| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Přijdeme od nového roku o stovky nebo dokonce tisíce korun měsíčně?

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 534 [Dalších 504 >>]
15.4.2007 12:27:04
Eriko, nevím jak na Slovensku, ale u nás se prázdní státní kasa takovými blbostmi jako například nákupem pitomých gripenů, které NEJSOU potřebný, ale stát to stálo spoustu peněz. Takových šílených nákupů a placení náš stát provádí stále dokola. Platí kauzy, které by vůbec být nemusely. Tady mizí peníze, ale za to my obyčejní lidé nemůžeme. Pokud se stát rozhodne nakoupit někajé pitomé stíhačky, místo toho, aby udělal něco pro lidi, tak ty lidi to neovlivní. A o tom to je. Krom toho, na tuto debilní reformu doplatí hlavně střední vrstva a ta je ze všech nejdůležitější. Podnikatelů je málo a hlavně kariéristi, co vydělávají měsíčně spoustu peněz neplodí děti, které zajistí státu budoucnost. Takže reforma je pro nás normální lidi opravdu k ničemu.
15.4.2007 12:20:33
Tak musím jen a jen souhlasit. Já si jako matka na mateřské dovolené se spoustou dluhů nebudu moct dovolit chodit často s dětmi k lékaři. Jenže než abych nechala malé děti stonat doma a ohrozila těžce jejich zdraví, tak radši nepůjdu k lékaři sama. Jenže kdo mi poví, co je lepší?? Dlouhodobě nemocné dítě nebo dítě bez rodičů??? Protože jako astmatik pokud přechodím zánět průdušek nebo chřipku, je dost velká šance, že mě pak vezme něco jiného a nebudu to muset taky zvládnout. Jako před časem ta mladá zdravá holčina, co přechodila jednu nebo dvě chřipky a skončila na ARu s poškozením srdce. A to vážně chcete??? Kdo z vás by takhle chtěl dopadnout?? Při dnešním shonu a stresu??? Já chci mít zdravé děti a chci být v dobré kondici, abych se o své děti mohla starat, protože to zatím pořád potřebujou. Proto je pro mě tahle pitomá reforma totálně pitomá a celý ten spolek pitomců, co jí stvořil by zasloužil pořádnou salmonelozu a nejméně hodinou čekací dobu u lékaře, aby pochopili, o čem to vlastně je.
15.4.2007 12:09:58
Eriko, s důchodci máš bohužel pravdu, ale u nás je situace taková, že ti dneska nikdo nic nedá, půjčky jsou s katastrofálními podmínkami a když chceš bydlet, tak si musíš na byt půjčit. Co mě ale štve, že často musím chodit se svými dětmi k doktorovi a to se prodraží víc, než u mě. Ten mladší už taky bude muset platit, protože až to příští rok bude v platnosti, tak už mu tři budou. Mateřská je stále ještě nízká,když vezmu v potaz to, že budu muset za návštěvy a léky platit. Taková klasická rodina se dvěmi dětmi a spoustou dluhů na tom bude tvrdě bita, protože mají dluhy a na ostatní sotva zbývá. Bohužel moje máma není milionářka, aby mi pořád půjčovala a tátu nemám. Tchánovci jsou taky rádi, že něco málo mají. Prostě reforma je na hovno a nejradši bych jí těm pitomcům narvala do chřtánu.
15.4.2007 12:04:44
Tak já jsem ty pitomce z ODS nevolila, ale vím, že spousta pražáků ano. Jenže ať volíte koho chcete, nakonec se tam stejně ty prasata domluví a dělají akorát zle.
cizinka1
15.4.2007 11:46:41
Jano Z., musim ti ve vsem pritakat. Jarous zrejme nikdy se nepodival na tabulky statnich zamestnancu v SRN a zatim jeste nezjistil, ze v jeho zaslibene zemi platy za kvalifikovanou a nekvalifikovanou praci se lisi o stovkach ne o desitkach procentu, jak je zatim v CR. Tenhle trend v CR kopiruje pouze soukroma sfera. Ja osobne v tom problem nevidim (myslim tim v platovych pomerech SRN).

Broucinko, pletete tady s Jarousem dve veci. Ano, odbory jsou na to, aby hajili zajmy a prava zamestnancu. Ale je to prace odboru, ne statu, s jeho regulacnim zasahem o stropech a minimech. Myslis ze ceska totalitni spolecnost byla rovnostarska? Byla spravedliva a lidi v ni meli vyznam, kdyz odbory fungovaly v podstate jako nastroj statni moci? Nikdy te nezarazila doposud pretrvavajici skutecnost, ze v oblasti verejnych sluzeb lidi s titulami a bez titulu setkavaji se se zasadne odlisnym jednanim? Tomu bys rikala rovnost? Ja tomu rikam nejvetsi nerovnost, jaka muze existovat. Spolecnost nikdy rovna nebude, kdy neni system nerovnych odmen, vznikaji paralelni systemy nerovnosti (treba neformalni system protisluzeb lidi v mocenskych pozicech).
15.4.2007 11:27:36
Jarousi,

ano, prumerne platy jsou uzasna vec.. (vezmu plat jednoho delnika a jednoho sefa a mam slavny neuveritelny prumer)

V NRW bydlim...

