| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Putování medových perníčků

 Celkem 24 názorů.
 Dana,dcera 18.měs. 
  • 

Zasmála jsem se 

(11.12.2006 9:21:14)
a to od srdce.Moc pěkný příběh.Je hezké,jak krásně rodina vyhazuje odpadky (u nás pytel zavazji já,poté se dá ke dveřím a kdo jde první ven,tak ho vyhodí).Ale je škoda těch perníčků,které jsou z cukrovýho snad nejlepší.A také jsem koukala jak pekl petnáctiletý syn!Já žádného takového puberťáka neznám a proto ho chválím. :-))Snad se perníčky příští rok dostanou do té správné pusinky,ale vánoce jste udělali i bezdomovcům.Tak krásné a šťastné (veselé u vás asi jsou)Vanoce.Třeba i bez perníčků :-)
 sarmi 
  • 

detektivka s dobrym koncem 

(11.12.2006 9:27:44)
mily lubosi, tvuj clanek me dojal az do te miry, ze mam chut vyskocit od pocitace a neprodlene dle prilozeneho receptu upect novou igelitku medovych pernicku a poslat je k vam domu :-))) ale chapu, ze by to nebylo ono!
a pokud nektery z bezdomovcu onu tasku skutecne najde, je nadeje, ze dobre skutky (i kdyz nevedome) mate predplaceny minimalne do dalsiho adventu :-)))
stastne a vesele!!!
 Simča, dcery *1988 a 1997 


:o))))) 

(11.12.2006 9:40:03)
Luboši, berte to tak, že jste - ač nevědomky - uělali vánoce několika bezdomovcům.
A je vidět, že si ná výchově dáváte fakt záležet - ńa "koloběh igelitové tašky" jste se už vycvičili skoro dokonale!!!!
Takže přeji tobě i celé rodině krásné vánoce, ať již s perníčky, nebo bez perníčků... To ostatně přeji i ostatním čtenářům, kterým jsi po ránu určitě zvednul náladu tak, jako mně :o))))
 Christianna + 3 kulíšci 


doufám 

(11.12.2006 11:12:35)
Je to hezký příběh a já moc doufám, že perníčky k lidem bez přístřeší vážně doputovaly:.), snad jen Vojty je mi líto, pro to vynaložené úsilí.
 Eva 
  • 

Perníčky 

(11.12.2006 12:08:00)
Článeček je opravdu ze života, nám se takhle také ledacos stává, ale zamrzí, když tahle nádherná práce 15-letýho kluka takhle přijde vniveč. Moc by mě zajímalo, jestli jste perníčky pekli i letos a jak to dopadlo. Ale o tom vlastně až po vánocích. Přeji vše nej.

Takhle šikovýho synka jistě leckterá máma závidí :-)
 babi_ 


Re: Perníčky 

(11.12.2006 12:41:22)
To je z minulých vánoc? Myslela jsem, že že byť pan Nágl píše "uplynulé" vánoce, tak potom vstoupí "vstoupí", to jest ještě nevstoupily..., pak taky "čerstvě nybytá zkušenost" ...no to je jedno.

K tomu, že perníčky vyhodili všichni promyšleně - to si právě myslím, že ne. To, co se stalo, je důkazem záporné stránky navyklých postupů, mašinérií, které jak se jednou rozjedou s nějakým chybným prvkem v počátku, semelou i co nemají... Je to daň za jinak dobře fungující systém. Kdyby měl člověk stále přemýšlet nad vším, co dělá, kontrolovat obsah vyhazované tašky, zamklost zamčených dveří, nakoupenost nakoupeného apod., zblázní se. Taky je to důkaz toho, jak dobré úmysly všech mohou vést perníčky do stoupy...

Doufám, že je odhalili ti bezdomovci a pečouna je mi opravdu líto.
 MarkétaP + 4 dcerky 


Re: Re: Perníčky 

(11.12.2006 15:55:39)
On je to příběh už starší, já ho četla jinde na netu už před nějakou dobou (hledala jsem, co pan Nágl ještě napsal). Ale teď je takový časově aktuální :)
 Vladan 


Perníčky... 

