| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč se krávy a býci navzájem olizují

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 68 [Dalších 38 >>]
veronika, Martínek 11/00, Tomášek 4/03
  • 
14.2.2006 9:14:50
ahoj všichni
Krtka a maminku jsem dobrovolně koupila když jsem byla v 6. měsíci, aby starší věděl, co se vlastně děje. Bratr, bezdětný, skoro 30tiletý, se hezky červenal, když knížkou listoval. A nebyl sám, kdo reagoval podobně.
Já jsem knížku využila na obrázky. Ve dvou letech by asi čtený text nevstřebal syn tak, jak moje povídání. A tak jsem mohla říkat, co jsem považovala za vhodné. Například jsem úplně vypustila bolest při porodu. Aby se na brášku pak nezlobil. Jediným problémem pak bylo, že jsem mu to musela "číst" vždycky stejně, a proto jenom já.
Před klukama se nemilujeme, ale i o tom si s nima povídám. Taky mají rádi, když se s něma koupu, takže se pochopitelně ptali, kde mám pinďourka, ale pochopili, že vypadám jinak než tatínek, že na ulici prostě poznají chlapa od ženské, i kluka od holky, a že toto je jen další rozdíl. Holky a paní mají dírku, do které se vejde pinďourek, ale to až u dospělých. A tak se dostane semínko... A hlavně jsem vysvětlila, že mít mimi není jenom tak, kdy se zachce. 6e je to složité, něž z oplodněného vajíčka vznikne a pak aby bylo zdravé. A rodinné problémy, jako nedařící se mimi u jednoho bratra a holčička, která umřela pár hodin po porodu u druhého bratra, pak pochopí daleko snadněji. Protože, bohužel, musí se mluvit o všem.
Omlouvám se, že jsem se rozepsala. Ale chtěla bych, aby se rodiče s dětmi nestyděli mluvit. Dokud jsou malí a nestydí se, proč se máme stydět my?
Veronika
Hana
  • 
13.2.2006 17:14:27
No, není to špatné, jenom já určitě nebudu dětem vykládat, že porod je jako operace - můj porod operací nebyl, rodila jsem vkleče na žíněnce, doktor nepomáhal ani náhodou, dokonce tam ani nebyl - jen asistentka mi hladila bolavá záda... Prostě jsem si nepřipadla odoperovaná a nikdo mi pomáhat nemusel, rodila jsem sama a jediné lékařské co jsem potřebovala byla nit na jeden steh po natržení hráze!
Eva
  • 
13.2.2006 13:41:31
TO děláme někdy ráno(pustíme dětem tv) nebo zamčení v koupelně. I když posledně na nás syn klepal se slovy: "mami co to tam nafukuješ?"
Jan
  • 
13.2.2006 13:28:55
že na Boba vůbec reaguješ, je to takový ten, co rozumově zamrzl v pubertálním věku a nedostane se dál.
LU,2děti
  • 
13.2.2006 8:52:23
Tohle jsme měli snadné- jsme téměř na vesnici a kolem se dá vidět spousta savců- koťata, štěňata, kůzlata, křečíci...Od malinka kluk ví, že každé mládě (savců) má mléko od maminky. Až později chtěl vědět, proč to tak je. Tak jsem mu řekla něco o hormonech.(to už chodil do školy)
Takže moje odpověď by byla- "Nejsem kráva, ale savec a ty taky" :-)
LU,2děti
  • 
13.2.2006 8:47:15
Přesně- říkala jsem mu toho spousta, odpovědím se nevyhýbám (když jsou otázky), ale přijde mi, že je mu to všechno fuk. Krtek a maminka jsme samozřejmě absolvovali v předškolním věku. A to stylem, že jsme to přečetli tak dvakrát a konec. Na první pohled to v něm dojmy nezanechalo. Asi bude jako můj muž- ten si do osmnácti hrál s vláčky, pak potkal mě a teď máme dvě děti. Prý ho jako malého téma sexu nezajímalo. Že by se i tohle dědilo :-) Spíš mě šokuje otázkami typu co je to alela, jak je to s chromozomy,...
Líza
13.2.2006 8:22:54
Na Šumavě, ale s anténou :-)
Dana
  • 
12.2.2006 21:44:25
Obávám se, že já jsem ta slova neznala ani v deseti...
Milada.
12.2.2006 19:39:27
Ty uz jsi tady?
Líza
12.2.2006 19:38:01
Boďko, kdepak. Dcera má spoustu informací o způsobech řešení situací, které neschvaluju, včetně citového vydírání.
Ale nebudu jí je podávat v jednoduchém příběhu,k jehož hrdina je podáván jako vzor k identifikaci - a to krtkovi hrdinové jsou.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 68 [Dalších 38 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.