| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak na to, aby porod nebolel?

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 116 [Dalších 86 >>]
AUTORKA ČLÁNKU
  • 
17.11.2007 16:56:27
Jardino, bezbolestný porod je výsledek práce na sobě v několika oblastech.Ono v životě platí "Čemu se bráníš - to trvá" Tvé pochopení "bolesti" je velice správné.Ve chvíli kdy něco pochopíme, nepotřebujeme tuto zkušenost už zažívat.Ale zažívat u porodu bolest, jen pro to, že si myslím, že je to nutnost - prostě to k porodu patří - je podle mne škoda.Kdyby se více rozšířila zkušenost,že zdravý porod nebolí,v případě opaku by musela vzejít otázka :"Proč?" "Proč zrovna mne bolel?" Kde nastala ta příčina?
Ve chvíli kdy se dokola budeme ujišťovat, že my nejsme ti zodpovědní,neplyne z toho ani motivace něco na sobě změnit.Posunout se v sobě,jako člověk.A období těhotenství k tomu velice vybízí a zároveň napomáhá.Fakt že:"ŽIVOT NIKOMU NENELOŽÍ VÍC NEŽ UNESE"je pravda.Já k tomu dodávám :"JE ZBYTEČNÉ NOSIT VÍC, NEŽ JE POTŘEBA" :-)Lucie
17.11.2007 15:48:31
Článek má hodně "duchovní" vyznění .... sama jsem si "duchovědou" prošla v dřívějších letech, zkoušela jsem meditace, pozitivní myšlení a další metody ovládnutí těla a mysli. Přesto můj porod bolel. Kontrakce po 2-3 minutách plných 12 hodin bez přestávky a bez úlevy. Pokud je pro tělo nachystán takový "nářez", žádné mantry a krasoduchovnění prostě nepomůže (a epidurál mi odmítli dát). Přesto mi něco pomohlo. Ve chvílích kontrakcí (a že jich bylo ...) jsem se tomu, co se se mnou dělo, plně odevzdala a řekla si je to jen chvilička, přejde to, musím to zvládnout. Bolelo to stále, ale já k té bolesti nepřidávala svůj vlastní odpor, vztek, bezmocnost ... takové to lidské "ne ne ne", které z bolesti činí utrpení. Nakonec jsem tím proplula bez komplikací, porodila krásnou holčičku a díky "zapomínacímu hormonu" na porod vzpomínám docela dobře. To nejmoudřejší, co jsem o něm kdy slyšela, je nikoli že "nebolí", ale že nám Příroda nikdy nenaloží víc, než vydržíme. A vydržet se to dá, věřte.
Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08
17.11.2007 11:49:09
Ono to je tak že není bolest jako bolest! Trvá-li byť běžně bolestivý porod krátce, tak není důvod aby ho žena popisovala a také na něj vzpomínala jako na bezbolestný! To není žádná lež!

Popis vnímání porodu a bolesti je taky relativní - jestliže někdo má bolesti při porodu 1h tak při porovnání s bolením zubů, záchvatem žlučníku nebo pooperačními stavy, je takový porod opravdu jako procházka růžovým sadem! A nemyslím si, že je lež nebo přetvářka, když rodička s takovou zkušeností líčí svůj porod jako bezbolestný!!!

I kdyby každý porod více nebo méně bolel, tak je důležité jak umí rodička s bolestí pracovat a buď s ní spolupracovat nebo proti ní bojovat! A bojovat proti ní nejde, jen si brát jako spojence a snažit se s ní dobře vyjít!
17.11.2007 11:21:23
Pokud jsi to pročetla opravdu poctivě, četla jsi o několika zkušenostech s bezbolestným porodem. Nevěříš jim? A já znám osobně minimálně dvě ženy, které bezbolestně porodily; jedna z nich dokonce dvojčata. Prostě jenom cítily stahy, ale ty je nijak nebolely. Škoda - sama si svým neústupným postojem zhoršuješ situaci (jestli ještě budeš někdy rodit).
17.11.2007 11:05:51
Sám za sebe hovoří všeobecně známý fakt, že strach (tedy psychický stav) se ve fyzické oblasti projevuje stažením svalů. Opačně tedy platí, že dobrý psych. stav povede k jejich uvolnění. Jak na psych. stav působit a pomoci si zlepšit ho, to by bylo asi nadýl. Ale tak, jak psala autorka článku - mj. platí, že svými myšlenkami a představami (tedy čistě psychickou aktivitou) můžeme ovlivnit ledacos.
17.11.2007 10:52:42
A to je právě při porodu škodlivé. Příště si to ověříš :-)
Klára + Klárka 1 rok
  • 
16.11.2007 21:06:07
Ne, ne už jste to zvládla nejlépe, je totiž jedno jak, tady se hodnotí výsledek a to je: dala jste život dvěma dětem, jen Vy a nikdo jiný:-))
verca
  • 
16.11.2007 20:15:49
to by me fakt zajimalo, jak lze psychicky ovlivnit, aby se nekdo uvnitr otevrel....
Simča
  • 
16.11.2007 20:03:13
Přesně tak, souhlasím 100%.Poctivě jsem pročetla příspěvky a fakt mám dojem, že toto je jeden z mála normálních příspěvků.Co si pořád nalháváme?Že jsme hrdinky,které pro dítě (někdy i pro "oči" manžela) vydrží bolest, která každý, ale OPRAVDU KAŽDÝ, porod provází.Můžu vás z vlastní zkušenosti ujistit,že hrdinky,které přišly na porodní sál s tím, že s láskou a úsměvem na tváři vypustí duši, se nakonec v mnoha případech chovaly jako hysterky žadonící o jakoukoliv úlevu.Narozdíl od žen,které přišly k porodu dopředu s tím,že to bolet opravdu bude a že pokud to jde,tak si maximálně uleví(ať už epidurálem, nebo CŘ).
Raduna
  • 
16.11.2007 15:59:19
Konecne nekdo normalni!!!!:-))))))
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 116 [Dalších 86 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.