| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak si vdova půjčovala

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 84 [Dalších 64 >>]
  • 
20.6.2006 12:49:13
Společnosti půjčující peníze chtějí na půjčce maximálně vydělat a vždy budou dodržova všechna penále a pokuty v případě opoždění splátek. Každy si musí uvědomit sám, jestli mu ta věc za starosti se splácením stojí nebo se bez ní nějaký čas obejde a ušetří si. Nechápu jak si lidé mohou půjčovat kvůli Vánocům a dovolené. Prostě koupím takový dárek, na který mám a vánoční atmosféra se penězi stejně nekoupí, tu si každý ,musí vytvořit sám v sobě.Dovolenou mám také takovou na jakou si vydělám. Když na ni nemám,tak tam prostě nepojedu.Stejně by mi dělal zbytečné starosti ten dluh, který bych musela splácet a odpočinek z dovolené by byl rázem fuč. Chápu, že na bylení i pořízení auta je nutné si vzít hypotéku či úvěr, na to normální člověk nevydělá. Ale na zbytné věci si půjčovat? Díky ne. Navíc tyto firmy typu Home Credit dostanou veškeré vaše intimní údaje o příjmech a rodiné situaci a je zde nižší záruka oproti bankám, že nebudou zneužity.
  • 
8.6.2006 18:09:02
Děkuju Vám za doplnění mých nedostatečných informací, naštěstí jsem žádný důchod nemusela nikdy dosud vyřizovat (za slovo doživotní se tedy úpřímně omlouvám), takže vím jen to, co mi má kolegyně v práci řekne sama. Ona (jak jistě logicky i ostatní vdovy) řeší riziko odejmutí nároku na důchod tím, že udržuje neformální vztah s mužem, takže má k jejich neoficiálním společným příjmům i ten svůj důchod navíc - narozdíl ode mě, kdy nedostávám po muži vůbec nic a to ani tu jeho část po dovršení mého důchodu. Sirotčí důchod stejně tak, jako i výživné, je pochopitelně pouze do té doby, než dítě dostuduje. Pak Vám právo na OBOJÍ zaniká. To je mi jasné.

Jen Vám chci připomenout, že jsem ve svém minulém příspěvku nikterak nekomentovala a nehodnotila míru bolesti, jíž vdova a její děti musí čelit. Tohle totiž komentář nepotřebuje, protože by podle mě bylo doslova nechutné vůbec něco takového rozebírat. Vycházela jsem jen z HOLÉHO tématu o penězích, které Eva nadhodila a je mi jasné, že vdova ve svém článku si na nedostatek peněz nestěžřovala ale jen rozebírá svou zkušenost s úvěry. Já ovšem reagovala na jinou část z jejího příspěvku, který porušila Eva - i když tak nešťastnou formou.

