| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Klíště

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 91 [Dalších 71 >>]
Marie
  • 
30.7.2007 1:19:12
Tohle jsem zkoušela taky, ale nejdřív jsem dezinfikovala, ale potvora klíště (bylo už cca 1 celý den přisáté) se mi zažralo do nohy ještě víc, až mi nešlo vytáhnout ani pinzetou (jak se mi zarýpávalo do nohy, tak to docela bolelo, tento agresivní typ klíštěte jsem ještě nikdy neviděla, klíště bylo navíc dost velké, byla jsem zvyklá jen na takové malinké a už jsem si jich vytáhla za život víc než dost...). Nakonec už z lýtka trčel jenom konec jeho zadečku, takže celá nervózní jsem šla za manželem a on mi to klíště musel doslova vyškrábnout nožem (jehlou to nešlo, to mi jen rozrýpal kůži a klíště pořád žilo). Hnus....
Kamila
  • 
29.7.2007 20:38:18
U nás je hromada malých klíšťat, které pinzetou chytit nejdou. Přitom infikované taky jsou (vyzkoušeno na vlastní kůži). Nyní už používám jen tuto jednoduchou metodu: froté ručník nebo žínku, přejet po mýdle nebo na něj kápnout tekuté mýdlo. A dvakrát třikrát tím přejet (otočit) klíště. Je okamžitě venku, někdy hned po prvním pohybu. Pak desinfikovat. Nikdy se žádné nepřetrhne a na vypouštění čehokoliv nemá moc času. Sahat se na ně nemá, jsou infekční i na povrchu.
Mab
29.7.2007 12:55:59
Však jsem napsala, že slušně vynadám, ne že seřvu a vyhodím. Sestra u nás klíště vyndat nesmí, usí vždy dítě vyšetřit a ošetřit doktor. Matce vysvětlím co dělat příště a že se nic vlastně neděje pokud hlavička zůstane v kůži. Já třeba třísku ani hlavičku vyndavat neumím, možná bych dítěti způsobila víc bolesti, než když tam hlavičku nechám.

Co se týče hysterických rodičů co se leknou sebevětší kraviny, tak na to mají právo a těm rozhodně nenadávám. Má-li dítě teplotu a oni vyděšení přijedou vždy dítě řádně vyšetřím a rodiče uklidním. Vysvětlím třeba co dělat, jaké jsou metody snižování teploty. Kdy vyhledat lékaře, co je zhoršení apod. Sama nevím jak se budu o své dítě bát. Ale je rozdíl bojící se rodič (i když třeba nemá důvod) a rodič zneužívající lékařskou péči. A to už bohužel ze zkušenosti poznám.

29.7.2007 10:04:14
Dobrý den,
mám podobnou zkušenost. Malý měl na jaře taky klíště ve 4 měsících. Sama si je vždy vytáhnu, ale skrz mediální a všeobecný humbuk, jsem chtěla pro miminko to nejlepší a chtěla jsem ho vytáhnout odborně. Měl ho vzadu na krčku, malinké hnědé taky klíštěcí miminko, vypadalo to spíš jak škrábaneček od nehtíku, ale bylo to klíště. No, byla neděle, tak jsem zavolala na pohotovost, máme to jen 6 km, že chci s malým přijet a odborně to vytáhnout a co mně sdělili? Že si to mám zakápnout olejem a vytočit mu to sama (mimichodem,tak jak to dělám sobě). Potom tedy babo raď, byla jsem naštvaná, že opravdu se všude hlásá nepodceňovat a oni takový přístup. Kdyby byl všední den, neotálela bych a jela k naší doktorce, i když až trochu povyroste, taky mu to budu dělat asi sama, ale chtěla jsem pro mimi to nejlepší, Ach, jo, tak to vidíte, zdravotníci!
prstýnková
  • 
28.7.2007 23:17:22
Míšo napslala jste to skvěle !!! A jak píše siba - ok, klidně si za pohotovost zaplatím. Aspoň budu mít jistotu, že mě s jakoukoliv "banalitou" nevyhodí. Nejsem lékař a opravdu kolikrát nevím co banální je a co už není. Takže bych tam zajela aspoň pro jistotu, pro uklidnění, že se nic neděje...

Lékaři se kolikrát tváří, jako by je lidi kdovíjak otravovali... Kdybych se takhe zatvářila v práci já (dělám na hotelové recepci), tak mám minimálně pohovor na koberečku. Je to jejich práce. I za námi chodí lidi s pitomostma.. A co. Za kým asi tak mají jít, že? Lidem by občas neuškodilo trošku více tolerance a profesionality...
28.7.2007 8:08:37
Když jsem byla těhotná, tak jsem měla podezření, že mám klíště na hrudníku. Jenže to nešlo vyndat. Byla jsem z toho také vyplašená, tak jsem šla k doktoru. Moje Mudr. měla dovolenou, ale byla jsem u jiné. Dívaly se na to a zjistily jsme, že to žádné klíště nebylo. Zkoušely ho vyndat a ono nešlo. Byl to jen výrůstek. Moc jsem se omlouvala za jejich obtěžování. Byly naprosto úžasné. Měly naprosté pochopení. Lepší přijít zbytečně než pozdě.
Dana
  • 
27.7.2007 23:25:07
Jak mám jako laik vědět, ze vám vynětí klíštěte nikdo nehradí? S utrženou hlavičkou bych šla taky, kdyby se mi nepodařilo ji vyndat. Zvlášť kdyby se jednalo o dítě. Lidé jsou prostě různí, jak jste si sama všimla.
Dana
  • 
27.7.2007 23:17:26
A co tea tree oil? Klíště se pustí samo, olejovité to ve skutečnosti není, dezinfikuje také. Klíště se pustí samo.
Dana
  • 
27.7.2007 23:13:36
Mýdlo opravdu slabě dezinfikuje. Obsahuje louh.
Dana
  • 
27.7.2007 23:11:40
Strašně by mě zajímalo, kdo a jak to s tím blinkáním klíšťat zjišťoval.
Taky si myslím, že zrovna tak může blinkat, když se ho snažím vyndat, protože je taky ohrožené.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 91 [Dalších 71 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.