| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Narovnej se!

 Celkem 53 názorů.
 fisperanda 


Pravda pravdoucí 

(7.9.2007 10:57:03)
Se zádama mám problém celý život. Nejdřív mi jenom rodiče dávali herdy do zad, abych se narovnala. Později se přidala podivná chůze, jako trochu chlapský kolíbání, těžkotonážní našlapování... když jsem to chtěla v pubertě řešit a chodit rovně, zjistila jsem, že pro mě není vůbec lehký se narovnat a když to udělám, tak nemůžu pořádně dýchat. TAkže jsem se zase pohodlně shrbila. Teď mě bolí krční páteř a hrudník, což mám podezření, že taky pramení z páteře. Za svou chůzi se stydím a lituju toho, že jsem nepodstoupila nějakou rehabilitaci jako dítě, když šance na nápravu byla větší.
Možná ještě není pozdě s tím něco dělat, ale nejsem si jistá...
 Lizzie 


Re: Pravda pravdoucí 

(7.9.2007 11:00:24)
Fisperando, s tím kolíbáním a těžkotonážním našlapování trefa - tak jsem chodila celou pubertu a dál. Pak jsem se koukla na sebe na videu a říkám: To není možná, že takhle děsně chodím, no hrůza.
A máš pravdu, že návrat k ,,rovnosti" byl těžký, byť je to moc fajn pocit chodit jakž takž správně. Stejně, když jdu a zamyslím se, nebo mám blbou náladu, koukám zas ,,do země", ale hlídám se hlídám...a ta záda cítím taky.
 Lída+2 


Re: Pravda pravdoucí 

(7.9.2007 11:50:03)
Manžela bolí záda pořád.skoro denně....
Já od 1-8 třídy cvičila kvůli zádům.Záda mě nebolí.

Děti rostou hodně. Snad se mi nezkřivý... chodíme plavat. Na aktovku dbám....synové májí teda vylezlé lopatky,ale on je jak kostlivec...tak uvidíme...
 lipoo 


Re: Pravda pravdoucí 

(7.9.2007 15:07:25)
Jsou někde na netu nějaké cviky proti skolioze?Synek teĎ začal chodit na rehabalitaci,kde by ho to měli naučit-ale chodí tam sám,takže já nic nevidím,a on si nic nepamatuje..teda zatím.MImochodem-má mírnou skoliozu a vždycky nosil aktovku na ramena s vyztuženýma zádama...kdežto my,co jsme měli tašky na jedno rameno...asi jsme se víc hýbali než současná generace.
 sušenky 


Re: Pravda pravdoucí 

(13.4.2011 14:03:10)
Určitě se s tím něco dělat dá, pokud tam nejsou velké změny na páteři (skolióza a další). Pokud bolí záda, doporučuji cvičit, cvičit, cvičit. Cviky na bolesti zad jsou na netu na spoustě odkazů, stačí si zadat třeba "cviky na bolesti zad" a podobně a určitě něco najdete. Ideální je plavání - znak a všemožné jednoduché cviky bez náčiní nebo taky ideálně s velkým míčem nebo overballem. Mě osobně proti bolestem v kříži strašně pomáhá spinning. Koneckonců cvičení a hlídání se, jak člověk chodí a stojí a sedí, to je asi to, co je nejvíc potřeba a co pomáhá vždycky. Držím pěsti, ať brzo nic nebolí!!
 Piraela 
  • 

Obrovské aktovky 

(7.9.2007 12:37:04)
Zatím nemám doma školáky, ale musím říct, že když vidím, děti, co chodí na první stupeň s těmi obrovskými aktovkami, co jsou pomalu větší než oni, je mi jich moc líto. Nevím sice jak těžké věci(kolik např. musí nosit prvňáček, druhák učebnic) v nich mají, jestli škodí nebo neškodí tahat takovou zátěž na zádech, ale vypadá to hrozně...
 zuzini 


Re: Obrovské aktovky 

(7.9.2007 14:48:37)
Já mám dceru ve 3. třídě a má onu zmiňovanou velkou aktovku. V 1. měla kalasickou, ale tak tak se ji to tam vlezlo. Teď ve 3. se jí věci tak tak vlezou do té obrovské. Nevím naco musí bobci nosit tolik učení. Proč něco nenechávají ve škole a neberou si domů jen to z čeho mají úkol.
 Katka,kluci 5 a 8 
  • 

