| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Putování medových perníčků

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 24 [Dalších 4 >>]
Kocík, syn 5 a dcera 16 měs.
11.12.2006 22:49:34
Moc jsem se zasmála, pěkný příběh. A co takhle třídění odpadu? U nás běžně máme igelitový pytel s netříděným odpadem, igelitku s plastem, igelitku se sklem a další s papírem. Další s cukrovím, by se asi taky ujala, ale každý by koukal, proč nechrastí, neřinčí sklem, nebo proč nesmrdí jako normální odpadky? A možná bychom přišli na to, že to odpadky nejsou :) Možná bychom na to nepřišli, ale tohle tu postrádám, jsme snad nenormální lidi, co třídí odpad?
zubejda
  • 
11.12.2006 19:44:32
Doufám, že právě tenhel příklad vezme vítr z plachet těm, co tvrdí, že v mnohopočetné rodině to musí vypadat strašlivě a že na ně rodiče nemají čas a ubohé děti rostou jako dříví v lese....alespoň tedy zde opak je pravdou. Přesně tak, chtěla bych vidět nějakého jedináčka, jak ochotně, bez řečí a hlavně sám od sebe dělá takovouhle svou povinnost, chci říci samozřejmost...Též máte můj obdiv!!!
A navíc, taky peču úperníčky, ale z půl kila mouky a mám jich až nad hlavu (já je teda dost složitě zdobím), asi ze dvou kil mouky jich teda muselo být...!!!
11.12.2006 16:39:13
Nádherný sloh, gratuluji ke spisovatelskému talentu.

Ještě v jedné věci Vás obdivuji, a určitě si obdiv zaslouží i Vaše manželka, protože to bude nejspíš společné dílo: tolik ochotných rukou vašich dětí. Jak to tak vidím u nás, vždycky by dítě nad košem překypujícím odpadem tvrdilo, že se tam určitě vejde ještě alespoň "jedna porce", ta, která k zavázání tašky odsoudí toho dalšího... u nás též leží v chodbě občas nějaký pytlík s odpadem, ale právě, jak naschvál, nikdo nemá cestu ven z bytu, nebo, nešťastník, nevšiml si, že vedle dveří něco leží. Proto musíme mít systém jiný, abychom dali jejich rukám -též celkem ochotným- příležitost něco udělat. Takže KLOBOUK DOLŮ!!
MarkétaP + 4 dcerky
11.12.2006 15:55:39
On je to příběh už starší, já ho četla jinde na netu už před nějakou dobou (hledala jsem, co pan Nágl ještě napsal). Ale teď je takový časově aktuální :)
11.12.2006 15:00:25
no vidis! a tos necitil tu vuni z plechu? :-)))
vubec se mi letos nechtelo pect, ale staci jeden kratky clanek a uz citim, ze by to snad slo uz tento tyden :-))) a hlavne ty pernicky!
11.12.2006 14:34:23
Já vím, že spousta činností doma je zautomatizovaných. Ale ta vůně...no, možná byla taška zrovna nějak zakroucená, že to nešlo cítit:-)
Nám se jednou podařilo dvakrát upéct koláčky - prostě jsme vytáhli plech z trouby a dali ho tam znova:-)) Tak jsme měli jeden plech briketek:-)
11.12.2006 13:41:57
vis, vladane, usmala jsem se tvemu vazne minenemu pochybovani nad nevsimavosti maminky (!)...mit tolik deti, tak si toho v tom frmolu nevsimnes taky :-) jsou to cinnosti, ktere delas automaticky, nepremyslis u nich, aby sis usetril cas - bohuzel se to tentokrat vymstilo, ale kdyz nejde o zivot, tak jde o ..., ne?
11.12.2006 13:11:14
No, nechci moc rýpat, ale divím se, že pečlivá matka zavázala igelitovou tašku plnou perníčků. Vždyť to muselo nádherně vonět - že jí to nebylo nápadné:-) Jinak je to poměrně veselý příběh, protože se to nestalo mně. Já napéct perníčky pro třináct lidí a kdyby mi je někdo vyhodil, tak asi vzteky puknu:-)
babi_
11.12.2006 12:41:22
To je z minulých vánoc? Myslela jsem, že že byť pan Nágl píše "uplynulé" vánoce, tak potom vstoupí "vstoupí", to jest ještě nevstoupily..., pak taky "čerstvě nybytá zkušenost" ...no to je jedno.

K tomu, že perníčky vyhodili všichni promyšleně - to si právě myslím, že ne. To, co se stalo, je důkazem záporné stránky navyklých postupů, mašinérií, které jak se jednou rozjedou s nějakým chybným prvkem v počátku, semelou i co nemají... Je to daň za jinak dobře fungující systém. Kdyby měl člověk stále přemýšlet nad vším, co dělá, kontrolovat obsah vyhazované tašky, zamklost zamčených dveří, nakoupenost nakoupeného apod., zblázní se. Taky je to důkaz toho, jak dobré úmysly všech mohou vést perníčky do stoupy...

Doufám, že je odhalili ti bezdomovci a pečouna je mi opravdu líto.
Eva
  • 
11.12.2006 12:08:00
Článeček je opravdu ze života, nám se takhle také ledacos stává, ale zamrzí, když tahle nádherná práce 15-letýho kluka takhle přijde vniveč. Moc by mě zajímalo, jestli jste perníčky pekli i letos a jak to dopadlo. Ale o tom vlastně až po vánocích. Přeji vše nej.

Takhle šikovýho synka jistě leckterá máma závidí :-)
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 24 [Dalších 4 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.