| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Interupce a ten maličký

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 56 [Dalších 36 >>]
JaninaH
3.10.2006 12:13:45
Bibi,
děkuji za to, že jsi přidala do diskuse objektivní pohled na věc.
Věřím, že autorka článku to myslela dobře, že byla filmem opravdu otřesena a chce tu šířit osvětu. Ovšem na druhé straně přece i laik pozná, že embryo, které popisuje, není "mnohem mladší než 12 týdnů", jak autorka uvádí.
Pro mého názoru tento způsob šíření osvěty pomocí polopravd a dezinformací není eticky přijatelný a článek neměl být na hlavní stránce uveřejněný.
J.
3.10.2006 12:12:50
Souhlasím, neznám ženu, která by měla domácí zázemí, pozorného partnera a rozhodla by se pro potrat.Většina z nás jde na potrat z donucení partnetrem, protože třeba chce zachovat už žijícím dětem domov, i když třeba mizerný.Sociální podmínky, nemožnost sehnat hypotéku na bydlení, nemožnost soudů, které neumí donutit otce, aby na své děti platily výživné.Také to, aby výživné odráželo skutečné potřeby dítěte.Neviňte matky, ty toho musí prožít dost, ale naše drahé polovičky z toho vyklouznou jako po másle.Budete argumentovat, že žena může dnes mít antikoncepci a nemusí tedy na potrat. Bohužel, znám mnoho případů, kdy se partneři na miminku domluvili, ale když pak žena otěhotněla, tak partner "vzal zpátečku". Budoucím "otcům" /pokud se jim tak dá říkat/ to pouštějte.
Milada.
3.10.2006 12:08:58
Samozrejme by byly fajnove rekace okoli, napr. ve skole: >

Moje maminka ceka miminko, uz pribrala mnoho kilogramu, ale to miminko neni meho taty, maminku nekdo prepadl v parku, znasilnil ji a tak to miminko, az se narodi, tak odlozime do kojeneckeho ustavu, kde se dostane do bezne rodiny za strasne dlouhou dobu.

Hm hm..
  • 
3.10.2006 12:08:24
Naprostá většina těch, kdo potrat provedli, podstoupili, pomáhali při něm, radili k němu... je poté v zajetí svého zlého činu. Začne jej obhajovat, vyzdvihovat, nabádat k témuž ostatní.
Jen velmi málo lidí dokáže samo sobě přiznat: udělal jsem něco špatného, co nemohu vrátit.
Jen takové přiznání je však osvobozující.
  • 
3.10.2006 12:07:43
Naprostá většina těch, kdo potrat provedli, podstoupili, pomáhali při něm, radili k němu... je poté v zajetí svého zlého činu. Začne jej obhajovat, vyzdvihovat, nabádat k témuž ostatní.
Jen velmi málo lidí dokáže samo sobě přiznat: udělal jsem něco špatného, co nemohu vrátit.
Jen takové přiznání je však osvobozující.
Jitka a dva kluci
  • 
3.10.2006 12:06:28
Troufám si trošku oponovat pokud jde o "šťastné" a spokojené děti,které jsou třeba nemocné nebo v ústavu.Sama mám postižené dítě.Nevím,co bych před lety dělala,kdybych věděla už tenkrát,jaký život čeká celou rodinu,ale hlavně Péťu.Ani já nejsem zastáncem potratů jako nějaké antikoncepční metody,ale odsuzovat je to si netroufnu,nikdy člověk neví,do jaké situace se dostane.
Milada.
3.10.2006 12:04:18
Sylvi,
to je nahodou velmi dobra otazka, nemyslim, ze by tady nekdy na Rodine vubec zaznela a neumim na ni asi vubec odpovedet.

V tuhle chvili mam tenhle nazor: Spise bych sla na potrat, nez bych vysvetlovala svymu uz celkem velkymu diteti, ze mne nekde prepadl cizi clovek, znasilnil mne, tim v mem tele zacal rust mym detem novy sourozenec a ze az se to miminko narodi, necham ho v porodnici.
3.10.2006 12:01:09
no ted jsi me docela dostala...nevim, fakt nevim...ale porad vim, ze interupce pro me neni moznost. (pro me osobne)
Jak tu nekdo psal, da se zvladnout si to mimi nechat i ho mit rad...ja fakt nevim...
Vida
  • 
3.10.2006 11:58:06
Jano,
nemuzu nic jineho, nez s Tvym prispevkem souhlasit.
Neni to davno, musela jsem jit na ukonceni tehotenstvi s dvojcaty. Zacinala jsem mit pocit, ze ta velka bolest pomalu slabne a ja budu moct zase klidneji spat. Po precteni tohoto clanku me asi zase cekaji "pekne " sny, znovu to vsechno zive vidim :(
Moje blbost. Mela jsem to odhadnout jiz podle nadpisu a vubec to necist.
Jen si myslim, ze tech, co musely podstoupit ukonceni tehotensvi z jakehokoliv duvodu, je dost a vytasit tady na ne barvity popis tohoto zakroku je vuci nim nefer. To patri jinam.
3.10.2006 11:56:42
Lano, jen tak čistě teoreticky - jak bys tu adopci vysvětlila svému dítěti, které by vidělo, že u maminky v bříšku je miminko, ale najednou už není ani v bříšku, ani jinde?

S.+++
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 56 [Dalších 36 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.