Re: Obrovské aktovky - taky 

(7.9.2007 16:27:19)
Taky mám syna ve 3. třídě a ta taška je fakt těžká. Mají sice některé učebnice (matika třeba) rozdělené na víc dílů,ale i tak je to na toho našeho žížalu
docela váha.Nenechávaly se za nás knížky ve škole? Já už si to nepamatuju...
 Baba Jaga 


Re: Obrovské aktovky - taky 

(7.9.2007 17:14:30)
Nechavali. Na prvnim stupni jsme meli dve sady knizek, jednu ve skole a jednu doma. Ale se zady mam problemy stejne, protoze kdyz jsem sla na stredni, tak jsem tahala vsechny ty tezke knizky v tasce na jedno rameno. Aktovky jsou mezi pubertaky samozrejme "trapny" :)
 Kiara + 2 
  • 

Re: Obrovské aktovky - taky 

(7.9.2007 17:25:02)
No, tak u nás ani na prvním stupni rozhodně nebyly dvojí učebnice. Ale trošku se mi zdá, že malilinkou vinu za tíhu aktovky nesou i rodiče, když vidím nakupovat ty obrovské penály, desky na písmenka a krabičky na sváču... Ovšem tím netvrdím, že hlavní vina není na neustálém přenášení učebnic sem a tam. To nechápu, proč se už dávno nezavedly dvojí učebnice... Dodnes s "něhou" vzpomínám, jak nás dokonce nutili na zeměpis nosit atlas světa....
 Lizzie 


Re: Obrovské aktovky - taky 

(7.9.2007 17:55:14)
Zuzko, Mrkvičko: Co si pamatuji, tak my, jako prťata, v případě velkých knížek měli s učiteli dohodu, že jednou jí přinesu já, podruhé soused - vypadá to jednoduše, ale fakt se dost ulevilo, no 1 knížka do krabice naprosto stačila. Jinak, já když vidím, jak velké jsou někdy knížky na 1. stupni základky + ty desky na písmenka, desky na sešity (ony jsou dobré pro udržení pořádku, jenže se dost pronesou..), říkám si, že takovou tíhu jsem zdaleka netáhla na 2. stupni ani na střední..já tedy učebnice nenosila, ale stejně...Na ta prťata je toho dost, zvlášť, když je někdo drobnější postavy...
K taškám přes 1 rameno: Nosila jsem jí koncem základky, v prváku jsem měla druhou a asi po měsíci jí odložila, bolelo rameno a vůbec to bylo nepraktické - sláva batohům, skladnější, no a jsou teď i tzv. ,,in" a akceptované, takže pohoda. Vystužená záda jsou fajn.
Kiara: Ty desky na písmenka jsou tzv. ,,povinné", aspoň, co vím..
 JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 


Re: Obrovské aktovky - taky 

(7.9.2007 18:06:07)
U nás desky na písmenka (ani písmenka) nejsou.
 Lizzie 


Re: Obrovské aktovky - taky 

(7.9.2007 18:07:49)
Tak to máte dobré, pamatuji si, že byli dost otravné a kamarádky dcera se s nimi potýkala též:-)
 JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 


Re: Obrovské aktovky - taky 

(7.9.2007 18:08:05)
To jsem reagovala jen na příspěvek, kde se psalo, že jsou povinné... teď koukám i na předchozí debatu a jen dodám, že u nás nejsou ani učebnice.

No ale zas děti tahaj v batohu věci na odpolední kroužky.
 Lizzie 


Re: Obrovské aktovky - taky 

(7.9.2007 18:11:18)
Tak to je ještě lepší, mě se zdá, že někteří ti prvňáčci jsou čím dál menší a drobnější no a ty velké tašky sice na 1. pohled působí komicky, ale představa, jak se mu to táhne..brr.
Jinak jsem si teď vzpomněla, že děti, co měly potíže se zády si učebnice nechávaly ve škole jak na 1. tak na 2. stupni, ale jinak se to tahalo..tedy ti, co to jako já lajdácky (a pohodlně) nenechávali doma..
 zuzini 


