| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Co kojenec říká pláčem?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 63 [Dalších 43 >>]
25.6.2007 7:40:42
Tyhle pocity má spousta maminek, nic si z toho nedělej! Jsi zkušená matka, ale ne stroj, a taky se musíš vyspat. To je pro dítě lepší, než kdybys trpěla s ním v pokoji. Odešlas v té situaci, a udělalas dobře.
Hanka
  • 
25.6.2007 7:33:05
Ahoj,
nepropadejte beznadeji, ja mam 3 deti. Prvni brecelo non stop,byla jsem z nej hotova,to druhe uz bylo klidnejsi a treti je proste pusinka,doufam,ze ji to vydrzi :-). Kazde dite je jine :-)
25.6.2007 5:44:08
petro,
ja nepovazuju za moudrou sebe, ale sve deti :-) protoze mi vzdycky dokazaly dat najevo, co potrebuji, zpusobem, ktery jsem umela pochopit.
25.6.2007 5:35:13
piraela,
ja netvrdim, ze je hodne mimi zasluhou matky.
taky mam dobrou kamaradku, ktera maleho koji podle potreby a nosi a spi s nim, a on presto spokojene dite neni. je to takovy maly nasranek.
ale zas mi kolikrat pada brada, kdyz vidim, jak s nim mluvi tata. nebo jak se chova k mame. nebo jak se ho snazi manipulovat babicka.
pak mam treba kamaradku, ktera taky dlouho kojila a vse vyse uvedene, ale zase zije ve velkomeste, kde dite nema potrebnou volnost, a kdyz se to da dohromady s maminou uzkostlivosti.... je z nej kluk, ktery si fakt ublizi i u nas na dvorku, kde si podle meho nazoru nikomu nic stat nemuze.
tim doplnuju: pracloveci mimino predpoklada, ze kolem sebe bude mit spolecnost, ktera je v pohode.
piraela
24.6.2007 23:35:34
No jo, ale já jsem svého prvního syna taky měla pořád u sebe, spal s námi v posteli do roka a půl, nenechávali jsme ho brečet, nosili jsme ho, houpali, kojila jsem ho podle jeho potřeb, přesto pořád brečel, prostě to tak bylo, kdybychom se na hlavu stavěli..Někdy mi přijde, že ty, co mají hodné děti si myslí, že je to jejich zásluha, ale není, je to o povaze miminka. Druhé mimčo bylo tak hodné, že kdybych neměla zkušenost s tím prvním, možná bych se taky chlubila, jak jsem ho vychovala a jak jsem dobrá matka, že to s ním tak umím.
Marlenuška
  • 
24.6.2007 23:18:47
Ahoj Terez,

náš malej byl to samý, v porodnici to začalo a trvalo zhruba do 7 měsíců. Má hódně silný hlas, s přehledem přeřval všechna mimina v porodnici, takže fakt síla. Nefungovalo vůbec nic, naopak jsem zjistila, že někdy jak mě viděl spustil ještě víc. Celou dobu jsem byla klidná, stále ho utěšovala, houpala, kojila, hladila atd. Za tu dobu jsem se zhroutila 2x (to znamená, že jsem začla vzlykat nahlas), ale nikdy před malým (byla jsem na vše úplně sama bez pomoci, babičky nefungovaly, manžel snášel brek velmi špatně, navíc jsem chtěla, aby se vyspal do práce). Mrňous spal pěkně v kočáře, proto jsem s ním jezdila denne 3-4h. Spánková deprivace byla hrůza, ale horší bylo, že jsem malého neuměla utěšit. Zjistila jsem, že čím míň spal, tím hůř usínal. Jeho pláč zřejmě souvisel i s jeho fyzickými limity, poté co se začal pohybovat, pláč se vytrácel. Celkově byl citlivější na nové věci, neměl rád náhlé změny, hlavně v režimu. Dneska je pohodový (máme 17m), je to silná osobnost, nesnáší příkazy ani zvyšování hlasu (ostatně kdo z nás dospělých ano),ale má rád lidi, velmi rád sdílí věci s ostatními, neubližuje zvířatům a zatím nemáme přílišné vztekací etudy. Věřím, že se mi tím vrací všechno úsilí co jsem do něj vložila a samozřejmě vkládám. A ještě mě napadá jedna věc s usínáním. Zhruba do 2m jsem ho musela uhoupávat v náručí po každém kojení (rozmezí 0,5-2h), takže síla. Dostala jsem radu, nechat ho usínat na péřovém polštáři, prý to kojenci umožní pohodlí jako v děloze, nikde ho nic netlačí. Během 3 dnů to zabralo. Postupně jsme přešli na normální matraci.
A dle mého názoru, někdo, kdo nezažil tuhle situaci nemůže plně pochopit o co jde. To že má někdo "štěstí" a má třeba 5 normálně brečicích mimin, ještě neznamená, že ví jak na to, a proto má klidné děti. Měli jsme s manželem pokušení napsat příručku o kojencích, kteří se vymykají všem příručkám o miminkách, které nikdy nepláčí. A taky si nejsem jistá, jestli každý má dítě, které si zaslouží nebo které zvládne.

Všem Vám přeji klidná miminka! :)
Marlenuška
Neslysici Petra - 2 deti (Miri 5 a Misa 7 mes.)
  • 
24.6.2007 23:09:48
Presne tak!
Neslysici Petra - 2 deti (Miri 5 a Misa 7 mes.)
  • 
24.6.2007 23:07:35
Jste velmi moudra. Zeny dnesni doby Vas nechapou.Plne s vami souhlasim. Svou dcerku jsem kojila do 3 let, nosila jsem ji v satku a spala vedle nas (ted spi ve svem pokojicku). Byla velmi aktivni, ucila se velmi rychle, zacala mluvit velmi brzy. A ted sveho sedmimesicniho syna vychovavame stejnym zpusobem a je take velmi aktivni jako dcerka. Uz leze, stoji... Obe deti diky noseni driv objevily svet, proto se rychle vyvijeji, ze? Hlavni je, ze jsou vesele!!
Růža
  • 
24.6.2007 23:00:22
Ahojík,mému synkovi je 9 měsíců,v postýlce spal sotva 2x,pak se přestěhoval ke mě do pelechu (taky kojím asi jako ty),nu a jak to dopadlo? Nechala jsem truhláře udělat kolem dospělácké postele žbrblinky,takže teď oba spíme v "dětské" velké posteli,protože usíná jen se mnou u kojení a protože už leze.Neřeším to,užívám si to,protože jednou přijde chvíle,kdy mi řekne nebo naznačí: hele mami,vlez si do vlastní postele,už se sem dva nevejdem :-))) a jak říkáš,budu na to naše společný usínání vzpomínat...Jo a manželský život? Jak říkám já,na sex nepotřebujem letiště ani hlubokou noc, příležitost se najde i mimo pelíšek ...:-))) Takže přeji příjemné usínání s malým kulíškem mimčem.
Růža
  • 
24.6.2007 22:45:10
Souhlasím s tebou,náš mlaďásek je taky pohodář,a zapláče jen když je fakt unavenej....souhlasím s tím,že děti potřebují být u mámy a na všecky psycho studie se vykašlu,prostě dítě potřebuje mámu a její blízkost a s nějakejma flustracema ať jdou do háje psýchologové....takový¨ch flustrovaných dětí jsem ve škole na II.stupni zažila až až.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 63 [Dalších 43 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.