| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Co dělat, když se dítě v noci budí

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 293 [Dalších 273 >>]
10.1.2009 20:06:14
Zdravím Janynko! Bohužel mám stejný problém:-( malá od malička hrozně málo spí. Režim měla obrácený už v porodnici:-( a doma se to po čase zlepšilo a dneska jí je skoro 15 měsíců a máme jen jednu jedinou noc, kdy spala od sedmi večera do pěti do rána! Jinak jde spát sama kolem sedmé a do půl noci spí krásně, samozřejmě že jí několikrát musíme nahodit cumel. Ale to je nádhera proti tomu, co se odehrává okolo půlnoci:-( minimálně dvě hodiny je úplně vzhůru. jediné co teď trochu zabere, že se jde dívat na televizi a pak usne. Ale stejně se pořád potom budí a brečí, pak ustane a takhle to trvá, tak do pěti, někdy už chce vstávat v těch pět (vyjímečně). Ale většinou vstáváme kolem půl osmé..Občas se střídáme s přítelem, ale ono i když vstává jeden, tak se stejně nevyspíme. Máme 2+1 a ať spíme kdekoliv, všude je to slyšet:-( přes den spí jednou 1,5-2hodiny, tak stále hledám příčiny a doufám v lepší zítřky..těhotná mamina mě fakt pobavila, ale přeju jí, aby se opravdu vyspala!
Markéta
  • 
5.1.2009 10:39:42
Ahoj,mame 13 měsíčního chlapečka,s kterým vstávám každý den mezi 3 a 4 hodinou ráno.Ještě minulý měsíc jsme vstávali v 6,pak se to najednou zvrtlo,bez příčiny.Je úplně jedno,jestli jde spinkat v 6hod nebo v 8,stejne se vzbudí nejpozději ve 4 a jdeme si hrát:(.Naštěstí 1 za 3 dny vstává manžel.A k tomu regulovanému pláči,bohužel ne vždy funguje,podle toho,jak se mimčům chce:(."Chci spát,hrát si nebo se chovat?"
26.8.2008 19:00:37
Ahoj. My máme skoro pětiměsíčního chlapečka a díkybohu problémy se spánkem nemáme, maximálně vstávám jednou vyjíměčně dvakrát za noc. Někdy krmíme a někdy dostane dudlík na uklidněnou(není zbuzený, jen pláče asi ze snu). Spinká ve své postýlce a od minulýho týdne i ve vlastním pokoji. Kdybychom se nemohli s manželem vyspat určitě vyzkoušíme všechno, co se dá, ale v rozumném dávkování! A taky jsme si ho nikdy nedávali k sobě do postele, protože nejsme jenom rodiče, ale taky manželé!:-D
Katuka+Vítek11/06+Danek10/09
26.7.2008 14:56:35
Souhlasím s vámi. Myslím, že jako neexistuje ostrá hranice, kdy má dítě začít chodit nebo kdy mu vyrostou zuby, neměla by se vytyčovat ani ve spaní. Každé dítě je jiné a určitě lze odlišit, kdy se jedná o upřímnou potřebu a kdy o vytrapování. Rozhodla jsem se po prostudování podobných článků podstoupit na sobě experiment spíše volného průběhu. Syn měl už od porodnice určitý režim, který si vybudoval a který mu vyhovoval. Kojili jsme každé dvě až tři hodiny, přičemž do tří týdnu nebo tak nějak usínal ve dne v noci skoro hned. Kolem šestinedělí si už po pití dělal ve dne pauzu na koukání, kterou prodlužoval. Kolem třech měsíců jsme nasadili dudu, protože hodně plakal a nevěděl jak usnout a asi ho trápil i pupík. V šesti měsících se dopracoval na režim, kdy ve dne pil tak akorát pětkrát, v noci dle stavu duše a těla (to už spal s námi v posteli, usínal v postýlce, hned jsem byla spokojenější, nějak mě ta postýlka přišla odtržená). Denní spánek se měnil z obou konců. Odpadlo spaní před večerním kojením po šesté hodině, ráno se spánek posunul na po svačinkový a kolem těch šesti měsíců spal třikrát denně. Přes léto si spojil svačinkový a polední do jednoho před obědem a pak spal odpoledne. To mu vydrželo dlouho. Kolem roku si polední spánek prodloužil a vynechal odpolední, v noci se budil přibližně v deset a dále tak po třech hodinách, pokud ho něco netrápilo. Po vánocích jsme přesunuli oběd, aby spal po obědě, v patnácti měsících bylo zřetelně znát, že chápe, když musí máma večer jít něco dělat a nebude tábořit u postýlky, dokud neusne. Teď se blížíme roku a třičtvrtě. Spí po obědě od jedné do nejdéle půl čtvrté. Večer usne sám s otevřenými dveřmi do bytu, když zavolá přijdeme ho pomazlit, stále tedy má na spaní dudu. Jsem zvědavá co bude dál. Stále kojíme ve dne v noci. Ve dne před snídaní z obou stran, odpoledne z jedné a po koupeli z druhé. V noci hlavně v půl jedenácté, pak už to pomalu není potřeba. Určitě poznáme, že už jde udělat další krok a věřím, že tak nenásilně jednou bude v noci spát celou noc a časem se i odstaví sám.