Re: Obrovské aktovky - taky 

(7.9.2007 18:46:40)
Ty brďo Jeno, na jakou super školu tví kluci chodí? U nás žádná taková není. Všude povinně učebnice, v první písmenka + desky na písmenka a čísla, pouzdro, kdyby měla menší tak tam nic nedá atd.
 Teraza Horáková 


Re: Obrovské aktovky - taky - no, my máme štěstí 

(7.9.2007 18:49:28)
My aktovky nosíme na penál, svačinu, bačkory a pracovní sešity. Učebnice ne, ty zůstávají podepsané ve třídě. Přesto, kdykoliv jsem kupovala samotnou aktovku, pomalu jsem ji vážila, samostatná "vyztužená" záda u té tašky bývají těžká.
 Lída+2 


Re: Obrovské aktovky - taky 

(9.9.2007 14:50:11)
Jo a pokud jde o váhu aktovky....o nejlehčí co vím je mipo batoh...0,95kg s anatom zády.-

Jinak jsem chodila co 14 dní na rehabilitaci se zády 1-8. třída. 2x za rok na ortopedii,ale učebnice jsem dvoje nikdy neměla...., že by mamka nechtěla se dohadovat se školou?:-(

A jak někdo psal. TAšku přes rameno jsem ráda už v pololetí v prváku vyměnila za batoh. a fakt jsem ráda, že to začalo být modní. strojnický tabulky nebylo nic lehkýho.
:-(((((((((((((((

Jinak mám kamaráda školníka a ten , když vyřadí učebnice tak mě zve a můžu si vzít co potřebuju. TAkže máme jakoby druhý učebnice.....(teda až tak nám nesouhlasí 1/4 s tím co má,ale to nevadí). Je z čeho opakovat.
A tuhle jsme byli ve sběrným dvoře a to jsem měli vydět ty hormady učebnic......
 Boudicca 


Re: Obrovské aktovky - taky 

(7.9.2007 18:13:32)
Mrkficko, u nás měli dvoje učebnice akorát "ortopedi" - tzn. děti, které měly od doktora potvrzení, že mají problémy se zády...... Ani moje děti nemají dvoje učebnice, na to zřejmě nejsou v "naší" škole peníze.... škoda....
 Lizzie 


Re: Obrovské aktovky - taky 

(7.9.2007 18:14:49)
Boudicco, kdybys vídala učebnice naše (jak vypadaly), tak zjistíš, že peníze nejsou ve více školách. No a dvoje neměli ani ortopedici.
 Boudicca 


Re: Obrovské aktovky - taky 

(7.9.2007 18:18:31)
No jo, no, hlavně, že jsou ve státním rozpočtu peníze na různé kraviny - ale to už se dostáváme do jiných diskusí..... Ale u prvňáků a druháků si to stejně nějak nedokážu představit, úkoly si kroužkují do těch pracovních sešitů, takže ty stejně nosit musí, i když při troše dobré vůle by jim to asi pančelka mohla psát do notýsku.... Já bych i ráda něco připlatila na druhou sadu učebnic, ale chápu, že pro spoustu rodičů je už běžný nákup pomůcek velká zátěž :-(
 Lizzie 


Re: Obrovské aktovky - taky 

(7.9.2007 18:22:55)
To, asi je, i když přiznávám, že starší děti se někdy prodraží mnohem víc, no ale prvňák je v rodině přece jen změna a někde to asi, co se financí týče, cítí dost, nicméně v budoucnu bych učebnice děcku připlatila taky...Ale jen si vem, že slabikář (pokud se užívá stále ten,co mám na mysli), není nejlehčí kniha, pak různé matematiky, ty písmenka, sešity - jo a jsou stále někde ty mazací tabulky? Mám pocit, že někde je používají, my s nimi tehdy začínali..
 lipoo 


Re: Obrovské aktovky - taky 

(7.9.2007 18:33:00)
Tak náš prvňák nosil jenom slabikář-jinak jen sešitky-matiku a prvouku nebo co to bylo...takže těžké to neměl..U nás taky měli dvoje učebnice děcka,co měli špatné záda..teda za mých mladých let...a já zas učebnice nenosila vůbec-ale narozdíl od Lizz jsem je nenechávala doma,ale v lavici ve škole:-))
 Lizzie 