A ještě pro úplnost, také Vás musím vyvést z omylu. I já ztratila ve svém životě již tři mnou velmi milované bytosti na světě a znám hodnotu života, protože jedna z nich po dobu dvou let velmi velmi trpěla. Nelze penězi měřit bolest, protože já bych musela měřit spíše opak - za ty dva roky, co jsem se o svou ztrácející milovanou bytost starala jsem vydala tolik peněz, že je ani nedokážu a ani nechci počítat....
Věřte, že i já nikomu nepřeji nic podobného, co by musel zažít.
  • 
8.6.2006 17:37:14
Jsem ráda, že se konečně zase bavíme o "něčem". Mluvíte mi z duše, když říkáte, že se cítíte být potrestaná státem či bankami za to, že jste se vdala a máte děti. Přesně tohle totiž jsem pocítila i já od chvíle, kdy jsem se vdala a rozhodla se pro dítě. Do té doby jsem totiž poctivě pracovala 10 let a to paradoxně po celou dobu v jedné naší přední české bance. A i když jsem vydělávala docela dost, přesto mi jakákoliv banka odmítla poskytnout úvěr s tím, že prý pořád nevydělávám dost a jako svobodná nejsem pro ně dostatečnou zároukou pro splácení... k mému údivu ovšem, protože jsem měla plat vysoký a závazky žádné! A tak jsem si nakonec na svůj byt musela vydělat poctivou prací a přitom jsem ještě platila měsíčně státu celkem slušné daně. Pak jsem se vdala a porodila.... a stát mě za to potrestal. Okamžitě mi (jakož to každé ženě) snížili můj měsíční výdělek na směšnou částku mateřské. K mému opětovnému údivu mi i tentokrát banka sdělila, že můj stav VDANÁ (stejně jako Vám) rovněž není pro ně žádnou zárukou pro přiznání nějakého úvěru... navíc teď o to méně, že mám onu směšnou mateřskou místo původního výdělku... Nyní jsem rozvedená, opět zaměstnaná (podotýkám, že po dvouletém úsilovném snažení najít dobrou práci - neboť jako matce bez ohledu na její stav málokdo "slušnou" práci nabídne) a vydělávam podobně jakobych pracovala v bance.... přesto... stav rozvedená je pro banku TAKÉ nedostatečnou zárukou pro poskytnutí úvěru i když již opět mám dostatečnou mzdu.... Z toho usuzuji, že pokud nejste muž s jakýmkoliv stavem ve svém obč.průkazu, pak půjčku nemáte šanci dostat. Takže děkuji Bohu, že mě obdařil natolik dobrými dary a štěstím v životě, že se dokážu o sebe postarat sama.... a jediný, kdo mi bez problému poskytne splátkový kalendář, kde si dokonce mohu vybrat výši splátky dle svého uvážení - je leasing v obchodě, jemuž postačí alespoň to, že pracuji, mám smlouvu na dobu neurčitou a chci si od nich koupit zboží... A tak to taky teď dělám... bohužel ovšem s větším úrokem, než kdybych si za stejnou splátku v bance vypůjčila peníze. Ale nestěžuji si, jen občas pokroutím hlavou nad nesmyslnými požadavky úřadů a bank. A o to víc, když si večer po práci pustím televizi a tam běží jedna reklama za druhou na bankovní i nebankovní RYCHLÉ půjčky, které lze TAAAK SNADNO vyřídit. Ale co... to je holt život a já díkybohu nežiji v hlademtrpící Africe. =o)
7.6.2006 11:57:04
Také mi nechtěli půjčit,když jsem byla ještě nerozvedená. Jenže rozvodové řízení trvalo v mém případě víc jak 3 dlouhé roky nebo možná ještě déle - co se majetkoprávního vyrovnání týče- fuj,raději nevzpomínat! (Né, že by snad šlo v našem případě o nějaký závratný majetek, ale tak rychle se soudí u nás v Ústeckém kraji.)
A potom by mi - coby rozvedené -samoživitelce - asi také tak jako tak sotva půjčili.. A stejně by mi to, co jsem si potřebovala v tu chvíli pořídit na splátky, bylo už po těch 3 letech soudních pří naprosto k ničemu. :O) A dobře že tak! Hnedle v nejbližším okruhu mých známých mám 3 takové případy, (-jinak inteligentní lidi-podotýkám) kteří se také nechali ukecat a upsali se ĎÁBLU - jenž se honosí názvem Home Credit.. - A všichni 3 si až po zaplacení několika splátek drbaly vlasy a nechápali, jak mohli tak naletět? Proč jen se nechali do něčeho takového uvrtat a proč nevěděli dřív, než podepsali, kolik přeplatí?... atd... Teď jim však nezbylo nic jiného, než rychle to splatit, a PRYČ od Home Creditu. Jen v jednom případě ten človíček si vzal od Home Creditu ještě pak i kartu - no a to už OUVEJ !!!... ten se teprv spálil !?! a až pozdě litoval a lituje dodnes.
TAKŽE dobře, že mě tenkrát nechtěli půjčit. Neměla jsem to lehký, ale vdovám s dětmi teda jejich peníze nezávidím. Naopak! To být raději finančně na dně-i s dětma! než stratit milovanou osobu-natož třeba hodného otce dítěte. Minulý měsíc mi zastřelili kamaráda - tátu 5-tiletého klučiny. Peníze ho jeho rodině nevrátí. To je smutný!
likta
  • 
6.6.2006 13:21:42
Ne, nepsala jsem ze své zkušenosti. Já nemám ve zvyku cizí názory a práci vydávat za své (na rozdíl od Tebe). Vyslovuji své názory, sama dokážu napsat maily a zvládla jsem sama i tu diplomku.
6.6.2006 10:31:51
Vážená milá,
já nikde netvrdila, že rozvedené matky to mají lehčí...to je Váš mylný výklad mého článku ( jen tak mimochodem, já jsem ovdovět nechtěla a rozvedení se rozvádějí svým zapřičiněním). Jo a moc by mne zajímalo, kde jste se dozvěděla, že sirotčí a vdovský důchod se nepočítá do příjmů pro výpočet sociálky? Je zajímavé, že mě dávky sociální podpory byly odebrány z toho důvodu, že mé celkové příjmy včetně důchodů jsou vyšší než 1,5 násobek životního minima a nemám na ně tedy nárok. U Vás na sociálce bych teda chtěla být hlášená a pobírat všechny dávky.
asmara
  • 
6.6.2006 9:46:21
jednou jsem si chtěla půjčit od HC a vyplňovala jsem internetový formulář.
Nevěřila jsem vlastním očím!Měl čtyři stránky,na kterých je zajímaly příjmy
a zaměstnavatel nejen můj,ale i manžela,rozloha našeho bytu,zálohy na topení,zda máme auto,televizi atd......připadá mi riskantní poslat po netu moje rodné číslo,natož takovéto údaje o finanční situaci rodiny,když nevím,jaká je ochrana proti zneužití.

