| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O sněhu a slušném vychování

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 245 [Dalších 225 >>]
cizinka1
9.2.2007 20:33:12
Milusko, tak tohle je teda drsne reseni - bud nebo. S uklizenim to jo, to beru, ale laska by nebyl pro mne duvod vyhodit nekoho z domova. Ano, trvala bych na tom, ze to jeho zivot, a jeho zodpovednost (mam prozatim syna) a ze dite bylo by spise jeho starost a potrat jeho vina. Doufam ze docasny citlivy vztah k miminkum mu zustane. Ale kdo jsem abych soudila tak prisne, zebych nechtela se stykat s nezletilym otcem???

Ja spise bych zminila dalsi prostredek prevence, ktery u vsech asi neplati, ale pro moje potomky snad ano:-) ale vedle osvety bych prosazovala ctizadostivost. Kdyz nekdo uvazuje o tom, ze neco by ho v zivote omezit, tak musi mit take pocit, ze v tom jeho zivote je neco, o co by se dalo prijt . No, na mne to urcite fungovalo...

Ale obecne zustavam s liberalkami, pokud laska je nici pevne rozhodnuti, a udelala jsem vse, abych informovala o stinnych strankach veci a delala jsem to cely zivot k veku vhodnymi prostredkami, tak nebudu ji povazovat za trestnou. Jo, a s vnoucem take bych v ramci moznosti pomahala, mam docela silne materske pudy:-).
Lavanda
9.2.2007 17:45:24
Udělejte si čas na sex, alespoň několik hodin denně...
Není to trochu přehnané?
Lassie
  • 
9.2.2007 12:36:50
Je pravda, že je to čím dál větší vyjímkou. Ale přesto - jaký by pak první lásky měly smysl, když už by mladí od začátku věděli, že je to jen dočasné. Naopak - na všech láskách, ať je první, nebo desátá, se mi líbí to nadšení a víra, že to vydrží až do smrti.
9.2.2007 12:29:22
Lassie, přesně tak. Když mám tendence varovat, tak mi moje nejstarší spolehlivě odpoví: a to si myslíš, že když ti to nevyšlo s tátou, že u mne to nemůže být jiné?
Lassie
  • 
9.2.2007 11:55:48
Tak za prvé bych nerada do dítěte hustila, že jeho láska je první, čili dočasná - protože to nemusí být pravda. A za druhé vyhodit dítě z domu je krajní řešení ve vyjímečných případech - a na to,že se jednou vrátí, bych nesázela.
9.2.2007 11:52:35
Miluško, myslíš, že je v našich končinách možné, aby mohly všechny maminky být s dětmi doma do té doby než půjdou do školy? U vás ve Státech je to možné? Myslím z finančního hlediska, aby příjem ženy nechyběl. Ne, děti opravdu nepotřebují drahé hračky, ani denně maso na talíři. Ale něco na tom talíři potřebují... A realita je ta, že na to musí někdo vydělat.
Proto si myslím, že je nutné, aby se každý zařídil podle svých možností. Nezatracuji maminky, které jsou pro být s dětmi co nejdéle doma ani ty, co naopak do práce spěchají... Obě skupiny asi mají své důvody.
Víš, tátův bratranec má vnuka, který se „musel“ v osmnácti ženit. Jeho slečně bylo šestnáct. Je to už nějaká řádka let, manželství vydrželo a vypadá celkem šťastně a spokojeně. Ale to zřejmě měli kliku a jsou v těch 10 %. Děti, které sexují a jsou poučené o antikoncepci si asi také myslí, že se právě JIM nestane, aby antikoncepce selhala. Jo, selhat umí, potvora... Píšeš, sex=dělání dětí. A jak si ho v dospělosti užíváš. Myslíš, že u dospělých, kteří již děti mají a další neplánují toto neplatí? Mně bylo 28, měla jsem dvě dcery, třetí jsem si sice v duchu moc přála, ale manžel nechtěl ani slyšet. A ejhle, selhala antikoncepce. Víš, jaká byla reakce? Jdi na potrat, anebo se rozvedu. I když se nakonec vše urovnalo, jeho prvotní reakce dodnes bolí.
Miluško, ještě mne zarazilo jak píšeš: většinou přinese miminko dcera... to je fakt, většinou se miminka rodí dcerám, že... ale nepotřebuje k tomu náhodou něčího syna?
Víš, pokud by se mým dcerám něco „přihodilo“, vždycky u mne najdou pomocnou ruku. A pochopení.
9.2.2007 11:44:44
Toto, prosím, přeskočte - jak zařídíte, aby se on(ona)nestal rodičem v 18 letech? Díky vaší výchově se, samozřejmě, může chovat zodpovědně a tím šanci na otěhotnění partnerky(otěhotnění své) sníží. Ale neexistuje jediný způsob, jak si 100% pojistit, aby se tak nestalo.

Bohuzel, Lassie, ani ja ani nikdo jiny nedokaze "zaridit" aby se dite nestalo rodicem v 18letech a nemuzeme mit zadne 100% pojisteni.
Muzeme jenom "zacit vysvetlovat" drive, snazit se vychovavat lepe, ucinit sex mene vzacnym. Muzeme dodat detem vice sebevedomi ve smyslu "vsechny uz to maji za sebou a ja jeste ne". Jaky ubohy duvod ke ztrate panenstvi! Tohle muzeme spravnou vychovou temer uplne vyloucit.
Horsi je to, kdyz se totalne a seriozne zamiluji. Jak vsichni dobre vime, takova prvni "laska" temer uplne eliminuje logiku a rozum. Musi vedet, ze to "jen prvni laska" , ze to prejde, ze prijdou dalsi. Musi si uvedomovat, ze je nezrala, ze se cela jeji personalita jeste zmenei, ze neni pripravena k vyberu partnera, ze ten co se ji zda dnes idealni, bude ji za par let k smichu.