Re: Obrovské aktovky - taky 

(7.9.2007 18:35:57)
lipoo, směkám, bylas pečlivější a méně roztržitá..:-)
 Boudicca 


Re: Obrovské aktovky - taky 

(7.9.2007 18:33:40)
Jasně, vždyť já s tebou souhlasím.... A netvrdím, že velké náklady jsou jenom u prvňáků, ale jsou prostě rodiny, které si druhou sadu učebnic dovolit nemohou....
 Lizzie 


Re: Obrovské aktovky - taky 

(7.9.2007 18:37:36)
To jo, učebnice jsou drahé, co si budeme povídat, byť ty na 1. stupni patří ještě mezi relativně levné, na rozpočtu se to někde asi dost projeví..+ výbava na výtvarku, pastelky, tempery, vodovky a kdovíco..no, to už byl docela výdaj tenkrát, což teprve teď.
 Sylvie 


Re: Obrovské aktovky - taky 

(7.9.2007 18:49:37)
LIzzie, ono nejde jenom o to připlatit si učebnice. Ono jde o to, že ve třídě taky musí být nějaké prostory, kde by si je děti mohly nechávat. Teď mám prvňáčka a fakt mě překvapilo, že do lavic se to nevejde, je tam pidimísto, i kufřík na výtvarku, který já mívala v lavici, oni mají ve zvláštních policích (i když možná si jenom nevzpomínám, jak malé lavice byly v první třídě) Druhá holka chodí do školky a dočasně "bydlí" v jedné základce - tam si třeba děti momentálně ani nemají kam dát oblečení, mají tam háčky a na nich zavěšené igelitky. Jsou umístění v normální třídě.

Druhá věc - holka zatím žádné učebnice nedostala, ale třeba měla ve školce angličtinu a tu učebnici mají i některé děti v první třídě, jak jsem v jiné diskuzi zjistila, tak tam kreslili přímo do učebnice, tedy je otázka, jak by to bylo s vypracováním domácích úkolů.

I když - holky třídní nám říkala, že zatím jim sešity a pracovní listy bude nechávat ve škole, aby je nepoztráceli... tak nevím, jak to s domácími úkoly má vymyšlené :o) Zatím měli jenom ústní.

--------------
 Teraza Horáková 


Re: Obrovské aktovky - taky 

(7.9.2007 18:57:25)
Sylvo, dočkej času, je to brzy. Po třech týdnech děti nafasovaly "pamatováčky" - sešítky, do které jim paní učitelka denně vlepovala, co mají připravit na den příští, protože neuměly psát. Pak už úkoly byly. Od "namaluj šikmou čáru na stranu 2 písanky" po "přines krásně zbarvený podzimní list" :-)))) Jinak v lavicích je málo místa i ve vyšších třídách, přesně, jak jsi psala, mívají háčky, na těch pytlíky, v nich tělocvik. Pak bednu, v té kufříky atd. atd.
 Lizzie 


Re: Obrovské aktovky - taky 

(7.9.2007 18:57:55)
Sylvie, no jasně, my ty prostory právě neměli, nechávali jsme si pouze ,,výtvarkový pytlík" zavěšený na lavicích, snad ještě tělocvik, to už marně pátrám v paměti, ale jinak místo nebylo. To, co píšeš se šatnami, už je docela síla..
 Sylvie 


Re: Obrovské aktovky - taky 

(7.9.2007 19:03:55)
Lizzie, školní děti asi nějakou šatnu mít budou, ale my jako školka tam máme vyčleněné jenom tři třídy - no, oproti školkovým třídám docela malé :o( V jedné z nich je skříňka, ve dvou jenom háčky. Provizorně učitelky koupili takovou tyč, jak se na ni dají věšet ramínka, takže část dětí má věci v pytlích na ramínku na tyči, část v igelitkách na háčkách. Takže my jsme v nestandardních podmínkách :o) Jenom jsem tím chtěla říct, že ta třída je malá a skladovací prostory v ní nejsou, takže nechávat v nich učebnice by asi nešlo.
 zuzini 


