| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Den otců – dluh dobrým tátům a mužům vůbec

 Příspěvky 110 z 56 [Dalších 46 >>]
Petra Neomi
  • 
23.6.2009 18:16:29
Co je na tom, že muž je v rodině stejně důležitý, jako žena, tradičního? Tradiční přístup bohužel byl, že muž je v rodině pánem, ne stejně důležitý jako žena.
  • 
23.6.2009 17:05:01
Tedy: smekám před autorkami těch příspěvků, které nejen existenci svátku otců připouštějí a vítají, ale i před těmi, které ji alespoň zcela nezatracují!
Žena, která dokáže spontánně říci, že muž je v rodině stejně důležitý jako ona, je vzácný úkaz, který dokládá, že ženy, uznávající tradiční hodnoty a rodinný model, ještě existují.
Peťa+ dcera 3 roky
  • 
21.6.2009 15:27:08
S tím tedy nemůžu souhlasit - nevím, proč by měli mít muži a otcové svátek denně... nebo možná tím myslíš takového toho muže, který ač má děti, akorát leží na gauči u fotbalu, dětí si nevšimne a doma nehne rukou. Ten třeba jo a svátek si nezaslouží - ale to existují i ženy, které si nezaslouží svátek matek....
Můj muž si naopak svůj svátek rozhodně zaslouží - dělá doma, co je potřeba, není pro něj problém postavit se k žehlícímu prknu, k dřezu, vynést odpadky, no a hlavně pro naši dcerku je báječný táta a dovede se o ni bez problémů sám postarat - což bude nejspíš tím, že od mala se péče o ní aktivně účastnil a ani takové přebalování pokakánka nebo krmení malé "divé zvěře" kašičkou mu není cizí :-)
Takže my jsme mu dnes s radostí daly dáreček - jeho oblíbenou dobrůtku :-)

A mně se celkově myšlenka svátku otců zamlouvá - když slaví svůj svátek matky a děti, tak proč ne tátové. Myslím, že je dobře, když jsou během roku takové svátky, kdy na sebe vzájemně víc myslíme a je to pěkná příležitost dát si dáreček a říct něco hezkého...
Fanda
  • 
18.6.2007 15:21:27
Nechápu, proč by se měl tvořit konflikt mezi dnem otců a dnem matek (dědů, dětí, babiček, psů a koček), jak vyplývá z některých příspěvků v tomhle fóru. Mám sqělou rodinu a široko daleko mezi mými známými a přáteli - rodiči není žádný krkavčí otec nebo matka. Asi žiju na jiné planetě. Stejně jako by mě nenapadlo říct o ženských, že neuměj uživit rodinu, ani moje žena by neřekla o chlapech, že se neuměji postarat o děti. Obojí už dávno neplatí. A důvody, proč některá manželství s dětmi nefungují, ať hledají oba partneři v sobě a ne v ostatních příslušnících opačného pohlaví.
Rijana
  • 
22.6.2006 12:57:06
To já si stěžovat nemůžu. Můj chlap je dokonalým otcem a musím přiznat, že jsou věci které dělá lépe než já
Petr
  • 
21.6.2006 13:18:36
Myslím si, že důvod oslav dne žen je ten, že ženy nemají tolik uznání za svoji práci jako muži. To je chyba společnosti. Být mámou doma je v dnešní době "podřadné" a reakce na mamateřství se hemží větami "vždyť sis ještě nic neužla", "ty se uvážeš k plotně?" nebo "chudáčku a co kariéra?". Takže Den matek a den žen jou zde určitě na místě.
Tvrzení, že si ale otcové svátek nezaslouží, protože to jsou většinou burani a násilníci odmítám. Většina mužů je zodpovědných a myslím, že si v některých ohledech se ženami moc nezadají. Každý máme své stinné stránky.
Saša, 2/98
  • 
19.6.2006 16:55:46
Už pět let chodím na den matek dávat kytku na hřbitov a shodli jsme se s bratrem, že je to nejhorší den v roce. Na hřbitov chodíme po celý rok, ale v tyhle dny, kdy je všude reklama na den matek - květinářství, časopisy, atd. - to nějak víc bolí. Takže asi tak.
Saša, 2/98
  • 
19.6.2006 16:37:39
Jenomže ono tak docela není na každém z nás jestli bude slavit svátky nebo ne. Mamku už nemám a kdyby nedejbože byl den otců, můj otec by určitě očekával, že mu přijdeme přát, protože on je ten typ, který slaví všechny svátky velmi poctivě a nemůže rozdýchat to, že já nechci slavit nic. Popřát ke dni otců by si v žádném případě nezasloužil, ale jistě by každému na potkání vykládal, jak jsem nevděčná, že jsem mu nepřišla popřát. I proto bych chtěla zrušit svátky, protože my sice neslavíme, ale široké okolí od nás očekává, že jim budeme chodit přát ke kdečemu. Lidé nejsou tolerantní a stále jsme za černé ovce široké rodiny. Nemám problém popřát lidem, které mám ráda, ale bohužel je nějak víc těch, kteří to ode mě očekávají a u kterých bych to ze srdce neudělala.
Panoramka
19.6.2006 11:14:50
Nazory typu - "zrusila bych vsechny svatky" - mi pripadaji fakt zoufale...
Vsechny dobre mamy a dobri tatove si zaslouzi takovy svatek... ale neni to o tom, ze ten urcity den budeme delat veci na povel... Proc? Neni k tomu zadny duvod. Dobra manzelka a matka da najevo svemu manzelovi temer kazdy den, jak si ho vazi... a to plati i obracene. Pokud to tak neni a pokud otec se nezajima o sve deti, neni duvod mu s usmevem na tvari prat "krasny den otcu", ze?
To, ze existuje nejaky svatek, prece neznamena, ze se jim nechame zotrocit...
19.6.2006 8:29:19
Nijak mě nedojímají svátky typu "den otců", "den matek", "sv. Valentýn" ani jako rodina neprožíváme oslavu jmenin (v Čechách dost rozšířenou).
Ale asi než svátky rušit obecně je lepší si z nich vybrat.
V Čechách máme velký problém s tím, že se svátky vážou na politickou konstelaci - viz degradace MDŽ. A většina svátků jako vánoce, velikonoce nebo sv. Valentýn se změnily v nakupovací horečku v obchodech přehlcených nevkusnými "tématickými dárky" či "výzdobou". :-(
Ale jde o to, že "jaký si to uděláš, takový to máš" - nakonec skoro každý den je důvod k oslavě ;-)
 Příspěvky 110 z 56 [Dalších 46 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.