| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Narovnej se!

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 53 [Dalších 23 >>]
Baba Jaga
7.9.2007 19:26:20
Terezo, tak to uz si nepamatuju, ale asi na tom neco bude :)
Teraza Horáková
7.9.2007 19:10:01
Mrkficko, no jo, tak to bylo. A jak dlouho nám ty věci vydržely a jak často je museli rodiče vyměňovat, na to si nepamatuješ? Nemyslím, že bych byla Conan Ničitel, ale když Ti máma denně zkontroluje tašku a je protivná, že máš tužky zase jinde než jsou (protože je platí), začneš to brát trochu jinak. To bys koukala, jak jsem ječela, když můj syn opět (potřetí) ztratil klíče od šatny. Nešlo o těch 30 kaček vratné zálohy, ale o to, že je prostě nezodpovědnej. Takže mu bylo vysvětleno "fajn, chceš hezký mobil, každých 30 Kč Ti strhnu z jeho ceny, nakonec dostaneš gumovej". Přeje si ho k Ježíšku, stejně ho koupím v bazaru, ale už si to nějak do tý makůvky vtlouct MUSÍ.
7.9.2007 19:03:55
Lizzie, školní děti asi nějakou šatnu mít budou, ale my jako školka tam máme vyčleněné jenom tři třídy - no, oproti školkovým třídám docela malé :o( V jedné z nich je skříňka, ve dvou jenom háčky. Provizorně učitelky koupili takovou tyč, jak se na ni dají věšet ramínka, takže část dětí má věci v pytlích na ramínku na tyči, část v igelitkách na háčkách. Takže my jsme v nestandardních podmínkách :o) Jenom jsem tím chtěla říct, že ta třída je malá a skladovací prostory v ní nejsou, takže nechávat v nich učebnice by asi nešlo.
Baba Jaga
7.9.2007 19:03:03
No spis to bude tim, ze to uz je skoro nejakych dvacet let, co jsem sla do prvni tridy a pomery se mezitim zmenily :) Tenkrat jsme si nemuseli kupovat nic, a to byla skola venkovska. Prisli jsme v zari do skoly a na kazde lavici byly vyrovnany sesity, tuzky, pravitka...
7.9.2007 19:00:11
Fakt? Já, co nedávno měla srovnání škol v okolí, měli to prakticky totožné, ale je to asi fakt, ostatně co škola, to styl učiva (s osnovami to nemá co dělat..). A propos, jak je to vůbec s těmi novými osnovami? Já o nich slyšela 3. září v rádiu poprvé. Nějaká vzdělávací revoluce či co?:-)
7.9.2007 18:57:55
Sylvie, no jasně, my ty prostory právě neměli, nechávali jsme si pouze ,,výtvarkový pytlík" zavěšený na lavicích, snad ještě tělocvik, to už marně pátrám v paměti, ale jinak místo nebylo. To, co píšeš se šatnami, už je docela síla..
Teraza Horáková
7.9.2007 18:57:25
Sylvo, dočkej času, je to brzy. Po třech týdnech děti nafasovaly "pamatováčky" - sešítky, do které jim paní učitelka denně vlepovala, co mají připravit na den příští, protože neuměly psát. Pak už úkoly byly. Od "namaluj šikmou čáru na stranu 2 písanky" po "přines krásně zbarvený podzimní list" :-)))) Jinak v lavicích je málo místa i ve vyšších třídách, přesně, jak jsi psala, mívají háčky, na těch pytlíky, v nich tělocvik. Pak bednu, v té kufříky atd. atd.
zuzini
7.9.2007 18:50:18
Lizzie, na různých školách jsou různé učebnice. Není to jak kdysi. Máme s kamarádkama dcery ve 3 školách a všude se učí jinak a mají jiné knížky i pracovní sešity.
7.9.2007 18:49:37
LIzzie, ono nejde jenom o to připlatit si učebnice. Ono jde o to, že ve třídě taky musí být nějaké prostory, kde by si je děti mohly nechávat. Teď mám prvňáčka a fakt mě překvapilo, že do lavic se to nevejde, je tam pidimísto, i kufřík na výtvarku, který já mívala v lavici, oni mají ve zvláštních policích (i když možná si jenom nevzpomínám, jak malé lavice byly v první třídě) Druhá holka chodí do školky a dočasně "bydlí" v jedné základce - tam si třeba děti momentálně ani nemají kam dát oblečení, mají tam háčky a na nich zavěšené igelitky. Jsou umístění v normální třídě.

Druhá věc - holka zatím žádné učebnice nedostala, ale třeba měla ve školce angličtinu a tu učebnici mají i některé děti v první třídě, jak jsem v jiné diskuzi zjistila, tak tam kreslili přímo do učebnice, tedy je otázka, jak by to bylo s vypracováním domácích úkolů.

I když - holky třídní nám říkala, že zatím jim sešity a pracovní listy bude nechávat ve škole, aby je nepoztráceli... tak nevím, jak to s domácími úkoly má vymyšlené :o) Zatím měli jenom ústní.

--------------
Teraza Horáková
7.9.2007 18:49:28
My aktovky nosíme na penál, svačinu, bačkory a pracovní sešity. Učebnice ne, ty zůstávají podepsané ve třídě. Přesto, kdykoliv jsem kupovala samotnou aktovku, pomalu jsem ji vážila, samostatná "vyztužená" záda u té tašky bývají těžká.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 53 [Dalších 23 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.