| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodič s kočárkem - má právo na život?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 345 [Dalších 325 >>]
  • 
6.3.2006 10:23:42
ím, že jste se musela cítit vůči invalidům diskriminovaná.Ale dozorčí vám dal špatné informace.V některých stanicích jsou jen nákladní výtahy.Jejich používání jinými osobami, než zaměstnanci metra ,je velmi omezeno.Invalidé, pro ktreré byla učiněna vyjímka nemohou sami tento výtah používat.Musí být v doprovodu osoby, která má průkazku o prodělaném školení o obsluze nákladních výtahů.Takže pokud invalida cestuje sám,
dostává se bohužel do neřešitelných situací.Pokud jste měla vůči vozíčkářům v té situaci negativní pocit, doufám, že toto vysvětlení ho vymazalo.Jana
5.3.2006 23:33:46
Když já nechápu, jak ho mám postavit šikmo :o) A hlavně pokud nemám kolečka v rovině, tak mi dítě v korbičce jezdí dolů. Ono ne že bych se bála, že vypadne, ale prostě mi nepřijde kdovíjak úžasné, že se třeba novorozeně tu zareje hlavičkou do korbičky, tu si o spodní hranu korbičky "poskladá nohy" a nasedne na ni zadkem... Přesně tohle mi dítě dělalo i na pitomých vyšších obrubnících a byl to jeden z důvodů, proč jsem radši nosila dítě v šátku a v kočárku jenom převážela krámy pro starší holčiny. Ono teď s fusakem to není aktuální, ale když si vzpomenu na léto, kdy v korbičce jenom tak na pleně leželo mimčo jenom tak přikryté další plenou, nikde žádné "vycpávky", které by popojíždění zabráznily...

No nic, asi jsem natvrdlá, možná když se na to vyspím, tak pochopím :o)

S.+++
5.3.2006 23:21:26
Sylvie,
když ten kočár stojí šikmo, tak to skutečně funguje - nesjede a dítě nevyklopíš (pokud se teda samo nepokouší vyskočit :-))). Fakt to mám vyzkoušené, a mnohokrát. Jezdila jsem takhle s pěti dětma (včetně sestry mladší o 19 let). Stačí zespoda trošku podpírat držadlo.
5.3.2006 22:56:51
Lído, teď tu budu za blbce, ale jak mám teda kočár po eskalátorech vozit?

Nepokoušíš se náhodou držet ten kočár tak, aby byla kolečka ve stejné úrovni? Pak je to samozřejmě záležitost pro vzpěrače, zvlášť u větších dětí. Ale kočár stojící na schodech "šikmo" je v zásadě v rovnovážné poloze, sám se nepřevrátí.

Samozřejmě, že vyrovnávám kolečka do stejné úrovně - jak jinak mám kočár na schody narvat a nevyklopit dítě? Jak šikmo? Já to nechápu (teda naštěstí se s kočárem na eskalátory dostávám opravdu výjimečně a toliko v doprovodu mého otce - bez něj používám šátek, se kterým jsem plně spokojená - ale i tak by mě zajímalo, jak teda mám s tím krámem po schodech jezdit?)

S.+++
Petra
  • 
5.3.2006 18:11:27
Vy máte starosti!!!!!Důchodci jsou (většina,ne všichni,ale minimálně 85%) nepříjemní a věčně zabručení!!!A je mi jedno proč,já mám taky svůj život se strastmi a problémy,jako každý!!!)Tak nazdar...
Roman, 3 děti
  • 
5.3.2006 10:48:57
Je mi 33, takže už asi věkově spadám do té neochotné a arogangní sociální skupiny... Přesto považuju pomoc maminkám s kočárky (m. s k.) za jednu ze zásadních věcí. Když vidím, že m. s k. nastupuje nebo vystupuje, vždycky nabídnu pomoc, pokud o ni již nepožádala nebo ji tuto pomoc nenabídl nikdo dříve než já. A nedělám to až od té doby, co mám děti, dělal jsem to tak vždycky.
Pokaždé mě překvapí (ale samozřejmě jako muže-ješitu i potěší), když m. s k. bouřlivě děkuje a vysvětluje mi, že se s takovým přístupem často nesetkává. Když vidím maminky, které rezignovaly a raději nosí hluboké kočárky do (kamenných) schodů, je mi líto, že se takto vyvíjí naše česká společnost.
To, že pomohou spíše školou povinní mladí lidé, bych rád chápal jako příslib nové, lepší generace. Jisté však je, že generace starší, morálně zdevastované komoušským režimem, vůbec nevědí, co je to etika, a nepomůžou jim k tomu žádné revoluce ani sebevětší míra svobody. Nepomoct m. s k. nebo neuvolnit místo těhotné ženě je zhovadilost!
3.3.2006 15:09:44
Markéto, nemíchej do toho nějakou "zesláblost porodem". Vozila jsem kočár přesně tím způsobem, jak to Bob doporučuje. A to jsem měla těžkou libertu, a sama něco mezi 45 a 50 kily.
Nepokoušíš se náhodou držet ten kočár tak, aby byla kolečka ve stejné úrovni? Pak je to samozřejmě záležitost pro vzpěrače, zvlášť u větších dětí. Ale kočár stojící na schodech "šikmo" je v zásadě v rovnovážné poloze, sám se nepřevrátí. Zkus si nakreslit, kde ta věc má těžiště. :-) Tudíž stačí jen jemně přidržovat, není k tomu potřeba prakticky žádná síla.
Marketa
  • 
3.3.2006 14:48:24
Jinak jsem zapomela napsat, ze jinak se veze kocarek muzum a jinak zenam zeslablym porodem!!!!!!! Takze Bobe pokud jsui fakt muzsky, tak nedsuzuj nas, zeny (viz. dalsi reakce), ze myslime na sebe a stojime za kocarkem, abychom zachranily sebe! Uvedom si, ze pokud spadne matka v jakekoliv pozici, spadne zakonite i kocar.
Marketa
  • 
3.3.2006 14:45:07
Tak to se lehce rekne, ale hur dela. Zkousela jsem to a jiz nikdy vice!!! Muzu byt rada, ze jsme se i s dcerou nezabily. Musim byt nad kocarkem ..a to mluvim o golgovych holich...s klasickym velkym kocarkem nemam nejmensi sanci. Zkousela jsem to za pomoci manzela a nedokazu drzet kocar a jeste sebe...proste padam. Pokud bych byla pod kocarkem...nezvladnu balanc a tiha kocarku me prevalcuje.

Stejne vubec nechapu jak je vubec mozne, ze v roce 2006 jsou prestupni stanice v metru bez vytahu pro vozickare a kocarky!!!! Jeden vytah z trasy C Muzeum nic nezachrani. Mustek a Florenc je naprosto sileny.
Dana
  • 
3.3.2006 13:13:50
40 kilo??? To neváží ani pro dvojčata!
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 345 [Dalších 325 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.