| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak přežít samostatné stolování dětí

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 96 [Dalších 76 >>]
Lucka, Petřík 29 měsíců
  • 
10.3.2006 14:35:47
Já jsem kojila jen 2 měsíce. Pak mi malý začal neprospívat a u kojení se začal vztekat a nechtěl už sát. Tak jsme přešli na umělou výživu pro alergiky (máme možnou dispozici po tátovi).
Malej asi nikdy neměl dost, tak nám doktor radil, tak mu zkuste dát víc. Tak jsme přidávali a malý se spravoval. Pak už nastoupili příkrmy.
Musím podotknout, že mi Petík papkal pěkně od první lžičky. Vyvařovala jsem mu vzlášť a bezlepkově do 1 roku věku.
I teď si dávám pozor na nevhodné potraviny, koření aj.
Bude nám 2,5 roku a až teď Peťku učím papkat samotného lžičkou. Neměla bych na to ty nervy,uklízet kolem poházené jídlo, tak jsem počkala.
Malýho to moc baví a jde mu to.
Článek má v něčem pravdu, v jiném je přitažený za pačesy.
Jsem ale ráda, že patřím mezi ty šťastnější maminky, které dětičky nemusí do jídla nutit a honit je po bytě.
8.3.2006 7:58:31
Mno, třeba jí neochucený jídlo nechutná :-) Víš, že MM je sladký? To moje chutnalo jako kravský mlíko s cukrem, tak se nedivim, že ho děti nechtějí měnit za něco neochucenýho.
Peggy
  • 
8.3.2006 1:35:55
Kamenovat Tě nebudu, jen podotknu že vyvářím z biozeleniny od 7.měsíce, sůl ani cukr jsem nepoužila doteď(malé je 13 měs.),výživu ve skle jsem koupila za celou tu dobu 2x (fuj,nechutnala jí), cukrovinky a čoko nedávám a telenovely nesnáším - a přes to všechno s jídlem bojujeme a prsíčko miluje:-)
Peggy
  • 
8.3.2006 0:39:45
Ahoj,

sice nemám radu ale budiž Ti útěchou že jsme na tom NAPROSTO stejně - malé je 13 měsíců, noční kojení přesně jak popisuješ a rovněž tak i jídlo přes den - stohy knížek, hraček, předmětů na upoutanou a otázek "kdepak je.... (cokoliv) - ve chvíli kdy se zamyslí totiž zapomene zuřivě vrtět hlavou a otevře pusu:-)) V židličce neposedí, přes dva popruhy se pořád dere ven. Všechny ty rady v knížkách mě taky dostávají - nedat jí a necpat to do ní tak zas můžu začít "plně kojit" a od prsa ji nedostanu...A nepřibere mi ani deko. Doufám, že ji to časem přejde ale občas mi tečou nervy.
Dana, Kubík 10měs.
  • 
28.2.2006 12:58:58
Náš Kubík (10měs.) baští dobře, někdy nejsem schopná poznat, kdy má dost, protože na lžičku vždycky otevře pusinku. Zatím velkou snahu chytit si lžičku do ruky nemá, pro něj je to jenom hra (všechno ze stoličky okamžitě hází na zem - lžičku, plenu, odstrkuje mou ruku a pak se kouká, kam to spadlo).
Ale nevím, jak mám začít s "pevnějším" jídlem. Má dispozice k alergii, takže máme nakázáno od alergoložky do roka bezlepkově a žádné syrové ovoce (kromě banánu) a zeleninu. S tím ovocem to tak nedodržuji, už jsme vyzkoušeli nastrouhané jablíčko a zatím dobrý.
Ale nechci mu dávat rohlík ani piškoty. Zkusili jsme kukučičné křupky (složení pouze kukuřičná mouka a voda), ale ty se mu v pusince lepí na patro, takže po prvním pokusu odmítá všechno, co bych mu chtěla dát do pusinky a nebylo to na lžičce. Normálně všechny hračky a věci, co dostane do ruky "ochutnává", ale křupku v ruce rozmačkal a rozdrobil, když jsme tedy ten rohlík zkusili, tak to samé a když jsem mu (ze zvědavosti co bude dělat) dala sušenku, dával mi ji do pusy, dokud jsem ji nesnědla sama (a byla to pro něj děsná legrace...).
Kousek křupky mi sní ze lžičky, až když mu ji dám spolu s kaší (ale tam se rozmočí, takže zase nic ke kousání). Zeleninové kaše už mu také nemixuji úplně doměkka, brambor je rozmačkaný tak, aby tam kousky byly, ale zdá se mi, že to většinou spolkne bez kousání...
Nemáte někdo podobné zkušenosti?
