následně vyšlo najevo, že se jednalo o literární licenci.
Hypotetické řešení slušnosti v situaci, jíž si každý vizualizuje jinak, začíná být sranda.
Kristina
  • 
27.12.2007 9:14:42
Ano, já paní učitelku též chápu. Zkuste si to jen představit, kolik je dětí ve školce a k tomu kdyby se každý jednotlivý rodič vyptával - a přitom podrobné informace má na nástěnce! To je opravdu nad lidské síly! Já mám dvě dospělé děti, ale v mateřské školce bych nechtěla pracovat ani za sto tisíc... děti mám ráda, ale neměla bych na to prostě nervy se jim věnovat celý den. Je to naprosto psychicky vyčerpávající. Ono se to hezky kritizuje, ale zkuste si všichni - ti, co kritizují, do té školky na den dva zajít dětičky hlídat... některé děti jsou v současné době tak rozmazlené, že mi připadá nad lidské síly je v té školce vůbec zvládnout. A bohužel někteří rodiče jsou naprosto nesoudní. Samozřejmě je fakt, že některá učitelka to má dané od přírody, že dětem úžasně rozumí a děti ji milují, jiná se třeba snaží a není pro děti tak úžasná, vzpomínám si na dobu, kdy já jako dítě chodila do školky a dodnes po tolika letech mi v hlavě zůstaly z těch všech dvě - jedna, Maruška, strašně hodná a spravedlivá, druhá - Dáša, ta milovala hlavně šikovné a schopné děti a ty protěžovala. A třetí - jejíž jméno jsem zapomněla - mi jednou udělala na hlavě příšernou bouli dveřmi, které prudce zavřela - a dodnes nezapomenu, jak do školky vletěl můj dědeček a hrozně jí vynadal, až mně jí bylo líto - a to mi bylo nějakých 5 let. Dodnes si to pamatuji...
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 294 [Dalších 254 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.