| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Den otců – dluh dobrým tátům a mužům vůbec

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 56 [Dalších 36 >>]
zena v domacnosti
  • 
18.6.2006 19:34:41
tak to nezacnete ani jeden nikdy a v tom pripade to vidim jako pocatek zkazy vaseho manzelstvi/vztahu. Muj manzel neni iniciativni osoba, ale ja jsem vzdy byla, dcera vzdy malovala obrazky pro tatu a vzdy mu to davala - a i kdyz ja jsem obycejne nedostala malovany obrazek od dcery z iniciativy tatovy, tak obcas tu iniciativu ukazal a obrazek jsem prece jen dostala. Ted je dcera vetsi a je iniciativni sama od sebe - dnes vytvorila obrazek pro tatu na kompjutru sama a ja tam pouze neco pridala a to bylo radosti. O to mi slo jako matce. Ukazat diteti, ze v rodine panuje laska. Letos manzel ke dni matek iniciativni nebyl vubec - zadne kvetiny, pranicko ani darecek. Vubec jsem se nezlobila, vsichni tri jsme se objimali hrozne dlouho a davali jsme si pusinky. Proste jsme si udelali pekny den. Minuly tyden mi koupil maly fotacek. Proste mi ukazal, ze me opravdu miluje jindy.
neregistrovana baba
  • 
18.6.2006 19:14:17
souhlasim s vami - moje maminka byla jedna z nich a za otcem jsem zajela kouknout az po 30-ti letech po mamincine smrti. je to skoda, ze nas nechtrela pujcovat, protoze jsme totalne odcizeni lide - hrozne divny pocit... maminak meho otce nahradila chlapem, ktery me tyral, ze by za to byl nadosmrti zavrenej.... souhlasim, ze existuji take zeny, ktere popisujete... je to smutne, ale je to tak... a je v nich spousta zloby... tata totiz mamu podvadel s jinyma zenama a ona to nemohla prekousnout, tak se mu pomstila, ze najela s propagandou svych deti proti tatovi... a vzala si jineho, jeste horsiho - tyrana svych deti a take ji zalejval... no a kdyz to shrnu, tak to nikdy nebyla jeji vina, ale vsech okolo... ja si myslim, ze predevsim mela myslet na sve deti
b+h
  • 
18.6.2006 18:39:46
takhle to vysvetluji manzelovi uz leta letouci. nepotrebuji na den matek kytku, pranicko a darecek - chci vasi lasku po cely muj zivot a to same chci dat ja tobe a to same si navzjem vymenit i s nasi dcerou - lasku za lasku.... na co nam jsou dary v den svatku, kdyz si je muzeme koupit v kteremkoliv dnu v roce a udelat si navzajem radost... mozna na tyto "urcene" dny stejne lobovali byznysmeni v senatu, protoze to videli jako oportunitu vydelat peniz... a lidi to odkyvali jako dobry napad, protoze o utraceni penez nebylo reci..
Věra S. USA
  • 
18.6.2006 18:09:09
Asi tě, Martiku potěší, že v Německu, Holandsku a dalších evropských zemích se tradice Dne tatínků vyvinula právě tím směrem. Je to nejčastější náplň svátku, že se pár tatínků dá dohromady, sbalej děti a vyrazej do přírody, do ZOO nebo třeba na fotbal... Plánují tuhle pánskou jízdu s dětmi mnohdy půl roku dopředu. A tak má "svátek" taky maminka.
V Americe, protože už je grilovací a koupací sezóna, je to spíš o slavení s jídlem a pitím...a opravdu o dárcích a zase dárcích. Ale ne pro všechny.
Je to jako s každým svátkem, je takový, jaký si ho uděláme: Můžeme dárky koupit, nebo je udělat nebo dát kupónovou knížku, aby z toho měl něco delší čas. Třeba na umytí auta, snídani do postele...A věřte, že děti jsou velmi kreativní. A i učitelky ve školce a ve škole. I v různých církevních obcích, kde často pořádají slavnost pro tatínky s dětmi.
O tom neslavení, protože nedělám něco, co se musí, nebo že to někdo zprofanoval, jsme už mnohokrát diskutovali... Je to stejně postavené na hlavu jako komerčnost. Svátky jsou starodávné i moderní rituály, slavnostní zastavení v životě, chvíle společné radosti, když si je takové uděláme...Děti je milují a potřebují pro svůj duševní vývoj. Nemáte nejhezčí vzpomínky v životě právě na takové slavnostní chvíle? Na tajemství chystaných dárků . To , že dáváte také vy jako dítě, a ne jen přijímáte. Článek je právě o tom a ne o nějakém dalším komerčním svátku.
Den tatínků také přispěl svým dílem k té sympatické změně v otcovské roli, o které autorka píše. Zdůraznil jejich úlohu ve výchově dětí. A ty jej slaví stejně nadšeně, jako Den matek, někdy ještě raději, prože to bývá větší legrace, jak už to s tátama bejvá. Věra S.
rowdy
  • 
18.6.2006 15:49:02
To je pěkně hloupé domnívat se že tak to chodí v zahraničí. Kde v zahraničí? V Rusku? V kongu? V USA? Ve Francii? Vždyť lidi jsou všude stejní.
