| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Přijdeme od nového roku o stovky nebo dokonce tisíce korun měsíčně?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 534 [Dalších 514 >>]
Hela+Jiřík
12.5.2007 17:36:37
Mohu nabídnout práci do svého obchodního týmu. Jestli jste z Teplic nebo blízkého okolí, napište mi na mail black.birds@seznam.cz
20.4.2007 16:59:36
Jo tak to máš pravdu. A já dneska vím, že to tak bylo obdobně i se vstupem do Unie. Nevím, jak to vím, ale vím to. A protože se tak děje u nás ve všem, tak taky přemýšlím, jak to udělat, abych mohla přestěhovat svojí rodinu o několik kilometrů dál a bydlet u sousedů v Německu, kde sice taky není levno a veselo, ale je tam mnohem větší podpora obyvatelstva. Už jen když vidím, jak spousta německých důchodců jezdí i dvakrát ročně na léčení do lázní, tak je mi na zvracení, protože u nás si to může dovolit jen málokdo. Lidi co mají peníze, nebo důchodce s oběma umělýma kloubama. Hnus. Je mi jich líto. Jenže to nepomůže. Bojím se toho, že až budu stará, tak místo receptu na drahý lék, dostanu provaz, abych se mohla jít oběsit, protože bych jinak musela čerpat z fondu pojišťovny spoustu peněz. Ještě nedávno jsem si říkala, jak se budu snažit zabezpečit svoje děti do budoucna, ale dneska vím, že to bude nejspíš nemožné. Budou se muset brzy postavit na svoje vlastní nohy a pomoct si sami, protože za pár let budu ráda, když mi zbyde aspoň na to jídlo a nájem. Už dneska si nic neužiju (jsme pořád doma a nikam nejezdíme) a do budoucna to bude horší a horší. Kdyby ale byla cesta, jak to změnit, tak se jí pokusím využít. Tenhle stát je prohnilej jak stará prašivka. Ten barák ti tak trochu závidím, ale vím, že s tím taky je spousta práce a problémů.
20.4.2007 16:49:52
Tak tohle mohu jen potvrdit. Z velmi blízkých zdrojů vím, jak si ČEZ dokáže hrabat do kapsy a pak vesele, ale zato hodně rozhazovat. Kvanta plesů a večírků a jiných méně potřebných akcí, které nás stojí spoustu peněz. Zvláštní je (a kupodivu to tolik lidí neudivuje), že když máme teda JETE, že stále stoupají náklady na elektřinu. POdle slov všech těch hlavounů z ČEZu měla být JETE úsporná a velmi výkonná, takže náklady na výrobu měly klesnout. Tak teď nevím, byl to med na mazání kolem huby, aby nikdo neremcal, nebo si jen hlavouni ČEZu chtějí zvýšit platy, tak zvyšují cenu za elektřinu. Každá druhá větší společnost si dneska okrádá lidi jako nic a nikdo proti tomu nic nedělá. Já bych je hnala na Sibiř, kdybych mohla.
  • 
16.4.2007 16:01:00
Zásadně se mi nelíbí,jakým způsobem se v tomhle státě vždycky řeší zneužívání něčeho ze státní kasy.Zneužívá se nemocenská,podpora v nezaměstnanosti,sociální dávky... A řešení je vždycky takové,že na to nejvíce doplatí Ti,kteří je opravdu potřebují!Řešením je u nás totiž vždy přenést neschopnost kontroly státní správy a úřadů,které tyto dávky vyplácejí,na slušné občany tím, že se dávky zredukují opřením o spásnou myšlenku, že tím jejich zneužívání přestane.Nemocenské dávky přeci nelze zneužít bez aktivní pomoci lékařů,o různé sociální dávky se přeci žádá a je možné kdykoliv zkontrolovat v místě bydliště,jestli je ten člověk potřebuje (přeci je jasné,že podnikatel se dvěmi auty a vilou s krytým bazénem nepotřebuje přídavky na děti, ale muselo by se úředníkovi chtít vytáhnout paty z úřadu!. Bohužel plošné škrty jsou jednoduchým řešením než kontrola potřebnosti vyplacených dávek - má to jeden háček, vždycky se najde někdo, kdo i nižších dávek bude zneužívat! Budeme kvůli takovým sociální dávky škrtat s výmluvou, že se zneužívají, až na nulu ???
