| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Den otců – dluh dobrým tátům a mužům vůbec

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 56 [Dalších 26 >>]
Rosie
16.6.2006 23:25:35
Dášo, nejde o zastupování, ale o to, že je ochotný to udělat, aniž bych ho požádala. Vždy to samo vyplyne ze situace, prostě vidí sám, kdy je to potřeba. Tím, že mu nedělá problém třeba umýt nádobí, když já věším prádlo, ukazuje dětem, že není potupa pro chlapa dělat práce související s domácností, protože pak můžeme třeba společně jít s dětmi dřív ven. A děti vidí, že táta se umí postavit ke každé práci, ať je to třeba přestavba koupelny, kterou právě manžel dělá nebo jejich společné tajné upečení bábovky, abych to jako nevěděla. A při všem se mu motají pod rukama, protože já nevím čím to je, ale s tátou je každá práce vždycky zábavnější, vždy si u všeho užívají hromadu zábavy ....
Dáša
  • 
16.6.2006 22:32:13
Já sice nemám takového muže, který by mě běžně zastupoval zcela v péči o děti, ale když je zle, je toho schopen. Sice je mnohem přísnější, zato má lepší fantazii a více sportovního ducha, což je pro děti zase něco nového, jinak přínosného. Já po mužích nechci, aby byli stejní, jako ženy, aby dělali stejné věci a stejným způsobem. Mužská energie je jiná a mně to přijde zajímavé. To je to, co nás ženy na nich přitahuje! Kdyby byli stejní, jako my, tak na co bychom je měly? To bychom stejně dobře mohly žít se ženskou... :-)
16.6.2006 22:28:26
Ahoj Meluzíno,
moc ti tvého tátu přeju a tak trochu i závidím, můj táta takový nikdy nebyl, protože to neuměl. Když mu byli tři roky umřela mu maminka a macecha se o něj sice starala, ale bez lásky a on se nenaučil nikdy dávat najevo že má někoho rád, neumí za mnou přijít a alespoň mě za mé úspěchy pochválit, dát ruku kolem ramen, cokoliv... Ale vždycky tady byl a já měla vždy jistotu, že když se mi něco stane, tak tátova pevná ruka to napraví. Neumí vyjadřovat své city a nikdy si s námi neuměl hrát, ale přesto si pořídil 4 děti a svou rodinu miluje nade všechno na světě, vím to, protože to z něj cítím a do dneška ráda vzpomínám na pár okamžiků z dětství, kdy se nás třeba snažil naučit poker a nám to vůbec nešlo (byli jsme moc malí) ale byli jsme šťastní, že u toho táta je. Táta toho nikdy moc nenamluvil, moc nás toho nenaučil a přesto musím říct, že je to MůJ SKVĚLEJ TÁTA, kterého mám opravdu moc ráda.
Teď mám tříměsíční dcerku a z táty je skvělej děda!
Můj manžel je taky skvělej chlap a taky neměl dětství lehký a jak se má táta chovat se teprve pomalu učí, ale já vím, že mé dceři bude tím nejlepším na světě a proto musím říct, že si chlapi svůj DEN zaslouží!
DENISA
  • 
16.6.2006 20:46:35
Nejhorší je, že veškeré svátky, jako je třeba ten den otců či zamilovanosti na Valentýna dnes už slouží jenom k vytřískání peněz obchodníkům. Už dva měsíce před každým svátkem otravují reklamy od rána do večera v televizi, v novinách, prostě všude a snaží se vás předsvědčit, že jestli tatínkovi nekoupíte ke dni otců nové auto nebo diamant velikosti vejce své přítelkyni, tak je prostě nemáte rádi.
