| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak na to, aby porod nebolel?

 Příspěvky 110 z 116 [Dalších 106 >>]
Pajson
  • 
6.6.2014 18:33:32
ja vedela ze porod boli... nehrotila jsem nebala jsem se totalni pohoda... a u porodu jsem se modlila od bolesti k bohu a to doslova (nejsem verici) a dekuji moc za epidural.. bez nej bych to nezvladla... byla jsem totalne vycerpana.... 1. faze porodu trvala 2dny
Martina B.
  • 
2.1.2009 15:03:19
Jak tak čtu, tak si myslím, že není špatné uklidňovat se nějakými "myšlenkami" a také musím potvrdit, že pokud se na bolest jakotakovou nemyslí, tak opravdu není tak strašná. Ale každý jedinec má jiný práh bolesti, a každý vnímá bolest jinak, ale že by porod vůbec nebolel není pravda, bez bolesti by žádná z nás přeci neporodila. Mé první dítě se narodilo císařem a nikomu tento způsob nepřeji a ani nedoporučuji, je omyl, že císařský řez nebolí, je to ještě větší bolest a velmi nepříjemná záležitost. Nyní jsem ve 12.týdnu a doufám, že tentokrát budu rodit přirozenou cestou.
Cita
6.12.2007 17:56:03
Myslím, že mnohem lepší je nelhat. Jsou ženy, které mohou mít bezbolestný porod, ale z větší částí je to souhra štěstí (genetika, postava apod.). Psychika může trochu pomoci, ale jen z menší části.

Je potřeba, aby ženy dopředu věděli, že to může sakra bolet a také aby byly k dispozici možnosti od bolesti ulevit.

Podobné články jenom podporují lidi, kteří moho pomoci (například k tomu, aby byly epidurály běžné), aby to nedělali..(proč taky, když stačí jen jakýsi psychogenní trénink, že?

Nechám si klidně vytrhnout zub bez injekce, mám za sebou polámané nohy, potrhaná vazy, ledvinovou koliku, velkou opařeninu na hrudi..S mým porodem se ale nedá srovnat nic, bolesti byly tak intenzivní, že trvat jen o málo déle, umřu na totální vyčerpání..A teď bych se kromě pocitu naprostého ponížení při odmítnutí žádosti o epidurál, mělo přidat ještě ponížení z vědomí, že byla moje chyba, že porod bolel..Tohle odmítám..

Vy, které budete rodit, přeju vám ať vás porod nebolí, může se to stát, ale zjišťujte si dopředu možnost získat epidurál, protože větší šance je, že vás porod prostě bolet bude...ŽÁDEJTE!, jen tak se v našem zdravotnictví může něco změnit!

Možná, kdybych měla jistotu, že epidurál k dispozici je, měla bych šanci být i psychicky v klidu a tím pádem se dočkat i toho, že nebude potřeba (i když tomu moc nevěřím), ale pro mě už možnost dalšího prostě neexistuje..
Jardine
  • 
20.11.2007 17:20:45
Milá Raduno, tady přece nejde o exaktní vyzkoumání toho, kolik procent lidí uneslo, co jim příroda naložila. Jde o to, aby maminka šla k porodu s pocitem, že je schopná jej zvládnout .... že porod může i bolet, ale že má na to, aby vše zdárně překonala. Ono rčení je formulka na povzbuzení, nikoli výsledek vědeckého výzkumu á-la je Země koule nebo rotační eliposid? Nebo vy místo toho chcete maminky do porodnice vybavit černou kronikou?
Raduna
  • 
20.11.2007 15:52:02
Jardino, a Zeme je placata, vid? To taky prohlasoval sbor moudrych knezu po letitych zkusenostech s ovladanim lidi.
Jardine
  • 
20.11.2007 12:04:29
Tuhle větu jsem si nevymyslela, pronesla ji jedna zkušená porodní asistentka, která už odrodila stovky maminek. Mluvila o porodech a nikoli o psychiatrických pacientech či sebevrazích. Analogie, které zmiňujete, žádné mamince se strachem z porodu nepomohou.
DENISA
  • 
20.11.2007 3:29:15
Ty znas DVE zeny ktere bezbolestne porodily, ja jich znam nejmene 20 (vsechny mely epidural):-)). Ale kdyby ho nemely, tak by bezbolestne nerodily a tudiz bych neznala zadnou. Takze budu spolehat na statistiku a jedna co bezbolestne rodila vuci tisicum co bolestne rodily - radeji si nebudu nic nalhavat.
Marcela
  • 
19.11.2007 8:22:52
No to už raději snad ani né, 2x to stačilo :-)

Hezký den
Marcela
  • 
19.11.2007 8:22:52
No to už raději snad ani né, 2x to stačilo :-)

Hezký den
Marcela
  • 
19.11.2007 8:22:12
No to už raději snad ani né, 2x to stačilo :-)

Hezký den
 Příspěvky 110 z 116 [Dalších 106 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.