(11.12.2006 13:11:14)
No, nechci moc rýpat, ale divím se, že pečlivá matka zavázala igelitovou tašku plnou perníčků. Vždyť to muselo nádherně vonět - že jí to nebylo nápadné:-) Jinak je to poměrně veselý příběh, protože se to nestalo mně. Já napéct perníčky pro třináct lidí a kdyby mi je někdo vyhodil, tak asi vzteky puknu:-)
 sarmi 


Re: Perníčky... 

(11.12.2006 13:41:57)
vis, vladane, usmala jsem se tvemu vazne minenemu pochybovani nad nevsimavosti maminky (!)...mit tolik deti, tak si toho v tom frmolu nevsimnes taky :-) jsou to cinnosti, ktere delas automaticky, nepremyslis u nich, aby sis usetril cas - bohuzel se to tentokrat vymstilo, ale kdyz nejde o zivot, tak jde o ..., ne?
 Vladan 


Re: Re: Perníčky... 

(11.12.2006 14:34:23)
Já vím, že spousta činností doma je zautomatizovaných. Ale ta vůně...no, možná byla taška zrovna nějak zakroucená, že to nešlo cítit:-)
Nám se jednou podařilo dvakrát upéct koláčky - prostě jsme vytáhli plech z trouby a dali ho tam znova:-)) Tak jsme měli jeden plech briketek:-)
 sarmi 


Re: Re: Re: Perníčky... 

(11.12.2006 15:00:25)
no vidis! a tos necitil tu vuni z plechu? :-)))
vubec se mi letos nechtelo pect, ale staci jeden kratky clanek a uz citim, ze by to snad slo uz tento tyden :-))) a hlavne ty pernicky!
 Kocík, syn 5 a dcera 16 měs. 


Re: Re: Re: Re: Perníčky... 

(11.12.2006 22:59:41)
Při činnosti zavazování igelitky s čímkoliv uvnitř nelze necítit pach z igelitky se linoucí. Ví snad každá mamka, která kdy zavazovala jakoukoliv igelitku s nadílkou od mimi, jakoukoliv věcí vyhozenou z kuchyně atd. Předpokládám, že igelitku musel zavázat někdo jiný než mamča, ta by to určitě cítila. Nebo má nějakou poruchu čuchu nebo co, vůně perníčků, když tu igelitku škrtíš, nelze necítit.
Neberte to jako prudu, ale jako fakt:)
 kiri 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Perníčky... 

(12.12.2006 9:32:01)
Ve vánoční kuchyni plné vůní z pečiva to docela chápu. :-)
 Sissi 
  • 

Re: Perníčky... 

(21.12.2006 11:55:22)
Matka třeba ještě věděla, že jsou to perníčky - a zavázala tašku, aby se nevysypaly. No a za odpadky to považoval až další prvek řetězu :o)
 JiBi* 


vám 

(11.12.2006 16:39:13)
Nádherný sloh, gratuluji ke spisovatelskému talentu.

Ještě v jedné věci Vás obdivuji, a určitě si obdiv zaslouží i Vaše manželka, protože to bude nejspíš společné dílo: tolik ochotných rukou vašich dětí. Jak to tak vidím u nás, vždycky by dítě nad košem překypujícím odpadem tvrdilo, že se tam určitě vejde ještě alespoň "jedna porce", ta, která k zavázání tašky odsoudí toho dalšího... u nás též leží v chodbě občas nějaký pytlík s odpadem, ale právě, jak naschvál, nikdo nemá cestu ven z bytu, nebo, nešťastník, nevšiml si, že vedle dveří něco leží. Proto musíme mít systém jiný, abychom dali jejich rukám -též celkem ochotným- příležitost něco udělat. Takže KLOBOUK DOLŮ!!
 zubejda 
  • 

Re: vám 

(11.12.2006 19:44:32)
Doufám, že právě tenhel příklad vezme vítr z plachet těm, co tvrdí, že v mnohopočetné rodině to musí vypadat strašlivě a že na ně rodiče nemají čas a ubohé děti rostou jako dříví v lese....alespoň tedy zde opak je pravdou. Přesně tak, chtěla bych vidět nějakého jedináčka, jak ochotně, bez řečí a hlavně sám od sebe dělá takovouhle svou povinnost, chci říci samozřejmost...Též máte můj obdiv!!!
A navíc, taky peču úperníčky, ale z půl kila mouky a mám jich až nad hlavu (já je teda dost složitě zdobím), asi ze dvou kil mouky jich teda muselo být...!!!
 Kocík, syn 5 a dcera 16 měs. 


co třídění odpadu? 