Mě takový názor dost uráží, protože jako přísný abstinent, nekuřák, který věnuje rodině cca 90 procent svého volného času. Bohužel trávím dost času v práci, a kdyby manželka zvládla vydělat tolik peněz jako já, (a kdybych nebyl vázán různými zkouškami, školeními apod.) hned bych šel na rodičovskou. A považuju se za muže, takže takové výkřiky, že muži se u nás špatně chovají beru osobně jako urážku. Moji přátelé se chovají podobně jako já, a kdybych neměl souseda, který je totální hovado, tak bych ani nevěděl o takových "neotcích". Ale bohužel vedle své manželky je ještě velmi slušný člověk (aspoň když je doma on, tak nechodí jejich osmiletá dcera v jedenáct v noci do hospody pro cigarety).
Jde mi jenom o to že tohle generalizování je zrovna tak pitomé, jako řeči tohoto zmíněného manželského páru na mou adresu (parafrázované kolegou jako: Ty nekouříš, nepiješ a věnuješ se rodině? Tak to jsi opravdu divný :D ). Zrovna tak by se dalo říct že ženy u nás jsou užvaněné, intrikánské, peklovyhledávající stvoření,bezohledné, uřvané, denněopilé (to si v žádném případě nemyslím, to jen naše sousedka).
BáraV
  • 
18.6.2006 9:24:51
Souhlasím! Skvěle napsané:). Já nemám ráda ani Vánoce a Velikonoce-taky mi to přijde nesmyslný. Nechápu,co se staví, když je většina lidí nevěřících. Stejně jde jen o to, aby aspoň párkrát do roka obchodníkům stoupla tržba...
Martina, Dita 9m
  • 
17.6.2006 21:14:55
Deniso, naprostý souhlas. Už i tady se mi zdá že některé svátky jsou spíše "prodejního" charakteru než aby něco skutečně oslavovaly. A to taky asi je důvod, proč stále méně lidí dokáže dárek vyrobit, nakreslit nebo prostě natrhat kytky - jde se a něco se koupí. Tak si myslím že návrh který zazněl v článku byl docela fajn - nejedná se o propagaci drahých dárků, ale vyslovení díků, obdivu a udělání malé radosti malým vlastnoručním výtvorem. To je pak v pořádku.
  • 
17.6.2006 15:35:25
Vážím si otců, co se starají dobře o rodinu a nejvíce těch, co vy¨chovávají děti samotní. Můj zeť také sám vychovává tři děti-12,10 a9 let, dělá jim tátu mámu a zvládá to. Pere, žehlí, vaří, peče. Takže před takovými otci smekám.
Xenie
  • 
17.6.2006 11:52:46
Bohužel já znám ze svého okolí hodně mužů,kteří do kategorie dobrý otec rozhodně nespadají.
Otec mé dcery jím také není.A že by se dokázal starat o dítě hned po porodu,chacha.
Dítě přebalil asi 5 krát v životě,nikdy k němu v noci nevstal,naopak si mejdanil a jezdil odpočívat k moři a to navíc je emigrant,takže dítě vidí velmi málo a jak je vidět ani o to nestál,když mu byly vždy přednější radovánky vlastní.Taky to přiznal - když budu kritický,myslím hlavně sám na sebe,abych se měl bájo.
Tahle věta vás opravdu hodně potěší.
Sice to sama víte a tušíte,ale ten druhý vám to nevyvrátí,ale naopak potvrdí,že na prvním místě je on,protože prý "musí žít život".
Těchto příkladů mám řadu,ale je pravda,že v zahraničí jsou muži trochu jiného ražení,tlačí kočárky,skáčou kolem dětí,ale to jsou ti rodilí,ne emigranti.Pro které je přednější pivo,ležet na gauči a koukat na TV.
Pak dopadnete leda tak,že malé dítě křičí v kině,musíte s ním odejít za dveře a tam zůstanete sama s kočárkem 2 hodiny,dokud se otec nedokouká na film.
Že by ho napadlo,co vy tam asi na té chodbě celou dobu děláte?
Kdepak.
Takže Marťánek má bohužel pravdu,nebo kdo to psal.
Jsou skvělí muži,ale není jich většina.
A otcové to samé.
Někteří dobří,ale velká řada špatných.
Vidím to u svých kamarádek,jak dopadly a jaký měli jejich otcové vztah k dětem.
To už nemluvím o mužích,kteří jsou schopni se třeba dvakrát oženit(bigamie)a mít naráz děti se dvěma ženami.To je případ ze současnosti.
17.6.2006 11:36:01
Ahoj Karle scela souhlasím s tím co jsi napsal o babičkách taky máme jednu takovou je to moje tchýně,ta koupí něco málo vnoučatům k narozëninám aby se neřeklo a o hlídání nemůže být ani řeč a den otců by se určitě slavit měl s tím souhlasím.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 56 [Dalších 36 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.