| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zabila jsem své dítě

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 514 [Dalších 484 >>]
*Lilka*
10.2.2009 20:37:03
Prosím, chtěla bych se jen zeptat,kdo má podobnou zkušenost. V 6tt jsem potratila, dr konstatoval zamlklé těhotenství. Zda se vám podařilo otěhotnět hned další měsíc po tomto? Můj dr říkal, ať to beru jako normální MS, do nemocnice jsem nemusela.
10.2.2009 13:47:29
A ty myslíš,že by se dítěti .....chlapečkovi líbilo,kdyby měl třeba v pubertě prsa??Nebo kdyby chtěl mít rodinu a nemohl??Že by měl nižší iq,byl opožděný??Je vidět,že se ti nikdy nic takového nestalo a bud ráda,jestli máš zdravé děti,protože kdyby ti řekl genetik,že tvůj syn bude mít klinefelterův syndrom,chtěla bych vidět,jak by jsi reagovala
10.2.2009 10:02:40
Ahojky souhlasím s tebou i já minulý týden ukončila bohužel těhotenství díky tomuto syndromu,je mi to sice líto,byla jsem 21tt,ale nač mít postižené dětátko,když mohu mít zdravé.Strašně jsem se bála,ale dokázala jsem to a hned,jak se z toho dostanu,budeme se pokoušet o další,měj se ahoj
10.2.2009 6:57:59
A jaké špatné rozhodnutí myslíš??????Ty by jsi si postižené dítě nechala??
10.2.2009 6:54:33
Jaký bůh???Já jsem byla na přerušení minulý týden,našli klinelfelterův syndrom,to jsem měla dát synovi neplnohodnotný život??Koukat se,jak se mi mění v ženu??Kdo nezažil nepochopí,jestlipak bůh zaplatí složenky...............takový řeči miluju,byla jsem ve 20tt,musela jsem ho porodit a myslíte,že mi bůh pomohl??Ne,nechal mě 4dny v bolestech!!!!!!!!
Lakynka*
5.9.2008 17:35:51
Mumbab: jen nahodou jsem zabrousila do teto diskuze. a jako frazi bych napsala: musim s vami souhlasit", ale to nezni dobre. tudiz velice rada s vami souhlasim:)... napsala jste to krasne.. nerikam, ze je jen jedna dobra volba, samozrejme ze ne, a dikybohu jsou dve moznosti,a je tu ta moznost, zvolit si...... kazda varianta ma sve,sice nemuzeme zit zivot jen tak,aby se meli dobre ti ostatni,ale taky to tak udelat muzeme, muzeme to brat tak, ze vse bude jednodussi a lehci.. nemusime... zalezi pouze na nas samotnych a kazda zvolena varianta je to nejlepsi reseni,nez aby neco skoncilo spatne... kazda varianta je ta spravna,pokud se vsim pocitame, pokud jsme pripraveni na ten a ten zivot-i kdyz verim,ze na tohle se pripravit neda ani omylem... kdyz uz i predstavy vychovavat zdrave dite,kjsou pouze predstavami a skutecnost je nekde jinde....
kazdopadne nikdo by nemel odsuzovat takovehle rozhodnuti... nechapu to, je to jako kdyz dnes kojici maminky odsuzuji nekojici........ ale za kojeni leckdy nemuzeme, ze to nejde... za takovehle rozhodnuti neseme plnou zodpovednost,ale furt je to NASE rozhodnuti a NAS zivot...nikdo jiny se za nas o nemocne dite starat nebude .. nikdo nam na nej neda dostatek potreb....jak finanfnich tak i tech ostatnich...takze asi tak... pardon za dlouhy prispevek,nemohla jsem jen necinne odkliknout na dalsi tema:)
mumbaba
4.9.2008 19:19:35
První příspěvek ode mne není příliš veselý, ale snad trochu utiší výčitky maminky, které odpovídám. Myslím si s plnou vážností, že udělala nelehké, ale správné rozhodnutí, když nepřivedla na svět vědomě dítě, které by mělo jen trápení. Já jsem na výběr nedostala, sice se jednalo o poškození dítěte při předčasném porodu, ne o vrozenou a rozpoznatelnou nemoc, ale celý život celé rodiny jeho příchod na svět ovlivnil. Samozřejmě, že i v jistém smyslu pozitivně, ale dnes, v jeho 32 letech, dávno vím, že bych při vědomí, co jeho čeká a nečeká za život, volila možnost, aby se znovu byl stal andělíčkem. Má dětskou mozkovou obrnu, nemůže chodit, nečte, nepíše, mluví sice vše, ale huhňavě, úroveň psychiky je na cca 12 letech věku dítěte, i když v něčem samozřejmě vyniká. Dcera je starší, zdravá, ale poznamenal ji život v naší rodině svým způsobem tak i tak. Např.se bála rodit normálně, protože nechtěla, aby se jejímu chlapci při porodu zmačkla hlavička, samozřejmě to byla psychická záležitost, ale lékaři to pochopili. Druhé dítě chce porodit stejně.Můj maratón péče o syna zatím nekončí, i když jsme už zkoušeli i chráněné bydlení a osvědčilo se. Po zániku tohoto zařízení začínáme zase znovu, hledáme, a já ve svých šedesáti jsem stále jako "kojící" matka, nemohu dítě na déle opustit. Maminko, nevyčítejte si už nic, děťátku je lépe a vašim malým doma jste zodpovědně zvolila normální život. Ona si dcera také užila dost od dětí s tím, že má "blbého brášku". Věnujte se dětem a tomu malému stačí každý večer poslat vzdušnou pusinku, nic mu už nechybí tam,kde je...
mumbaba
4.9.2008 19:05:12
Zdravím vás všechny, kdo si zde píšete a čtete. Moje dcera je s vámi už celé čtyři roky, od doby, kdy čekala synka, mého prvního vnoučka. Teď čeká druhé, a já, jako zkušenější babička jsem si mezitím začala tykat s internetem, a ráda budu s vámi. Hezký večer.:-)
Miela
  • 
1.5.2008 4:58:11
Vyměnili jí ho v porodnici. Ale protože je zdravé, tak už nepátrala.
Kateřina
  • 
14.12.2007 6:47:37
Přerušení těhotenství v případě vážného poškození plodu považuju za správné. Ovšem co se týče Klineferterova syndromu musím apelovat na to, že 75% mužů s touto nemocí o ní ani neví a dozvědí se jí často až při neúspěšném pokusu o založení rodiny. Jsou neplodní avšak mohou dítě adoptovat nebo si najít partnerku, která už dítě má a žít plnohodnotným životem. Příznaky nemusejí být žádné a pokud ano tak se jedná o poruchu plodnosti a z těch zjevných možná tak kulatější postava a ženštější rysy. Chybějící testosteron se dá doplňovat ... ještě existuje riziko logopedických vad, ale všiměte si kolik lidí např. ráčkuje! Tak tedy nevidím důvod pro přerušení těhotenství. Pravděpodobně by se narodil zcela normální muž byť neplodný - takových je víc a muž tím netrpí tolik jako žena. Tak teda proč?
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 514 [Dalších 484 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.