Rosie
16.6.2006 19:28:42
Dášo, souhlas. Můj manžel byl schopný a ochotný se postarat o obě děti od narození stejně jako já, dcerku jsem bohužel moc dlouho nekojila, tak u ní se vším všudy. Koupání je už 7 let z 90% tátova záležitost, nedělalo mu problém k nim v noci vstát, přebalit je, dcerce ohřát láhev a synka mi přinést do postele na kojení. Pravidelně jezdil na procházky s kočárkem, abych si oddechla a nemusela jsem mu o to říkat. Prostě mi řekl, ať připravím mladšího, on oblekl starší a vyrazili. Pomáhá mi se vším, co je třeba, ať je to okolo dětí nebo domácnosti. Zrovna mám na stole kytice 9 růží, kterou mi dnes přinesl - nemám svátek, ani narozeniny, ani žádné výročí. Prostě jen tak.
ALe co se svátkú týče - nejsem pro žádný konkrétní svátek. Přijde mi to takové divné, svátek má být přece každý den. To je pak takové vynucené, teď je den, kdy se máme chovat hezky, nosit květiny, být spermuži a superženy, ale zítra už je normální den, tak to na ničem nezáleží... to já moc neuznávám. Opravdu víc mě potěšila ta kytka dneska než kdybych ji dostala v jeden konkrétní k tomu určený den.
16.6.2006 17:47:17
Co to má být? Termín "mateřská" nahradit správným výrazem "rodičovská"??

Mateřská je snad prvních 28 týdnů (maximálně 28, může být i kratší) a rodičovská ten zbytek.. A znamená to, že na mateřskou může jít skutečně jen matka, kdežto na rodičovskou dovolenou oba.. Jestli to chceš změnit, tak asi budeš muset zalobovat u zákonodárců.
16.6.2006 15:11:20
ahojky moc krásně jsi to napsala já sice nemám tak báječnýho tátu ale manžela jo a naše tříletá dcera je jeho sluníčko a moc bych si přála kdyby jednou něco takového taky napsala takže jsem jednoznačně pro aby se slavil svátek otců.
Meluzína
  • 
16.6.2006 14:56:14
Když jsem byla malá, pořád jsem něco vyráběla - dárky. Milovala jsem to a dneska mám pocit, že tím rodiče až příliš terorizovala :o)))
na MDŽ, svátek i narozky (a dost často v mězidobí) jsme s tátou vyráběli společně. Aby si můj výtvor mohla mamka nechat a byl třeba i funkční :o)
Krásné roky....
Meluzína
  • 
16.6.2006 14:44:26
Můj táta...sousloví, které bych chtěla vyslovovat ještě hodně hodně dlouho... Můj táta je ten táta s "T" velkým jako mrakodrap.
Souhlasím (jen) s nadpisem prvního příspěvku. Můj táta by měl mít svátek každý den. On si ho zaslouží. Byl to on, kdo mě naučil kreslit, zpívat, jezdit na kole, plavat, hrát líný tenis, pokoušel se neúspěšně o špl, naučil mě počítat, naučil mě úctu k druhým, naučil mě mít kamarády a mít je ráda...
Je to on, s kým probírám nyní pracovní záležitosti, kdoje mým rádcem, mým kritikem, KDO JE MI ÚPLNĚ VŠÍM.
Pomáhá mi každý den, čte má ještě nevyslovená přání. Nejen mě, i mému manželovi, mé matce, svému okolí. je to opravdový táta, skvělý manžel, můj muž ho jako tchána zbožňuje. Nesmí chybět na žádné oslavě.
Je to ten, kdo kdysi před 30 lety máme ušil a nabatikoval šaty, ušil záclony, udělal nábytek, spravil škodovku, obdělával zahradu. Dne je mu 58let, je v čele velkého změdělského družstva, které díky jeho obrovské dřině prosperuje, staví dům...
a co víc - jednou bude TEN NEJLEPŠÍ DĚDEČEK.
Snad jednou nadejde čas a já mu budu moci vrátit alespoň kousíček toho, co dal a dává on mě.
Taťko, DÍKY!
16.6.2006 14:15:05
mám 4 děti s toho dvě s prvního manželství,které můj nynější manžel vychovává,staršímu synovi byly 2 roky a mladšímu 3 měsíce,manželovi bylo tenkrát 20let a už tenkrát by si ten svátek zasloužil a myslím že takovích super tatínků je víc!!!!
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 56 [Dalších 26 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.