| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Velikonoční pondělí na pohotovosti

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 214 [Dalších 194 >>]
8.5.2006 0:06:18
Na druhou stranu, Ivule, je lepší, když se klient nebo kdokoliv jiný omluví, než když Tě seřve na dvě doby, no ne?:o))) Ale je asi fakt, že "správný" by byl "kompromis" - ani nadřazenost nebo nafoukanost, ani podřízenost a malé sebevědomí. Prostě "znát svou cenu", slušně požádat, ale neomlouvat se za věci, které jsou povinností daného partnera, že? Nevím, je-li to "český fenomén", ale je to asi projev malého sebevědomí:-( Nikoho ovšem nekritizuju, já mám sebevědomí taky kolikrát na nule:-(
7.5.2006 23:03:05
Maceško,
on je spíš český fenomén se omlouvat všude a za všechno, ať je k tomu důvod nebo není. Mně se kolikrát také omluví klient za to, že mě "musí obtěžovat" (v mé pracovní době) na mobilu, přitom moc dobře ví, že mu tu telefonickou radu naúčtuju (či-li si ten můj čas, který mu věnuju, kupuje)..
gaba
  • 
7.5.2006 21:39:30
No jo tohle je sice pravda, ale nema to vubec nic spolecneho s pripadem pani Pavly, protoze ona podle sveho svedomi udelala to nejlepsi. A v tomhle prave vezi ten problem, lekari uz apriori vidi vsechny pacienty pohotovosti, jako ty, kteri jen zneuzivaji naseho socialniho zdravotnickeho systemu, ale takoveto generalizovani prinasi neprijemne zazitky...
7.5.2006 16:51:56
Maceško-škoda že tě nemůžou naklonovat-hned by bylo lépe,kdyby aspon většina lékařů myslela jako ty.díky
7.5.2006 16:45:04
Jirko-vím že to sem nepatří,ale s tím porodem v Pardubicích si mě moc potěšil-že tam jsou milí,protože mě to ted taky každou chvíli čeká a jsem ráda že je chválíš,hned mi je líp.díky.
fialička
  • 
7.5.2006 12:34:12
kdyš vás taková práce nebaví tak ji nemáte dělat doktoři jsou od toho aby pomáhali lidem a ne si na ně vylévali zlost kvůli malým platům nebo práci na pohotovosti. Takový doktor který nemá kladný přístup ke své práci a dělá ji s nechudí by měl ji ke kravám a ne se starat o nemocné lidi na toš tak o děti. Sami jste si takovou práci vybrali nikdo vás nenutil.
Tinula
  • 
5.5.2006 8:59:10
Zmínka o návštěvě u švadleny mi nedala...Byla jsem na vyšetření štítné žlázy. A nedopadlo to nijak slavně. Vystresovaná jsem odevzdávala výsledky ultrazvuku sestře se zdvořilým dotazem, zda mohu mluvit s paní doktorkou, protože bych ráda věděla, co mne čeká. Nebyla jsem vpuštěna. Takže jsem před nemocnicí vytočila telefon a paní doktorce zavolala. Sdělila mi - telefonicky !!!! - že musím na operaci a že si mám vybrat sama zařízení, kde mi zákrok provedou!!!! Jenže sakryš, hned radikální řešení??? nejde to léčit???? co mi vlastně je???? takže jsem si domluvila návštěvu jinde, v jiném městě...když jsem si šla pro dokumentaci, tak jsem se dozvěděla od milé lékařky, že jsem potížistka, že mi už nic neřekne (už???!!!) a jak by mi bylo, kdybych byla švadlena a zákaznice, která si u mne zadala ušití šatů, pak u jiných švadlen konzultovala střih, látku a nitě. Jinak, šťastný konec se zatím nekoná, na operaci musím, ale přístup toho druhého "krejčího" je diametrálně odlišný! Trpělivě vysvětluje vysvětluje vysvětluje... vždyť tyhle šaty - zdraví - jsou z hrozně křehoučké látky. Nedejme se!!! Nakonec tu vlastní odpovědnost za sebe a za naše děti z nás nikdo neodpáře!
4.5.2006 22:23:42
Myslim, holky, ze tahle diskuse se posunula uplne nekam jinam, nez kam smeroval clanek.

V clanku (dle myho) slo pouze o SLUSNOST. A ta by mela byt vsude. Ja jako pacient nepotrebuji, aby se na mne doktor zubil. Ja (nemusi to vyzadovat kazdy) CHCI vedet, co se mnou je, jak se to muze vyvijet a jak se nemoci mam zbavit. A ne aby me doktor prehlizel... jak to bylo v clanku.

Ja mela podobnou zkusenost, kdyz jsem jela do porodnice s druhym klukem. Prijeli jsme tam v pul jedne v noci. Kontrakce po 2 minutach a opravdu silne. A sestra na prijmu: no, tak uz se svliknete, doktor uz je v ordinaci, nebude tady prece cekat celou noc... A ja se rozbrecela jak mala holka a ne mama (tehdy skoro) od dvou deti...
Ráchel, 3 děti
  • 
4.5.2006 19:44:44
nenech si to líbit a stěžuj si u doktora!
hanko
  • 
4.5.2006 13:54:25
Milá Katko,
časy feudalismu jsou již naštěstí za náma, takže ani já, ani jiný lékař Vám NESLOUŽÍME, max. Vám můžeme podat pomocnou ruku.Nemoci nechodí po horách, ale po lidech, někdo má větší, někdo má menší smůlu v průběhu i v důsledcích daného onemocnění. A že za špatné průběhy můžou jen doktoři??? To si asi nemyslí ani intelektově hendikepovaní spoluobčané...
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 214 [Dalších 194 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.