| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kolik důvěry potřebuje dítě?

Příspěvky 110 z 32 [Dalších 22 >>]
22.10.2007 21:48:16
Me nekdy zatrne, kdyz malej padne na vos a drzim se abych nevykrikla a nevylekala ho. Misto toho ho v klidu seberu a rikam mu bum a on se vetsinou nakonec chechta. Teda kdyz vidim, ze se hodne bouchne nebo lekne, tak ho pomazlim. Ja byla jako dite na sebe dost opatrna a poslechla jsem rodice. Nas tatinek zas byl porad otlucenej, takze i kdyz ma o kluka obavym myslim, ze vi, ze to tak proste chodi, ze dite musi nekdy upadnout.
22.10.2007 21:23:19
To je fakt, nas kloucek 10 m. se zacal stavet a neumel si sednout zpatky. Kdyz jsme byli po ruce, tak se proste pustil a padal na nas:-) Dela to i ted, kdy si sednout zpatky na zem umi. Kdyz se drzi nabytku, tak se pekne vrati sam. Kdy se me trba drzi za ruku, tak nekdy najednou zvlacni a ceka, ze ho chytim. Kolikrat jsem ho nechala rizene spadnout, aby vedel, ze se nemuze spolehat jen na me, snad to pochopi:-)))
mateřídouška
  • 
17.10.2007 11:13:19
já tedy především když dítě chráním tak právě proto ,aby se mu nic nestalo a nějaké soudy jsou mi v tu dobu šumák
když bych mluvila o dilematu tak sebedůvěra,volnost x možný úraz, riziko úrazu
Claudius
  • 
17.10.2007 10:35:44
Dite potrebuje duveru, aby mohlo mit sebeduveru, ale rodic se zase muze bat, ze kdyz dite neuhlida a s ditetem se neco spatneho stane, tak bude popotahovan organy cinnymi v trestnim rizeni.
16.10.2007 16:35:57
Boďko, to máš pravdu, taky ten ustrašenější o dítě je u nás manža, ale je to tím, že s malým prostě není tak často. On má kolikrát cukání ho chránit ještě v době kdy se nic neděje, já zasahuju často až když se něco děje a pak jsem vždycky ta která tomu nestihla předejít, jenže ono to vždycky nejde.

Tuhle jsem třeba byla v koupelně a dávala dohromady věci které měli jít do pračky, přijel manžel, nechal otevřený dvěře na schody a šel se svlíknout dolů (na schodech má věšák na montérky) a Míša se na něj po týdnu tak těšil, že šel za ním, nic by se nestalo kdyby si ovšem nevzal do ruky autíčko a díky tomu si neviděl pod nohy. Já už ho viděla jen jak jde ze chodu a jak se kutálí a manža hned co děláš? (jako kdybych ho snad měla strčit, no pěkně mě tím na...l) Nevím proč předpokládá, že je všecchno moje vina . Je sice fakt, že malej mi leze pod nohy víc než jemu a já si přes těhu břih taky pod ty nohy hůř vidím a taky pomalejš zastavuju, takžee se mi opravdu občas stane, že se mi připlete pod nohy a já už to prostě neubrzdím, no zkuste zastavit rozjetý vlak, že jo
15.10.2007 13:51:57
Souhlasím. Taky mě takovéto články vytáčí. A taky takové jako, že by si žena měla alespoň 2 hodiny denně odpočinout od dětí, popřípadě jednou týdně někam sama vyrazit - bez dětí.
Eva21546
13.10.2007 13:59:55
Ahoj, taky mám zkušenost, že manžel je s naší dcerou (1,5) opatrnější a někdy i naznačuje, že jsem příliš neopatrná. Myslím, že je to tím, že s ní tráví méně času a hůř odhaduje její schopnosti a navíc je daleko více v mém zájmu, aby byla samostatná a mohla jsem jí nechat např. samotnou na klouzačce či vyjít schody. A jak říkáš, běžné úrazy jsou pro zdraví neškodné, dají si příště pozor:-).
EVA
Cindule (1 ještěrka, 10 m)
  • 
12.10.2007 14:34:48
Ano, tátové jsou přes den v práci, ale já chodím ven nejčastěji až odpoledne, v čase 15.-18. h. Ve všední den i o víkendu. Takže pozoruji dění okolo sebe i na dětských hřištích. Tatínkům většinou končí pracovní doba cca mezi 14.-18. hodinou. (A maminkám povětšinou končí pracovní doba někdy v 9 či v 10 večer. A to nehovořím o noční službě u dětí, kdy tyto např. nespí z důvodu růstu zoubků...atd.)
12.10.2007 10:33:01
tak ja mam pocit, ze ja jsem u nas take vic v pohode a deti nechavam si vse vyzkouset. Nemam s tim jediny problem. A souhlasim take s tim, ze nejhorsi nasledky jsou prave kdyz u toho nejak jsme. Dcerka si vylomila zub doma, normalne sla, narazila do futra a bylo to.

S detmi jsme byla v sobotu odpoledne na hriste, kde petilety syn vetsinu doby visel hlavnou dolu, lezl po strese domecku, houpal se apod. A cestou zpatky, aby se neloudal, jsme ho vzala za ruku. Po par metrech narazil do sloupu a to tak, ze si rozsekl celo a museli jsme na pohotovost. Proste jak mne vzal za ruku, prestal si davat pozor, dival se na stranu a s tim sloupem se proste celne stretl.

S dvouletou dcerou chodim na gymnastiku, kde si deti muzou volne hrat na kladine, hrazde apod. Chvilku jsme nedavala pozor a najednou jsem zjistila, ze dcerka upne v pohode jde po kladine (10cm na sirku). Tak jsem k ni prisla a jakmile jsem u ni stala, tak spadla ( byla to jen takova ta nizka, 40 cm nad zemi). Stejnou zkusenost mam i s hrazdou, kdyz na ni jde sama, tak sama naskoci, pohoupe se...ale kdyz jsem u ni, jde ji to hur.
Deti se opravdu na sebe davaji velky pozor, kdyz jsou samy, podle mne tam jeste funguje nejaky prirozeny instinkt.

12.10.2007 1:21:37
Mňa to konštatovanie potešilo - aspoň viem, že to nie je moja "chyba", keď mám tendenciu malého upozorňovať na všetky možné nebezpečia, ale je to prirodzené. Takisto, ako je prirodzené, že manžel mu dáva viac slobody a robí s ním veci, ktoré by som považovala za ... povedzme nevhodné. A som šťatná, že to tak je, že sme rôzni a malý sa učí vnímať svet rôznym spôsobom.
A že z tohto pravidla existujú výnimky? - to je predsa tiež normálne. Nikto netvrdí, že VŠETKY ženy sú ustrašené, a VŠETCI muži nie.
 Příspěvky 110 z 32 [Dalších 22 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.