Re: Obrovské aktovky - taky 

(7.9.2007 18:50:18)
Lizzie, na různých školách jsou různé učebnice. Není to jak kdysi. Máme s kamarádkama dcery ve 3 školách a všude se učí jinak a mají jiné knížky i pracovní sešity.
 Lizzie 


Re: Obrovské aktovky - taky 

(7.9.2007 19:00:11)
Fakt? Já, co nedávno měla srovnání škol v okolí, měli to prakticky totožné, ale je to asi fakt, ostatně co škola, to styl učiva (s osnovami to nemá co dělat..). A propos, jak je to vůbec s těmi novými osnovami? Já o nich slyšela 3. září v rádiu poprvé. Nějaká vzdělávací revoluce či co?:-)
 Baba Jaga 


Re: Obrovské aktovky - taky 

(7.9.2007 19:03:03)
No spis to bude tim, ze to uz je skoro nejakych dvacet let, co jsem sla do prvni tridy a pomery se mezitim zmenily :) Tenkrat jsme si nemuseli kupovat nic, a to byla skola venkovska. Prisli jsme v zari do skoly a na kazde lavici byly vyrovnany sesity, tuzky, pravitka...
 Teraza Horáková 


Re: Obrovské aktovky - taky 

(7.9.2007 19:10:01)
Mrkficko, no jo, tak to bylo. A jak dlouho nám ty věci vydržely a jak často je museli rodiče vyměňovat, na to si nepamatuješ? Nemyslím, že bych byla Conan Ničitel, ale když Ti máma denně zkontroluje tašku a je protivná, že máš tužky zase jinde než jsou (protože je platí), začneš to brát trochu jinak. To bys koukala, jak jsem ječela, když můj syn opět (potřetí) ztratil klíče od šatny. Nešlo o těch 30 kaček vratné zálohy, ale o to, že je prostě nezodpovědnej. Takže mu bylo vysvětleno "fajn, chceš hezký mobil, každých 30 Kč Ti strhnu z jeho ceny, nakonec dostaneš gumovej". Přeje si ho k Ježíšku, stejně ho koupím v bazaru, ale už si to nějak do tý makůvky vtlouct MUSÍ.
 Baba Jaga 


Re: Obrovské aktovky - taky 

(7.9.2007 19:26:20)
Terezo, tak to uz si nepamatuju, ale asi na tom neco bude :)
 Lída+2 


Re: Obrovské aktovky 

(9.9.2007 14:34:33)
Tak to jsi špatně vybrala školu. nebo jsi si buž dávno měla promluvit s účou!!!!
Luk je taky třeťák... a obsah aktovky-batoh TOBGAL( aktovka váží prázdná 1,05kg) na zítra. PEnál. MAlé desky v nich 2x notýsek a 3x sešity
velký desky v nich 1. díl prvouky alter
a 1. díl matiky Alter
¨ráno přihodíme svačinu a 3/4 litru pití.....těžký to není.

v první chodil běžně třeba ze školy a měl tam jen penál a velký prázdný desky a malý a v nich notýsek. úča jim úkoly značila zvýrazňovačem. úkolníček nepotřebovali.....
A domů netahali nic co nepotřebovali...časem začal nosit slabikář domů...., že se četlo.
 Lída+2 


Re: Obrovské aktovky 

(9.9.2007 14:35:13)
Tak to jsi špatně vybrala školu. nebo jsi si buž dávno měla promluvit s účou!!!!
Luk je taky třeťák... a obsah aktovky-batoh TOBGAL( aktovka váží prázdná 1,05kg) na zítra. PEnál. MAlé desky v nich 2x notýsek a 3x sešity
velký desky v nich 1. díl prvouky alter
a 1. díl matiky Alter
¨ráno přihodíme svačinu a 3/4 litru pití.....těžký to není.

v první chodil běžně třeba ze školy a měl tam jen penál a velký prázdný desky a malý a v nich notýsek. úča jim úkoly značila zvýrazňovačem. úkolníček nepotřebovali.....
A domů netahali nic co nepotřebovali...časem začal nosit slabikář domů...., že se četlo.
 zuzini 