(11.12.2006 22:49:34)
Moc jsem se zasmála, pěkný příběh. A co takhle třídění odpadu? U nás běžně máme igelitový pytel s netříděným odpadem, igelitku s plastem, igelitku se sklem a další s papírem. Další s cukrovím, by se asi taky ujala, ale každý by koukal, proč nechrastí, neřinčí sklem, nebo proč nesmrdí jako normální odpadky? A možná bychom přišli na to, že to odpadky nejsou :) Možná bychom na to nepřišli, ale tohle tu postrádám, jsme snad nenormální lidi, co třídí odpad?
 MarkétaP + 4 dcerky 


Re: co třídění odpadu? 

(11.12.2006 23:41:37)
Kocíku, v článku je zmíněno, že i přes pečlivé třídění vyprodukují hodně odpadků. Ani se nedivím :)

A nejsi sama, neboj, my máme taky 2-3x víc tříděného než netříděného.
 Jana a dva skřítci 
  • 

Re: co třídění odpadu? 

(11.12.2006 23:58:44)
Myslím, že u je naprosto normální třídit odpad, tak proč to zbytečně dramtizovat? Nebo se snad také chlubíte s tím, že si denně čistíte zuby? To jsou prostě věci které k životu rozumného moderního člověka prostě patří.
 Hanka 
  • 

Re: Re: co třídění odpadu? 

(13.12.2006 20:09:11)
Nene, díky za příspěvky, že třídíte a pozastavení nad tím, že někdo netřídí. Není to tak samozřejmé, jak si myslíte.

Někdo třídí, protože chce přispět našemu životnímu prostředí, někdo, aby ušetřil za popelnice, což nechci nijak shazovat (také dobrý důvod) a opravdu hodně lidí netřídí - stačí se podívat do normálních popelnic co odpadků k třídění tam je. Takže jako čištění zubů to samozřejmé není (i když možná, že by nám zubaři mohli vyprávět..:-))

Mě mimochodem také při čtení článku také napadlo, do jakého vzdáleného kontejneru a proč se odváží odpadky. Není vlastní poplenice ? Prostě zvědavost.

 Eva, syn 7let 
  • 

pište prosím Vás častěji 

(12.12.2006 13:05:40)
Dobrý den všem a zvláště rodině Náglových,
chtěla bych poprosit pana Nágla o častější příspěvky, protože pouze u nich nedochází k pozdějším ´rozbrojích´v reakcích. Je to příjemné, milé a takové to má být. Mějte se pěkně.
 Beruška9 


třídění a daleký kontejner 

(12.12.2006 14:39:16)
Pane Nágle, Vaše články jsou úsměvné líčení peripetií velké rodiny v totmto světě, mnohdy humorné. Nicméně, u tohtoo článku mně napadly 2 zásadní otázky:

1. vaše veliká rodina určitě vyprodukuje velké množství odpadu, naznačujete, že hodně toho zužitkujeme. Ale ten zbytek, ten netřídíte?

2. Proč odvážíte igelitové pytle autem pryč? Napadá mně pouze, že zřejmě nemáte vlastní popelnici, tedy pokud někomu nepřispíváte na jeho kontejner, vzdálený od vašeho domu?

Jinak pečení a velkým rodinám zdar! A třiďte :-D!
 Henri Ani/Toni/Šíša/Miki 


Re: třídění a daleký kontejner 

(17.12.2006 8:44:26)
Myslím, že Náglovi bydlí někde na kopci, třea k nim nejezdí popeláři a je třeba jim odpadky přiblížit. Ale to jen čerpám z nějaké zmínky ve starším článku ...
 MichaelaSe 


Co dodat 

(14.12.2006 21:53:54)
když mi tečou slzy?

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.