Držme si palce.
Kata
mopika, Olík 10,5 m
  • 
10.7.2008 18:04:01
Klidně bych krmila 5x za noc (jako dřív), kdyby malý potom hned usnul....ale vzbudí se a po pití třeba 2 h brečí, v postýlce, v posteli u nás, v náručí....brečí, že nemůže usnout :( Večer usne v 11 hodin (ale jen v kočárku), mezi 1-3 h v noci je vstávačka a mezi 5-6 h ráno úplný budíček...někdy nespí ani ve dne. Jinak režim má pravidelný, zdravý je a asi do 8 měsíců žádný problém nebyl, usínal sám v postýlce...až začal lézt a chodit...pak začal lézt a chodit s pláčem po postýlce. Už bych ho nechala i vyřvat, ale stačí 1 minuta silnějšího pláče a začne se dusit a zvracet a pozvrací i vše kolem...to je pak žůžo...už se s manžou pomalu modlíme, aby toho nechal, protože chlap vstává každý den do práce ve 3:20, takže skoro nespí :)
eva, honza 6 mesicu
  • 
29.6.2008 22:22:21
Konecne nazor..za posledni pulrok jsem spala nejdele 4hodiny v kuse a to bych jeste spocitala na prstech kolikrat..takze jako nevyspala matka uz asi zkusim vse, jen aby se Honza i ja konecne trochu prospali.Ono vstavani 8x za noc a jeste k tomu nevezme ani dudlik,ani flasku s cajem..jedine,co ho uklidni je prso..to fakt je nad me sily.Myslim,ze zkusit premistit postylku neni spatny napad!a ja jen doufam,ze vyjde :))
Kačka + Eli 06+Ali 10
24.6.2008 12:41:06
Vivo je neco jiného vstavat ke 4 mesičnímu miminku jednou za noc dat mu lahev s mlekem a hotovo a je taky něco jiného:-Dmam skoro 2 letou holku ktera vstava od narozeni!!!! min 7x za noc to opravdu už neni sranda připadám si jako chodicí mrtvola mala chodí spat ve 21.00 a vstava v 6 taky jsem si jako tehotná namyslela,že to bude takhle.
8.6.2008 19:13:15
V zivote by me nenapadlo, kdyz sem byla tehotna ze bych svoji dceru ucila v noci spat. Mam 4 mesicni mimi je na UM, bohuzel nekojim, a budi se kazdou noc mezi druhou a treti hodinou ranni a dozaduje se mlicka..Vubec mi to nevadi, muj organismus se tomu prizpusobil a menit to nebudu. Vyhovuje to mne i me dcerce.srdce by mi puklo, kdybych umyslne nechala sve dite plakat. A myslim, ze nejsem jedina...
6.5.2008 10:02:51
O tomto způsobu učení dětí spát jsem četla už mnohokrát. Článek mě zaujal proto, že v úvodu se píše o různých možnostech. A vzhledem k tomu, že nemám na to poslouchat svého syna třeba hodinku křičet, čekala jsem taky jiné alternativy.
Škoda, že článek končí možností 1...
Máte někdo zkušenost i s jinými způsoby, jak naučit dítě v noci spát?
9.4.2008 10:46:30
No, ono je to trochu opačně. Podle neurologů je příčinou nespavosti v raném dětství, následně v dětství a pak i v dospělosti vytvoření špatných spánkových návyků a to se právě může táhnout od raného dětství, kdy místo aby tě maminka učila trpělivě usínat, tak tě třeba kojila, tahala v náručí po bytě, nebo si s tebou hrála, povídala, ponocovala - anebo tě naopak nechala bez odezvy hodiny a hodiny řvát. Ono je třeba postupovat podle toho, jaké je děťátko, některé 15 minut dva večery poplače a naučí se spinkat, jiné je lepší pochovat v náruči, nechat jej ať si poplače u maminky a naučí se usínat také...každopádně je to ale vždy lepší, než místo toho nabízet láhev s mlékem, prso, dudlíka, sprint po bytě, ježdění autem a pod.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 293 [Dalších 273 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.