Re: Obrovské aktovky 

(10.9.2007 13:00:46)
Tak školu jsem si těžko mohla vybrat jinou, protože je máme určené podle místa bydliště a do těch kde není moc dětí a vzali by nás, to máme daleko. A s tou učitelkou to bude asi taky horší, když ty věci musí nosit všichni. Dnes měla ve škole - malá složka: do Jč 2 sešity, Ma 1 sešit, úkolníček, Aj 1 sešit, žákovská, velká složka: Ma - 1. díl, Jč - pracovní sešit, Aj - kniha + pracovní sešit + ještě čítanka, která se jí už do velké složky nevešla, papuče, deštník, svačinu + pití, a do ruky tašku s tělocvikem. Nic z toho nemůže nechávat ve škole, nechávají tam pouze výtvarku.
 Hana 
  • 

Re: Obrovské aktovky 

(7.9.2007 20:16:23)
Tady vůbec nejde o velké aktovky ani o to jak jsou těžké. V každém případě musí aktovka dítěti na zádech správně sedět. To znamená, že popruhy musí být nastaveny tak, aby dítě když se narovná, nemuselo aktovku držet předsunutými rameny. Všimněte si, jak maloši aktovky na zádech nosí. Ramena dopředu, aby jim nepadala z ramen. Stejně tak i různé batůžky. I když je aktovka těžká, popruhy správně nastaveny, dítě táhne dozadu a tak chodí rovně.
 anielik 


Re: Obrovské aktovky 

(9.9.2007 15:04:21)
nas caka skola az o rok a s manzelom sme sa bavili o tom ake je to zbytocne tie dosky na zosity. ake to bolo tazke. a tie vrecka na papuce a telesnu, neviem kto to vymyslel to nosit vo vrecku s tenkou snurkou. snurka sa nam vrezavala do ruky...des. tusim na skole kde asi bude chodit maly tam si nemozu nechavat ucebnice, lebo by ich niekto ukradol. to iste veci na telesnu vychovu a vytvarnu.
velmi ma prekvapilo ake tazke su tie anatomicke aktovky prazdne. 1 kg a este tam nic nie je. myslim, ze to bude mat pani ucitelka s nami tazke ked sa zacneme burit proti zbytocnym kravinam co si decka musia nosit so sebou do skoly. pripomenuli ste mi tie pismenka, no to bola dalsia kravina. som dufala, ze na to sa uz zabudlo. Ja si pamatam, ze cim sme boli starsi, tym sme mali tasky mensie. veci sme si nechavali tajne v skrini, dvaja sme mali 1 ucebnicu a tak. moj brat vychodil gymnazium s taskou co si odstrihol kusok z rifiel, zasil a dal nejake ucho a to bolo vsetko. v nutru mal 1 zosit. zosit bol zpredu matika, zozadu slovencina a ostatne predmety tak niekde medzi tym. no a dnes je z neho inzinier a nemyslim, ze by mu nejaka plna taska chybala :)
tak dufame, ze to ti nasi prvaci preziju a ze doba pokroci smerom k mensim taskam a nie naopak.
 loonette 
  • 

Re: Obrovské aktovky 

(9.9.2007 15:54:01)
nas syn na slovensku nosil tak tazku aktovku, ze sme mu ju, hanba- nehanba, nosili my. neviem odhadnut, kolko vazila ale vela. z kazdeho predmetu knihu a zosit, plus tie dosky, plus casopis na citanie, peracnik, desiatu, pastelky...
prestahovali sme sa do kanady a pouceni z nasho skolstva sme mu zakupili heavy-duty ruksak. lenze tu v nom cely rok nosil jeden zosit - agenda book, nieco ako zaznamnik, kde si znacili domace ulohy a vlastne vsetko, co bolo treba povedat rodicom a ked mali ulohu, tak pracovny zosit. vsetko ostatne dala skola, vcetne pier a ostatnych pomocok a z domu teda chodil uplne nalahko.
k tomu protestovaniu proti noseniu zbytocnosti - vela stastia - mne sa za dva roky nepodarilo zmenit nic, skolstvo je kolos, ktory je zabehnuty v urcitych kolajach uz dlhe roky a nieco zmenit je nemozne. ucitelia taki isty, cest vynimkam...
 Lizzie 


Re: Obrovské aktovky 

(9.9.2007 19:12:18)
Souhlas, správně ,,pevná záda" tašky i batohu a celkově způsob, kterým se nosí dělají hodně.
 Lizzie 