Heidi
15.4.2007 22:30:04
Jutto, četla jsem tu několik tvých příspěvků a zjistila, že máme na hodně věcí společné názory. Jestli chceš, tak přijď za námi do Ostatních diskusí, budeme dělat s Oddyseem revoluci, tak se můžeš přidat, pokud chceš taky ty věci změnit.
Líza
15.4.2007 13:35:38
Jutto, možná budeš mít pocit, že tě chytám za slovo, ale jakožto žena na MD nepotřebuješ při chřipce chodit k doktorovi - paralen, čaj ani postel na předpis nejsou a neschopenku nepotřebuješ. Tak je trochu nesmysl argumentovat holkou, která přechodila dvě chřipky. Druhá věc ale je, že v tomhle státě je zvykem prostě pokaždé, když má člověk vysokou teplotu, pro jistotu vyrazit hned k doktorovi - i když to nemá žádnej efekt na to, jak rychle se uzdravíš a dr ti doporučí, co ví průměrně zdravotně orientovaný člověk sám - kapky do nosu, paralen nebo ibalgin, tekutiny, teplo, šetřit se. Až ve chvíli, kdy takovéhle obyčejné nachlazení neodeznívá normálním způsobem, tam ten doktor má co ovlivňovat. Říkám si, že kdyby si člověk mohl za rok vzít třeba 5 dnů na nemoc i bez neschopenky, bylo by to o hodně jednodušší - já s chřipkou k doktorovi pro neschopenku nejdu, dokud lezu, protože prostě do té čekárny plné dalších chrchlajících, kteří to na mě naplivou a bude mi ještě hůř, prostě jít nechci...
15.4.2007 13:01:19
Karmelko, teď jsi to vystihla. Dyť mi ty zmetky vlastně sami platíme a oni nám za to akorát tak navrhujou kraviny, které nás dovedou na pokraj bídy. Tak to je teda něco. Co takhle je rozpustit a nechat jenom vládu? Je to až ke zblití, jak si dělají co chtějí. Jasně že je reforma dělaná pro bohaté, protože jinak by zdražení plynu, vody, elektřiny a pod, museli dát víc peněz a neměli by je kde vzít. Tak holt musí udělat reformu, aby jsme na ně platili víc a víc.
15.4.2007 12:45:00
Paragon? Proč ne, to já si o něj teda pokaždý řeknu a bude-li to možné, tak ho pak nechám zapsat do zdanění, aby se mi aspoň část peněz vrátila. Sice mi to v době, kdy nebudu mít na jídlo, ale budu muset platit lékaře, bude k ničemu, ale zpětně si pak za to koupím zásoby jídla aspoň na další rok, abych mohla vůbec žít a o mých dětech ani nemluvě. Takže díky za nápad.
15.4.2007 12:37:45
Barčo, v tomhle s Vámi nemohu souhlasit. U nás je asi šest lékáren, kde před časem pracovali hlavně Češi a dneska je pět z těch šesti lékáren plné JENOM Slováky. Když se jich zeptám, proč jsou tady a ne na Slovensku, tak mi řeknou, že je to kvůli penězům. U nich si nevydělají tolik, jako tady u nás. A je pravda, že na SLovensku byla taková bída, že i místní Romové nadávali a to je co říct. Takže není pravda, že SLováci jsou na tom líp jak my nebo snad stejně dobře. BOhužel brzy se k nim asi přidáme, protože vstup do Unie byla hooodně velká blbost a jejich pravidla a omezení nás brzy vyždímají i z toho posledního, co máme. A kdybych mohla, taky bych šla pracovat jinam, ale ono se s malými dětmi špatně začíná znovu a zvlášť v zemi, kde se mluví jinak. Ale stěhovala bych se hned, kdyby to šlo. To ale můžou tak akorát mladí a svobodní lidé. Rodina opravdu těžko půjde jinam.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 534 [Dalších 514 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.