Pokud si půjčujete u prodejce,chtějí údajů desetinu,takže internetový formulář jsem zase pěkně zavřela a odešla do prodejny.
Alice
  • 
5.6.2006 20:12:30
Vsechno, co jste napsala je jiste pravda az na to, ze si myslim, ze nemate pravdu v chapani smyslu clanku. Pani "vdova" si vubec nechtela stezovat na nedostatek penez. Je to spise, jak zde uz zaznelo clanek o moznosti vyuziti splatkovych nabidek ruznych financnich spolecnosti a uskalich, s nimiz se lze setkat. Je to jako veskere slevy poskytovane ruznymi spolecnostmi - slevy pro seniory, slevy pro novomanzele, slevy pro ty, co porizuji detske pokojicky..... atd. Bohuzel se s manzelem do zadne kategorie nevejdeme. Slevy jsou pouzivany jen jako marketingovy nastroj a hledaji se pro ne ruzne duvody (nikoliv nezistna pomoc pro chudaky mlade novomanzele :-)). Pripada mi to dost hloupe a nechapu, za co jsem trestana? Ze jsem jiz 4 roky po svatbe? Nebo mam deti, jez nemohou mit baby list pro novorozence? Jedna se jen o vyuziti ruznych moznosti......Tudiz nechapu proc Eve napada pani, ze se ma vlastne bezvadne a vrha cely clanek do tematu "jak se hrozne maji matky rozvedene, samozivitelky". Uprimne receno, kazdy strujce sveho stesti jest. Nepreju nikomu, ze ma dite sam, ale mnohe si to tak preji. Jinym to zase nevyjde a nekdy je spise stesti, ze sli ti dva do sebe.... no a ty, co jim ex partner neplati na deti? Proste maji smulu a jsou tu instituace, jez je maji ochranovat a pomahat jim. Jinym tematem je to, ze to proste nefunguje a ze osud zensky, jez sama pecuje o dite byva leckdy dost nelehky. Ale ani to ji nedava pravo rikat jinym at jsou zticha, ze ona je na tom jeste hur.
To, ze vsichni kritizuji Eve, vyplyva z totalni absence citlivosti s jakou se zhostila sve odpovedi. Ale o ni se tu uz nejedna, sdelovat ji, co si myslim je vice nez zbytecne, nebot si o ni nemyslim nic. Snad jen to, ze zbytecne odklonila zajem od celkem zajimaveho tematu, coz je skoda.Daleko zajimavejsi nez cist reakce na chovani mloka, by bylo dozvedet se, jak treba muzu jako zena na MD se zajistenym postavenim, penezi na konte, zazadat o uver. Vzdyt uver neni jen pro preklenuti platebni neschopnosti, ale jako financni nastroj. I kdyz danou sumu mam, muze pro me byt v dane chvili vyhodnejsi uveru pouzit.....ale ja jsem diskriminovana. Manzel rozhodne nema cas zabyvat se "papiry", ale za to nas dostatecne zajisti. Ja zase onen uver nedostanu jakozto osoba na MD, tudiz v soucasne dobe bez dostatecneho prijmu.

5.6.2006 13:25:23
Je to již sice víc než 10 let, co mi v zimě přestalo jít topení a neměla jsem honem 50.000 Kč na nové, ale s údivem jsem zjistila, že mi půjčí v mém pohledu "socialistická Česká spořitelna" Dokonce jsem mohla úvěr splatit bez jakéhokoliv poplatku navíc už půl roku po uzavření smlouvy a ne až po 4 letech. Super!
Marcela, 2 děti
  • 
5.6.2006 10:58:10
Po přečtení tohoto článku jsem si vzpomněla na situaci, do které se dostal můj manžel, soukromý zemědělec, když se snažil získat půjčku od GE Money Bank. Tato banka se chlubí svým vstřícným postojem k jinak bankami nepříliš vítaným klientům - zemědělcům. Ačkoliv můj muž splňoval všechny požadavky banky pro poskytnutí úvěr a řádně splácí další své závazky včetně leasingů, banka mu odmítla úvěr poskytnout. Proč? Nemáme doma pevnou linku! Pravidelné placení telefonních poplatků za pevnou linku je totiž podle GE hlavním důkazem solidnosti a solventnosti klienta (už je fuk, že máte dva mobily, za které se také platí, platíte inkaso, splácíte úvěr a leasingy, příjmy z podnikání jsou dostatečné a manželka je trvale zaměstnaná). Úvěr jsme tedy nezískali a podle mě tady existuje jediná rada: jít jinam, výběr je široký.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 84 [Dalších 64 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.