Re: Obrovské aktovky 

(9.9.2007 19:12:49)
Souhlas, správně ,,pevná záda" tašky i batohu a celkově způsob, kterým se nosí dělají hodně.
 mateřídouška 
  • 

rhb 

(7.9.2007 21:34:48)
co si takhle zaplatit individuální rehabilitaci přímo u fyzioterapeuta?
kolik ženskejch (páni prominou)chodí na aerobiky atd,jo je to dobrý se vyfunět, protáhnete se ale stejně pokud se přímo na vás cvičitelka nezaměří,můžete si špatným zapojování svalů (náhradní pohybové vzorce) cvičit to špatné např ještě více zatěžovat bederku při cv. na břišáky atd.
na většině ambulancí to jde akorát si to zaplatíte,ale máte to s vyšetřením svého pohybového aparátu,cvičení přímo na míru.....
 Lizzie 


Re: rhb 

(7.9.2007 22:09:04)
Mateřídouško, to vůbec není špatný nápad..dík:-)
 fisperanda 


Re: rhb 

(8.9.2007 14:14:59)
Taky si říkám , že to nezní špatně.
Lizzie, jdem do toho spolu? :o)
 Lizzie 


Re: rhb 

(8.9.2007 19:39:18)
Fispe, jo, sice tam nepůjdu zítra, ale jak jen to bude možné, zajdu si tam. Ostatně zádům jsme dávaly zabrat pěkných pár let a vzhledem k tomu, že chceme být aktivní..je musíme nějak potěšit, co?:-)
 Lizzie 


Re: rhb 

(8.9.2007 19:39:24)
Fispe, jo, sice tam nepůjdu zítra, ale jak jen to bude možné, zajdu si tam. Ostatně zádům jsme dávaly zabrat pěkných pár let a vzhledem k tomu, že chceme být aktivní..je musíme nějak potěšit, co?:-)
 Vlaďka,dcery 11 a 6 let 
  • 

Re: rhb 

(9.9.2007 21:57:12)
Starší dceři zjistili při preventivní prohlídce skoliózu a poslali nás k ortopédce.Na její doporučení jsme chodili 10x na rehabilitační cvičení,kde dceru naučili speciální sestavu s malým míčem,kterou cvičí denně asi 10minut.Navíc jsem obě holky přihlásila 2xtýdně do cvičení,které vede fyzioterapeutka.Tak doufám, že to k něčemu bude.
 Lizzie 


Re: rhb 

(10.9.2007 9:38:16)
Vlaďko, skoliózu různého stupně pár známých má, někdo cvičí - a docela si na to libuje, tak by to mělo snad zabrat, jiní vůbec, což sice moc nechápu, ale budiž. Držím pěsti:-)
 ppájjaa 


Re: rhb 

(11.9.2007 7:56:38)
neporadili by jste mi kam bych se mohla v Praze obrátit,kde jste byli spokojení?Děkuji moc
 sušenky 


Re: rhb 

(13.4.2011 14:10:45)
V Praze vám asi nic neporadím konkrétního, ale určitě se někde cvičí něco jako: "cvičení na velkých míčích" nebo "zdravotní cvičení" nebo "bodyball" nebo "pilates" každý to nazývá různě a vede různě. Ale rozhodně si zjistěte, kdo to cvičení vede, co má za odbornosti a kurzy, ale doporučuji RHB pracovníka. Sama jsem rehabka a vedu takové "zdravotní cvičení" a je cvičíme převážně na balónech nebo s míčkama nebo gumičkama nebo bez náčiní a je to fakt fajn, chodí tam ženský od 20ti do 60ti let (asi) a zvládají to všechny. Tak držím palce, ať se vám povede něco sehnat a ať záda brzo nebolí!!!
 mauro 
  • 

klekačky a balóny 

(27.11.2007 9:50:47)
Chtěl bych jen upozornit, že rehabilitační balóny a klekačky jsou výborné pouze pro krátké sezení (řekněme do jedné hodiny). Pro delší sezení jsou zcela nevhodné. Správným řešením pro děti je dobrá otočná kancelářská židle s podnožkou, např. tato tato

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.