Jako male predpubertalni holcice vypravujete: Ted mne milujes, ale za par let mne budes temer nesnaset, pujdu ti na nervy, budes si myslet, ze jsem hloupa a to vsechno prejde a az ti bude pres 20, budeme si zase vyborne rozumnet.
Musite takovych prikladu pouzivat hodne a zahy, aby vam v tom duverovali. Mark Twain to nekde pekne pise - kdyz mu bylo 15, mel jeho otec zastarale nazory, zadny prehled, byl velmi omezeny. A za par let, kdyz s nim opet hovoril, nemohl uverit, jak ten clovek "na sobe pracoval". Najednou byl chytry, moudry a mel prehled.

I male deti tohle dokazou akceptovat. Moje dcera pred par tydny pomahala hlidat 2 male chlapecky jejichz rodice museli odjet. Starsi, Christopher, byl asi treti den velmi smutny a ona se ptala, co mu je. Chris rekl: "Je mi ted moc smutno po mamince. Pujdu do loznice a budu tam trochu plakat. Ale neboj se, za chvili mne to prejde a budu zase v poradku."

Byl svymi rodici na tuto situaci pripraveny. Tedy - svou maminkou.

Verim, ze na spoustu veci se mohou deti pripravit, kdyz zacnete zahy. Od malicka. Mohou se pripravit na citove problemy, mohou se naucit stavet rozum nad city i uprostred nejblaznivejsiho zamilovani. Musi vedet, jak s nimi hormony mohou cloumat a ze je to docasne. Musi se zbavit ruznych mytu. Musi vedet, ze prvni laska je docasna a ze prejde jako chripka.
Musi temer hmatatelne citit, ze je oba rodice velmi miluji.
Mohla bych vysvetlovat a popisovat priklady.
Kdyz byl muj syn na stredni skole, prestal si uklizet pokoj. Byl pozadan jeden den, druhy den, zadny vysledek. Takze treti den jsem rekla: Nebudes mit zitra uklizeno a dvere od tveho pokoje poputuji dolu do garaze a zustanou tam jeste 5 dni po uklizeni. Zadne soukromi. A tak se stalo. Dvere musel odnest do garaze dvakrat. A nenavidel, ze mu vsichni koukali do jeho pokoje. Pak uz bylo vzdycky uklizeno.

Totez s tim sexem. My te moc milujeme a nechceme, aby sis zkazil zivot. Ale kdyz se rozhodnes si ho zkazit, zkazis ho jen sobe a tomu diteti, ne nam. Od nas zadnou pomoc nedostanes. A musi vedet, ze to myslite smrtelne vazne. Musi vedet, ze je to soucast vasi lasky k nemu. Vy jste udelali vse co bylo ve vasich silach, aby uspesne dospel. Nepodarilo se. Ted nezbyva, nez aby ho "zivot naucil". Konec skoly, zadna financni podpora od vas, musi se naucit postarat sam.
A za par let prijde zpet, bude dospela a bude vas milovat.

Pokud si ji nechate doma i s ditetm a budete se o oba starat, pak 1/ bud ji nechate vse delat podle jejiho a nikdy nedospeje a vsichni budou nestastni, hlavne jeji dite, nebo
2/bude vse delat tak jak vy chcete, nikdy se neosamostatni a bude vas nenavidet.

Takze skutecne- Jedina cesta je BUD ANEBO.
Jestli si to chces delat podle sveho, tak si nes nasledky sama, ale bez nas. A vyhodit ji z domu. Jedine tak je sance, ze dospeje a pokud dospeje, tak vse pochopi a obnovi s vami styky a vztah. Za nekolik let!


Lassie
  • 
9.2.2007 10:49:15
Závidím ti tu schopnost být stručná a přitom vystihnout podstatu věci :-)
Lassie
  • 
9.2.2007 10:46:19
Předpokládám, že tato odpověď nebyla určena jen mně- alespoň já jsem se o zastaralých názorech ani o mé prababičce nezmiňovala.
Přesto si myslím, že stále jen teoretizujete, nenavrhla jste žádné praktické řešení - na jednu stranu tvrdíte, že čím později, tím lépe, čím jsou lidé zralejší, tím jsou vztahy pevnější(stručně řečeno) a ve spoustě věcí je s vámi většina diskutujících za jedno - na druhou stranu uznáváte, že zákazy nic nevyřeší. Jak se tedy zachováte, když váš potomek bude mít v 16 letech přítelkyni? Osvěta je samozřejmá, to, že s ním budete věci probírat, také. Toto, prosím, přeskočte - jak zařídíte, aby se on(ona)nestal rodičem v 18 letech? Díky vaší výchově se, samozřejmě, může chovat zodpovědně a tím šanci na otěhotnění partnerky(otěhotnění své) sníží. Ale neexistuje jediný způsob, jak si 100% pojistit, aby se tak nestalo.
9.2.2007 10:43:18
Delani deti = sex.

Jistě, VĚTŠINOU to tak zatím platí. Ale Sex = dělání dětí - to už zas VĚTŠINOU neplatí ;o)
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 245 [Dalších 225 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.