MarkétaP + 4 dcerky
16.2.2006 9:00:35
Renato, nevím, jestli ti to pomůže, měla jsem malinko jinou situaci (dcera vážila v půl roce ne 6,5, ale 8,5kg, takže "jí neubylo"), ale příkrmy taky docela dlouho bojkotovala. Pomohlo mi: večerní zavedení kaše, do které jsem jí míchala ovoce a zeleninu (kaše jí jela, tak jsem jí dlouho maskovala jiné chuti, dostávala zejména kukuřično-pohankovou), zavedení masa (asi v 9-10 měšících, zbožňovala ožužlávat kuřecí kost a maso jí fakt jelo) a zejména ukončení nočního kojení (první dostala až v 5-6 ráno, jinak se prostě přes noc dokrmila a neměla přes den potřebu jíst). Dneska mi tyhle starosti přijdou strašně vzdálené, protože dítě se s gustem nacpává naprosto čímkoli :)
Renca, dcera 11mesicu
  • 
16.2.2006 8:31:10
Ahoj. Zkusim to s tim nenucenim. Uz jsem zacala dneska rano. Dcera snedla jednu lzicku hruskove presnidavky a malicko si ukousla chleba s maslem. Nechala jsem ji v zidlicce sedet asi 30minut, pak jsem ji nakojila, ale ani toho moc nechtela. (V noci jsem naposledy kojila ve 3rano, snidane byla v 8). Uvidime co obed. Lepsi to asi nebude, ale zarekla jsem se, ze driv jak za 3hodiny nic nebude, tak jsem zvedava, jestli to vydrzim. S tim jidlem, nabizet misto kojeni - to delam uz dlouho, kojim az po jidle, nejen aby se dojedla, ale taky protoze nechce pit, tak aby mela nejake tekutiny.
16.2.2006 0:10:56
Přečetla jsem všechny příspěvky až sem a chci přispět s tím, že mám doma zarytého NEjedlíka. Všechno výše popsané jsem zkoušela minimálně 100 a víckrát a to vaše "však nejez, neubyde, hlad tě donutí".... mě "pobavilo"... můj syn to totiž ve 27 měsících řeší tím, že se v noci nejmíň tak třikrát budí, srdceryvně pláče a dožaduje se mlíka (kojila jsem do 13ti měsíců). Takže já se snažím vysvětlovat, že je noc a v noci se spinká, konejšit, ale vydržela byste to některá Xkrát za noc Xdní v týdnu :-O? Jo a ještě to znamená, že dál spí akorát se mnou v posteli... Takže když přece jen přes den do něj něco "dostanu" tak v noci spí až do rána! Mlíko snad jako jediný miluje, takže ho máme "za odměnu", když hezky jedl = rozumněj aspoň něco málo. Pravda, je to o hodně lepší než bývalo dřív, ale i tak vlastně celoročně dávám vitamíny, protože ovoce ani zeleninu "nepapá", takže se opravdu obávám, že by mu dost věcí chybělo.
Další fakt je ten, že matky jedlíků to stejně asi nikdy nepochopí, vidím to ve svém blízkém okolí, a kdo nás s Cipískem viděl u jídla tak už neplýtvá dobře mířenými radami a spíš se diví mojí trpělivosti, kterou jsem nikdy neměla, tu jsem získala.. Já i moji dva starší bratři jsme byli jako děti taky příšerní NEjedlíci, takže moje máma přesně ví jaký to je, k ní si chodím postěžovat a pro pochopení. Taky "potěší", když tady čtu, že v tom nejsem sama ;-))). Jo a já byla s jídlem příšerná snad do 18ti...
Hezký večer všem.
Marcela,syn 2.5
  • 
15.2.2006 21:41:04
Ahoj, taky se podelim o sve zkusenosti. Nemela jsem s krmenim syna nikdy vetsi problemy.Obcas jsem ho musela necim zabavit, knizkou nebo najakymi obrazky apod.,ale jinak ji celkem vsechno. Jen mam vyzkousene, ze to chvili trvalo,nez si zvykl na nejakou novou potravinu. Hlavne co se tyka ovoce a zeleniny. Vzdy jsem mu ji nabidla kousek potom vetsi a dneska bez problemu sni cele jablko,banan a miluje mandarinky,pomerance... Kojila jsem ho do 10.mesicu,pak se odstavil sam. Napil se uz jen sem tam,tak jsem to stopla. Nikdy jsem ho do jidla nenutila,razim zasadu nechces, nejez, neubude. Obcas ma dny, kdy ji spatne a jsem z toho taky nestastna,ale vetsinou to za dva,tri dny prejde.Nekdy se holt i deti prejedi a potrebuji poradne vytravit.A taky mam vysledovane,ze kdyz se treba nemuze dva dny vykakat, tak hur ji.Proste je plny.
To kojeni bych asi zkusila aspon omezit a nabidnout misto toho jidlo,treba brambor s mrkvickou apod. A postupne odstavovat,ale pamatuj,chce to trpelivost,nepujde to ze dne na den,ale urcite se to zlepsi. Preji vam hodne uspechu a hlavne zdravicko a pribyvejte.
Renca, dcera 11mesicu
  • 
15.2.2006 21:12:10
Prestat kojit, to by se dalo zkusit, ale bojim se, co kdyz to bude jeste horsi. Byli jsme 5dnu v Alpach a tam dceru pres den hlidala babicka a kdyz jsem se ptala, kolik snedla, tak treba 12lizek zeleniny, ovoce nechtela ani videt a z flasky vypila tak 60ml odstrikaneho mlika. Odpoledne a vecer jsme ji samozrejme jeste dokrmili a taky byla nakojena. V tom mesici, kdy jsme byli i v Alpach, pribrala jen 60g, prestoze jsme si mysleli, ze se konecne rozjedla. Proste prestat kojit si nechci risknout, pokud mi to, prominte ze vam tak neverim, nerekne nejaky pediatr, odbornik pres vyzivu.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 96 [Dalších 76 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.