Ad odstupne - byla to prace ODBORU, jakou praci odvadi odbory ve Skodovce?


A ze v CR neexistuji firmy, ktere se o sve zamestnance nestaraji mi nenamluvis, sama jsem dostala v CR rocni odstupne od zamestnavatele - ale nejde jen o to, ze se musi jednat o solidni firmu, ale musi mit i solidni ceske vedeni, ktere neni ochotno sve zamestnance "prodat"..

V jine ceske firme jsem zazila reditele, ktery kvuli tomu aby se zahranicnimu vedeni zalibil jak na odstupnych usetril, byl ochoten strasit zamestnance vypovedmi s paragrafy v zapoctaku pokud mu nepodepisou dohodu, u lidi obzvlast na pozicich nejnizsich s tim mel ohromny uspech:-(..uzasne jednani:-(
Tak az TOHLE ceske vlezprdelkovani se zmeni, tak bude lepe..


ad bydleni v Mnichove...
Hm, otazka je v jake ctvrti to je, a v jakem stavu, ze.. jenze do diskuze se to hodi, jako argument, vy tam bydlet nebudete, ani vase deti v dane ctvrti nebudou chodit do skoly:-))

(Tady bych za 500vcetne energii bydlela bud mimo mesto, tady vedle ve vsi za 500muzu mit bytecek, skola, obchody v miste, do mesta jeden autobus asi 3x za den, nebo mit auto, nebo mozna by se sehnalo ve meste, ale fakt bych v te ctvrti opravdu nerada bydlela a uz vubec ne s detma)

Jana

15.4.2007 10:52:58
Broucinko,

otevri si strany CEZu a muzes si projet CV jednotlivych clenu predstavenstva, vzdelani vcetne jejich pracovnich zkusenosti..

NIKDO Ti nebrani se o podobne posty uchazet, pokud ovsem nemas dostatecne znalosti a pracovni zkusenosti a nebudes ochotna pracovat DELE nez 8a1/2hod denne, tak holt neres, ze nekdo ma vice..



Jana
Barča, 2kluci
  • 
15.4.2007 1:30:01
To je zbytečné se vůbec nad těmito názory pozastavovat. Ale po přečtení příspěvků přejmenovaného Jardy se musím smát. Celý život s manželem pracujeme a šetříme, snažíme se aby naše děti nemuseli procházet tím, čím jsme si prošli ze začátku my. Opravdu mám chuť vyjít do ulic, když mi bude chtít někdo sáhnout na můj majetek a to tihle jako Jarda jsou ( a to mám Jardo domy dva a auto taky, k moři jezdíme). Ať si manažeři vydělají co chtějí, protože tihle dělníci si neuvědomují, že někdo jim tu práci sehnat a zajistit musí. Také nedosahuji průměrného platu v ČR, ale to neznamená, že budu závidět těm, kteří jej mají (pokud to nejsou krim.živlové). Zjistil někdo jaké mají platy odboráři, tak si to prosím zjistěte a také náplň jejich práce (jednou za rok) a jaké procenta jim z jejich každoročního vyjednávání spadnou do kapsy. Opravdu je jedno jestli jseš komunista nebo vyznavač ODS ona totiž závist nezná politiké přesvědčení.
Senedra
14.4.2007 23:44:12
A ještě jeden dotaz - kdyby se teda ta minimální mzda zvedla na 20 000 - kolik myslíš, že by pak stál jeden rohlík, aby se pekařům zaplatily takovéhle platy?

Mno a srovnávat Hlas Ameriky s Britskými listy - tomu teda říkám vtip roku.
Zita + JDA
14.4.2007 23:34:46
Co strop 100000 - nevím proč, by teda špičkový manažer neměl mít peníze, které si zaslouží - nebo máš pocit, že sedí na zadku a kouká z okna?

Ovšem co těch 20000 jako minimální mzda? Proč by měl mít každý flákač 20000? Nemyslíš, že by plno zaměstnavatelů zkrachovalo kvůli tomu, že by nemělo peníze na výplatu - když i pomocnému dělníkovi s pracovní náplní jeden drátek ke druhému - by měl dát 20000 + další mzdové náklady ve výši cca 7000? Nebo si myslíš, že by měl mít každý stejný plat, jakože ať dělám, co dělám, tak za stejné peníze?

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 534 [Dalších 504 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.