| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Ambulantní operace

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 56 [Dalších 16 >>]
20.3.2007 13:40:34
O té předkožce mi také nic před operací neřekli. Ale sestřičky se mi po té druhé operaci zmínily, že to tak dělají vždycky, přetáhnou a pročistí. Asi využijí toho, že je dítě v narkóze. Synovi to totiž nešlo přetáhnout vůbec, takže jsem nakonec ráda, že už to má vyřešené. Teď jen musím poctivě přetahovat, aby to zase nesrostlo.
20.3.2007 13:40:30
O té předkožce mi také nic před operací neřekli. Ale sestřičky se mi po té druhé operaci zmínily, že to tak dělají vždycky, přetáhnou a pročistí. Asi využijí toho, že je dítě v narkóze. Synovi to totiž nešlo přetáhnout vůbec, takže jsem nakonec ráda, že už to má vyřešené. Teď jen musím poctivě přetahovat, aby to zase nesrostlo.
Ella
  • 
20.3.2007 12:30:08
ahoj,
dekuji za informace. Synovi je 19 mesicu a zatim jsme objednani pouze na ultvrazvuk, aby se videlo, jak to s tim jednim varletem opravdu je. Pocitove bych byla taky spis pro ambulantni zakrok. Neni mi ale jasne, proc u toho resi i predkozku.
Jitka+BB
  • 
20.3.2007 11:45:41
Taky jsem se divila, že v tom seriálu nemají maminky děti na pokojích, ale pak jsem usoudila, že v tomhle případě je to spíš z praktických důvodů, protože pro ta miminka asi není moc vhodné a jistě ani příjemné, nechávat je tak dlouho při natáčení. Nevím tedy, jak to u filmu chodí, toť jen můj názor:-))
20.3.2007 10:40:51
Ahoj!
Právě jsme operace nesestouplých varlat absolvovali. Museli jsme na dvě, protože syn (nyní 2,5 roku) měl nesestouplá obě varlata. Nemusíš se bát, syn to snášel dobře. První operaci jsme měli taktéž ambulantně, ráno Samuelka operovali a už v jednu nás pustili domů. Druhou operaci jsme měli v jiné nemocnici, kde jsme leželi dva dny. Musím říct, že nám víc vyhovovala první operace, když nás pustili hned domů. Syn byl v domácím prostředí daleko klidnější. Při druhé operaci ihned vstával a plakal, že chce domů. Byl docela problém ho udržet vklidu, naštěstí tam byla televize a to nám pomohlo. Jinak se to hojilo rychle, do týdne už běhal.
Počítej s tím, že mu budou během operace přetahovat předkožku. To potom malého štípe, hlavně během čůrání. Samuelek při tom plakal, ze začátku jsem nevěděla proč, měl potom strach čůrat. Ale bylo to hlavně ten první den, trochu ještě i druhý, ale potom už to bylo dobré.
Tak přeji, ať to malý dobře zvládá!
Ella
  • 
20.3.2007 9:06:00
Dobry den, nemate nekdo zkusenost s operaci nesestoupleho varlete? Jak je operace narocna, jestli se taky muze provadet ambulantne, jak to snaseji deti?
20.3.2007 7:19:22
Pavlíno, mluvíte mi z duše. Když šla do nemocnice má dcerka (tenkrát 18 měsíců, nyní 3,5 roku), automaticky mě tam nechali s ní a mě ani nenapadlo, že by to nemusela být samozřejmost. Rooming v porodnici máme taky. Jaké tedy bylo mé překvapení, když jsem začala sledovat seriál Ordinace v růžové zahradě - tam rooming nemají. Děsně jsem se tomu smála jak jsou ti filmaři hloupí, že si ani nezjistí jak to dnes v porodnicích vypadá. Až před půl rokem jsem začala chodit sem na rodinu a nevycházím z údivu, že ta hloupá a naivní jsem já. :-)
Vlasta
  • 
20.3.2007 6:32:49
Byli jsme rovněž na Budějovické. Mám dojem, že menší zákroky se provádějí v jiné místnosti. U operačního sálku, kde jsme byli my, jsou dva malé předpokojíky.

Hezký den všem

Vlasta
20.3.2007 4:50:44
V Pardubicích jsem naštěstí nikdy neměla problém s tím,že bych se synem nesměla zůstat v nemocnici,přítomnost rodičů je podporována a vítána.Jeden může zůstat normálně s děckem na pokoji,druhý může být celý den.Takže jsme se s manželem odpoledne třeba vystřídali,že já se došla chvíli projít po areálu a on byl se synem.A syn nám ležel jak na dětském tak i na chirurgii,tam je možnost za příplatek pobyt rodičů i u dítěte nad šest let a pokud by měl jít syn na operaci,rozhodně bych to využila a zůstala s ním alespoň první pooperační dny kdy je bolest největší.Ono pobyt v nemocnici a ještě spojený s operací snaší špatně dospělý,natož dítě ať je i v odrostlejším věku.
Velice se mě líbí přístup FN Bulovka ,kde na ortopedii jsou pokud to je možné i matky s většími dětmi,pokud jdou děcka na větší zákrok.Samozřejmě,že je kapacita omezená,ale je to super,že to lze takto provést.
:)
  • 
19.3.2007 23:21:22
ANO, ANO, ANO - já bych nemohla odejít, měla bych z toho noční můru už u prvních dveří... nenechala bych syna nikdy samotného, vyvedla by mě jen policie, jinak by nebylo lidské síly :) a musí nás být víc a víc, aby se začali chovat tak jak mají!!!! Na zapádě je tohle běžná.. koneckonců ani žádný přírodní kmen by nenechal své nemocné dítě samotné... ale u nás? Chce se mi z toho někdy brečet :(
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 56 [Dalších 16 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.